Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kooperativa NBL 2024/2025

SOUHRN: Liberec vyzrál na třinecké Oceláře a je jim v patách, Pardubice udolaly Kometu

Atraktivní souboj pátého Liberce s třetím Třincem vyšel lépe domácím Severočechům. Bílí Tygři v dohrávce 29. kola extraligy zvítězili 4:1 a v tabulce ztrácí na Oceláře jen dva body, na čtvrtý Litvínov pouze bod. Za tříbodovou výhrou kráčely také Pardubice, Dynamo však na ledě brněnské Komety v předehrávce 47. kola přišlo v průběhu třetí třetiny o náskok a zvítězilo 7:6 až po prodloužení.

Třinecký brankář Ondřej Kacetl inkasuje v utkání s Libercem
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

Souboj konkurentů v tabulce pro Liberec

Bílí Tygři zdolali Třinec 4:1, ačkoli stav po dvou třetinách byl pouze 1:0 pro Severočechy. Liberečtí ale na začátku třetí části přidali důležitý druhý gól, který se ukázal jako vítězný. V přesilové hře se prosadil Jayce Hawryluk, a přestože poté snížil také v početní výhodě Martin Růžička, víc už Slezané nestihli. V závěru přidali pojistky na výhru Tomáš Filippi a Ronald Knot. Liberec uspěl počtvrté z posledních pěti duelů, Třinec čeká na tříbodovou výhru už čtyři zápasy.

Trenér Ocelářů Zdeněk Moták nebyl po utkání spokojen. "Zápas se mi hodnotí těžce. V první třetině jsme hráli dobrý hokej, vypracovali jsme si gólové příležitosti. V poslední době se ale trápíme střelecky a dáváme málo branek. Ve druhé části nás zbrzdila vyloučení a domácí šli do vedení. Ve třetím dějství jsme inkasovali v oslabení. Sice jsme se dostali rychle na kontakt, ale už jsme bohužel nedokázali vyrovnat," uvedl.

Dohrávka 29. kola hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 33. Bulíř (J. Vlach), 44. Hawryluk (Knot, Flynn), 59. Filippi (D. Král), 60. Knot (Filippi) – 47. Miloš Roman (A. Nestrašil, M. Růžička). Rozhodčí: Šindel, Jaroš – Brejcha, Zíka. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 4106.

Kometa smazala ztrátu, ale nevyhrála

Pardubice vedly nad Kometou ve 49. minutě už 6:2, nakonec ale bylo z utkání velké drama. Brňané předvedli povedený comeback, když srovnali na 6:6 díky trefám Jakuba Fleka, Kristiána Pospíšila a dvěma zásahům obránce Daniela Gazdy. Vyrovnání padlo v čase 59:08. V nastavení však pardubickou výhru přece jen zařídil Martin Kaut, jenž rozhodl po 43 sekundách prodloužení. Dynamo promarnilo šanci dotáhnout se bodově na vedoucí Spartu a zaostává za ní o bod, Jihomoravané jsou osmí.

"Utkání mělo dvě tváře. Měli jsme slušný vstup do utkání, pak jsme si trochu ublížili. Pardubice mají velkou kvalitu a nasázely nám tam hodně gólů. Pak jsme přicházeli do třetí třetiny a řekli si, že tady máme plný dům, pojďme ukázat srdce fanouškům. Nikdy nevíte, co se v hokeji může stát. Kluci se semkli a našli cestu jak utkání vyrovnat, ukázali charakter. Za to tým chválím. Pak jsme dostali gól v prodloužení a prohráli, ale jsem moc rád, že jsme se do utkání vrátili, navíc s takhle kvalitním soupeřem," hodnotil kouč Komety Jaroslav Modrý.

Pardubický trenér Václav Varaďa litoval třetí třetiny. "Líbily se mi naše dvě třetiny. Myslím si, že jsme hráli dobrý hokej, byli produktivní. Třetí třetina nám nevyšla, byly cítit chyby. Ze zápasu, který jsme kontrolovali, udělali domácí vyrovnanou partii. Těší nás bod navíc, určitě jsme ztratili jeden, ale jsme rádi. Je tady těžké vyhrát."

Předehrávka 47. kola hokejové extraligy:

HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice 6:7 v prodl. (1:2, 0:3, 5:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Zaťovič (Flek, Ščotka), 44. Gazda (K. Pospíšil, Ďaloga), 50. Flek (Ščotka), 52. K. Pospíšil (J. Kos), 53. Gazda (Ščotka, Flek), 60. Gazda (Flek, Ščotka) – 15. Poulíček (Čerešňák), 18. L. Sedlák (Čerešňák, M. Kaut), 36. Čerešňák (Mandát), 36. L. Sedlák (M. Kaut, Vála), 39. L. Sedlák (Radil, Čerešňák), 49. Mandát (Hrádek), 61. M. Kaut (L. Sedlák, Košťálek). Rozhodčí: Hradil, Hribik – Blažek, Hynek. Vyloučení: 4:6. Využití: 3:2. V oslabení: 0:2. Diváci: 6445.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články