Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 52. KOLA: Hradec si uhrál čtyřku sám v derby. Vítkovice uhájily před Spartou druhé místo

Poslední otazník v závěrečném 52. kole základní části vyřešil Hradec Králové. Mountfield doma ve východočeském derby přehrál vítěze Poháru Jaroslava Pouzara Pardubice 3:1 a zajistil si čtvrté místo, které zaručuje přímý postup do čtvrtfinále play-off. Naopak páté místo a boj v předkole čeká Liberec, který zdolal 2:1 po nájezdech Vítkovice. Ostravané si zajistili druhým místem Ligy mistrů. Sparta skončila třetí, když nezvládla duel v Brně a padla 2:5. Produktivitu vyhrál Martin Růžička, mezi střelci slaví Marko Daňo.

Mountfield neponechal nic v náhodě

Hradečtí měli jistotu, že pokud vyhrají za tři body, nemusí se ohlížet na výsledek konkurenta v boji o top čtyřku Liberec. Domácí svůj úkol v derby přesně splnili a porazili Dynamo 3:1. Do vedení dostal domácí Filip Pavlík, na kterého navázal v oslabení Marek Zachar. O snížení se ještě v přesilovce postaral David Cienciala. Gólem na 3:1 ale pak uklidnil domácí Christophe Lalancette.

Hradecký klub před utkáním slavnostně přivítal čtveřici opor ze sezony 2013/14 v čele s tehdejším kapitánem Jiřím Šimánkem. První ročník po přesunu extraligové licence z Českých Budějovic si připomněl i replikami dresů, v nichž nyní Mountfield nastoupil do derby. 

Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. F. Pavlík (Lev), 22. Zachar (Cingeľ), 45. Lalancette (Okuliar) - 23. Cienciala (L. Sedlák, Říčka). Rozhodčí: Pražák, Kika - Lhotský, Zíka. Vyloučení: 3:5, navíc Smoleňák - A. Musil oba 5 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6809.

Příčiny triumfu Pardubic v základní části rozebral Hokej fokus podcast:

Liberec porazil Vítkovice, které mají jistotu Ligy mistrů

Bílí Tygři ještě usilovali o top čtyřku, ale vítězství 2:1 po nájezdech proti Vítkovicím nestačilo. Rozhodující nájezd proměnil Jaroslav Vlach. Liberec obsadil pátou příčku. Ostravané skončili druzí a zajistili si účast v Lize mistrů.

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 42. M. Ivan (Rychlovský), rozhodující sam., nájezdech J. Vlach - 15. Lindberg (Mueller). Rozhodčí: Jeřábek, Hradil - Rampír, Šimánek. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 6901.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kometa Brno – Sparta Praha

Kometa v prestižním duelu srazila Spartu

Základní část Brňanů vypadala všelijak, alespoň však začnou předkolo v domácím prostředí. Sedmé místo si zajistili vítězstvím v prestižním zápase se Spartou doma 5:2. Dvě branky vstřelil Jakub Flek. Gól a nahrávku zapsal Luboš Horký. Pražané se tak neposunuli tabulkou a skončí na třetí příčce tabulky. Brno vyzve v předkole Mladou Boleslav.

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 19. Horký (Holík), 22. A. Zbořil, 32. Flek (Horký), 33. Kundrátek (Holík, A. Zbořil), 58. Flek - 12. Vauhkonen (M. Jandus), 43. Vauhkonen (Polášek). Rozhodčí: Mrkva, Ondráček - Lederer, Axman. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Mladá Boleslav

Oceláři prohráli i poslední utkání základní části

S obhájcem titulu se počítalo do top čtyřky, nakonec končí Třinec po základní části až na šesté příčce. Oceláři doma prohráli s Mladou Boleslaví 2:3. Hosté otočili z 1:2 a vyhráli potřetí za sebou. Rozhodl v 57. minutě Ondřej Roman.

