Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Sparta i podruhé doma smetla Kometu, triumf v základní části stvrdila "pětkou" do její sítě

6:1 a nyní 5:0, to jsou dvě jasná vítězství Sparty proti rivalovi z Brna v této extraligové sezoně. V předposledním 51. kole si navíc zajistila Prezidentský pohár pro vítěze základní části. Před závěrečným nedělním kolem dlouhodobé fáze soutěže mají Pražané náskok pěti bodů na druhý Třinec, který prohrál v Mladé Boleslavi.

Sparťané se radují z trefy do sítě Komety
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Sparta o výhře nad Kometou rozhodla v první polovině utkání, v níž vstřelila všech pět branek. Čtyři kanadské body za gól a tři asistence si připsal útočník Lukáš Rousek. Premiérové čisté konto v soutěži udržel Alexander Salák.

"Pohár chutná skvěle, ale furt to není trofej, kterou bychom jako Sparta chtěli získat. Je to jeden z krůčků k cíli, za kterým si postupně jdeme," řekl Rousek. "Věděli jsme, o co hrajeme a kdo proti nám stojí. Makali jsme jako tým a nechali jsme tam od první do poslední vteřiny všechno. A na výsledku se to odrazilo," pochvaloval si.

V sestavě Sparty se poprvé od poloviny listopadu a po operaci kolena objevil obránce Pavelka, který začal jako sedmý bek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Kometa Brno

Jako první se mezi střelce zapsal jeho spoluhráč Rousek, když v páté minutě pohotovou dorážkou zakončil rychlý protiútok kapitána Řepíka. Hosté poté přežili oslabení během Rákosova vyloučení, při Hollandově trestu ale zvýšil na 2:0 Říčka.

Vzápětí byl vyloučen Dvořák a své kvality v početní výhodě mohla předvést i Kometa. Velkou šanci Schneidera zlikvidoval betonem Salák, jenž dostal přednost před Machovským.

Muellerově skvělé sezoně se věnoval i podcast Hokej bez červené:

Na začátku druhé části mohl snížit Mueller, brankáře domácích ale nepřekonal a Sparta vzápětí zápas rozhodla. Nejprve překvapil Vejmelku střelou od modré čáry Němeček a ve 24. minutě se trefil od mantinelu další obránce Košťálek.

"Jak jsme na začátku druhé třetiny dali rychle na 3:0 a poté na 4:0, tak se zápas už jen dohrával. Kontrolovali jsme hru a Brno se, myslím, malinko šetřilo už na první kolo play-off," řekl trenér Sparty Josef Jandač.

Místo Vejmelky šel do branky Klimeš a hned si připsal několik zákroků. V polovině utkání ale kapituloval i on, když jej v pádu překonal bekhendem Horák. Ve druhé části utkání se již ani jeden z týmů neprosadil, přestože hráči Sparty i Komety měli zejména v početních výhodách několik šancí. Hosté se tak nedočkali ani jediného gólu v Salákově síti.

"Bohužel Sparta nás dnes přehrávala a my jsme se na nic nezmohli. Asi jsme si po šňůře výher mysleli, že to půjde samo, ale nešlo. Určitě to nebyl výkon, který chceme v play-off podávat," řekl obránce Komety Filip Král.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 5:0 (2:0, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Rousek (Řepík), 13. Říčka (A. Kudrna, Rousek), 21. Němeček, 24. Košťálek (Rousek, Němeček), 31. R. Horák (Řepík, Rousek). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Bez diváků.

Sestavy:

Sparta: Salák - Tomáš Dvořák, Jurčina, O. Němec, Němeček, Košťálek, Polášek, T. Pavelka - Dvořáček, M. Sukeľ, Zikmund - Řepík, R. Horák, Rousek - A. Kudrna, Tomášek, Sobotka - Říčka, Pech, Buchtele. Trenéři: Hořava a Jandač.

Brno: Vejmelka (24. Klimeš) - Zámorský, F. Král, Holland, Kučeřík, P. Trška, Gulaši, Bartejs - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Schneider, Rákos, D. Bondra - Klepiš, V. Němec, Plášek - Vincour, Kusko, Valský. Trenér: L. Zábranský st.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články