Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

SOUHRN 51. KOLA: Motor poslal Kladno do baráže, Liberec je už čtvrtý a Třinec si zastřílel na Hané

Souboj kdo s koho vyzněl v předposledním 51. kole pro českobudějovický Motor a Jihočeši si po výhře 5:2 nad Kladnem zajistili záchranu v extralize. Rytíři, kteří potřebovali na jihu Čech bezpodmínečně bodovat, už nemohou před závěrečným kolem základní části soupeře dohnat a po roce je čeká znovu baráž s vítězem play-off první ligy. Další příčky jsou stále otevřené – jak situace v elitní čtyřce, tak také na pozicích pro předkolo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice – Kladno

Zápas o všechno vyzněl pro Motor

Poslední Kladno míří po roce zase do baráže. Rozhodl o tom přímý souboj s předposledními Českými Budějovicemi. Motor nakročil k vítězství 5:2 ve druhé třetině klíčového duelu, když se v rozmezí sedmi minut prosadil hned čtyřikrát. Hostům nepomohlo ani dvojí snížení do času 45:00. Rytíři, kteří ztrácí na Motor čtyři body, padli počtvrté v řadě a v této sérii vydolovali jen jeden bod.

HC Motor České Budějovice – Rytíři Kladno 5:2 (0:0, 4:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Valský (Vondrka, Šenkeřík), 29. Z. Doležal (M. Hanzl, Percy), 33. Šenkeřík (Vondrka), 34. Přikryl (Kachyňa, Percy), 56. Vráblík (Štencel, Valský) - 38. Filip (Slováček, Kubík), 45. Klepiš (M. Procházka, Ticháček). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Lederer, Lhotský. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. Diváci: 6421 (vyprodáno).

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Třinec

Oceláři si spravili chuť v Olomouci

Třinec napravil porážku z minulého kola v repríze finále na Spartě a tentokrát našel recept na neoblíbeného soupeře. V Olomouci zvítězil hladce 5:0, když o výsledku rozhodl už v úvodní části. V průběhu 14. a 20. minuty skórovali dvakrát Andrej Nestrašil a jednou nejlepší kanonýr extraligy Marko Daňo, jenž se radoval také v závěrečné třetině. Pátou branku zařídil Aron Chmielewski. Čisté konto zaznamenal Marek Mazanec.

HC Olomouc – HC Oceláři Třinec 0:5 (0:3, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 14. Nestrašil (Daňo, Marcinko), 18. Daňo (M. Růžička, Smith), 20. J. Jeřábek (Kaňák), 56. Daňo (M. Růžička), 59. Chmielewski (Dravecký). Rozhodčí: Hribik, J. Ondráček I - Rampír, Rožánek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 4611.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Liberec

Liberec poskočil po další výhře na čtvrté místo

Bílí Tygři pokračují ve stíhací jízdě do čtvrtfinále play-off, v Karlových Varech zvítězili 4:3 po prodloužení a přidali osmou výhru v řadě. O důležitém druhém bodu navíc rozhodl v čase 63:22 Jaroslav Vlach. Liberečtí mají stejně bodů jako pátý Hradec Králové. Akcie domácích držel Tomáš Havlín, autor dvou branek, alespoň bod zařídil Energii Dávid Gríger v 58. minutě.

HC Energie Karlovy Vary – Bílí Tygři Liberec 3:4 v prodl. (0:1, 1:2, 2:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Havlín (Černoch, Jiskra), 51. Havlín (Dlapa, O. Beránek), 58. Gríger (Havlín, Dlapa) - 7. Ordoš (P. Jelínek, Rychlovský), 33. Dlouhý (A. Najman, Šír), 38. Flynn (A. Najman, Balinskis), 64. J. Vlach (Balinskis). Rozhodčí: Hejduk, Květoň - Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 3386.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta – Hradec Králové

Hradec neudržel na Spartě nadějný stav

Východočeši po dvou porážkách přišli o pozici v elitní čtyřce a před závěrečným kolem jsou pátí. Hradečtí přitom na ledě Sparty sahali po bodech, když dvakrát vedli, nakonec ale podlehli Pražanům 2:3 v základní hrací době. Obrat domácích zařídili David Tomášek s Michalem Řepíkem. Za hosty nastoupil poprvé bývalý brankář Sparty Matěj Machovský.