Útočníci elitní řady Ocelářů se neprosadili, přesto Martin Růžička vyhrál s 52 body (23+29) produktivitu soutěže a Marko Daňo se stal s 29 brankami nejlepším střelcem sezony.

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Buček, 17. J. Jeřábek (Miloš Roman, Kurovský) - 4. Söderlund (Šťastný, Jánošík), 28. Kelly Klíma (Bičevskis). 57. O. Roman. Rozhodčí: Cabák, Šír - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 4691.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kladno – Karlovy Vary

Kladno doma zvládlo přestřelku

Sice Rytíře nemine baráž o extraligu, ovšem rozloučili se alespoň domácí výhrou se základní částí. Poslední Kladno přestřílelo Karlovy Vary 5:4. Západočeši začnou předkolo play-off venku. Jejich soupeřem bude Olomouc.

Domácí Středočeši zabrali po sérii čtyř porážek, shodně gól a nahrávku si v jejich dresu připsali útočníci Tomáš Plekanec, Jakub Klepiš a Miroslav Indrák. Dvě branky poražených dal Petr Koblasa.

Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 5:4 (1:0, 2:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 15. Babka (Kubík, Plekanec), 27. Indrák (Klepiš, Brodecki), 35. Filip, 41. Klepiš (Brodecki, Indrák), 48. Plekanec (Kubík) - 24. Stříteský (Hladonik, T. Rachůnek), 28. Koblasa (Havlín, Černoch), 49. Kofroň (Dlapa, Havlín), 59. Koblasa (Černoch, O. Beránek). Rozhodčí: Hribik, Jaroš - Ondráček, Hnát. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 1814.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov – Olomouc

Litvínov skončil jedenáctý, když zdolal Olomouc

Jednoznačné vítězství a zlepšená forma. Litvínov si poradil s Olomoucí 5:1. Verva skončila na 11. místě a v předkole play-off narazí na mistrovský Třinec. Závěr základní části tak prožili Severočeši na vítězné vlně, když vyhráli šestkrát za sebou, což byla jejich nejdelší úspěšná série v sezoně. K výhře nad Hanáky pomohli shodně třemi body útočníci Nicolas Hlava (2+1) a Šimon Stránský (1+2).

HC Verva Litvínov - HC Olomouc 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Kudrna (Hlava, M. Sukeľ), 28. Š. Stránský, 33. Hlava (Jaks, Š. Stránský), 51. Jaks (Gut, Kudrna), 52. Hlava (Š. Stránský, Freibergs) - 8. Mareš (Kusko, P. Musil). Rozhodčí: Hejduk, Šindel - Frodl, Hynek. Vyloučení: 5:4, navíc Škůrek (Olomouc) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 3884.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň – České Budějovice

Motor se důstojně rozloučil se sezonou

Skončí nejdřív ze všech účastníků letošního ročníku, ovšem alespoň s vítězstvím. České Budějovice vyhrály v Plzni 5:3. Střelecky se prosadil i bývalý člen Indiánů Milan Gulaš a přispěl k tomu, že Západočeši skončili až na 12. místě.

Západočeši, kteří se v zápase již v první minutě ujali vedení, prohráli podeváté v řadě a zahájí předkolo play-off na ledě Liberce. Dva góly zaznamenal v dresu hostů Filip Přikryl, na domácí straně nestačily dvě trefy Tomáše Mertla.

HC Škoda Plzeň - HC Motor České Budějovice 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. Rekonen (Holešinský, Zámorský), 29. Mertl (Pour, Pavlát), 55. Mertl (Zámorský) - 4. Šenkeřík (Raška), 21. Gulaš (Štencel), 36. F. Přikryl (Valský, Vondrka), 41. Z. Doležal (Percy), 60. F. Přikryl (Dzierkals). Rozhodčí: Sýkora, T. Veselý - Brejcha, Klouček. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 4219.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články