HC Sparta Praha – Mountfield Hradec Králové 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 28. D. Kaše (M. Jandus, Sobotka), 33. Tomášek (R. Horák, E. Thorell), 53. Řepík (Sobotka, Kempný) - 3. R. Pavlík (Zachar), 30. Kevin Klíma (Cingeľ, Blain). Rozhodčí: Kika, Šindel - Ondráček, Zíka. Vyloučení: 5:8, navíc Mikliš - Perret oba 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 10 645.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Brno

Vítkovice dál drží Spartu za zády

Ostravané doma prohrávali s Kometou 0:2, ale nakonec předvedli perfektní obrat a po vítězství 5:2 jsou dál druzí o dva body před Spartou. Brňané vedli po gólech Kristiána Pospíšila a Eduarda Šalého, ve 38. minutě ale zavelel k otočce v utkání dvougólový Richard Jarůšek a v 51. minutě už Vítkovice vedly 3:2. Vítěznou branku si připsal Dominik Lakatoš v početní převaze, Marek Kalus se blýskl třemi asistencemi.

HC Vítkovice Ridera – HC Kometa Brno 5:2 (0:1, 1:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 38. Jarůšek (Kalus, Raskob), 46. Grman (Lakatoš, Chlán), 51. Lakatoš (Mikuš), 58. Fridrich (Kalus, Kotala), 60. Jarůšek (Kotala, Kalus) - 17. Pospíšil (Kučeřík, Šalé), 27. Šalé (Kollár, Holík). Rozhodčí: Hradil, Pražák - Brejcha, Frodl. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 7925.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Plzeň

Plzeň je před startem předkola v krizi

Mladá Boleslav přehrála Plzeň 4:2 a uštědřila jí už osmou prohru za sebou. Západočeši čekají na další úspěch od konce ledna. V utkání byli přitom dvakrát v kontaktu, když na 1:2 snižoval Jakub Pour a na 2:3 Kryštof Hrabík. Srovnat se jim ale nepodařilo. Boleslavští se přiblížili z dvanáctého místa na desátou Plzeň na rozdíl jednoho bodu.

BK Mladá Boleslav – HC Škoda Plzeň 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. O. Roman (Malát, Lantoši), 22. Fořt (Söderlund), 29. Bernad (O. Roman, Malát), 59. J. Stránský (Lunter) - 22. Pour (Blomstrand, Kremláček), 53. Hrabík (Zámorský, Holešinský). Rozhodčí: Úlehla, Veselý - Klouček, Šimánek. Vyloučení: 5:3, navíc Šmerha (Ml. Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 2863.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Litvínov

Litvínov vyhrál další nájezdy

Lídr tabulky z Pardubic doma zaváhal s Litvínovem a padl 2:3 po samostatných nájezdech. V základní hrací době zachránili Dynamu alespoň bod Tomáš Zohorna s Matejem Paulovičem. V dovednostní soutěži však byli lepší hosté – trefili se Patrik Zdráhal i Šimon Stránský, Šimon Zajíček v litvínovské brance chytil všechny čtyři pokusy soupeře. Severočeši vyhráli popáté v řadě a z posledních devíti duelů uspěli hned třikrát po nájezdech. Verva je jedenáctá a má 64 bodů stejně jako dvanáctá Mladá Boleslav.

HC Dynamo Pardubice – HC Verva Litvínov 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 0:1, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 45. T. Zohorna (Říčka, Vála), 46. Paulovič (Čerešňák) - 2. Freibergs (Š. Stránský, P. Zdráhal), 23. Hlava (Kudrna, Demel), rozhodující sam. nájezd P. Zdráhal. Rozhodčí: Mrkva, Obadal - Hlavatý, Axman. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 9309.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články