Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Omlazená Energie s juniory vzdorovala v Pardubicích, padla až v prodloužení

Vyrovnanější duel, než se možná čekal. Karlovy Vary přijely do Pardubic s omlazeným kádrem, v němž bylo k vidění i několik juniorů. Přestože šetřili Energetici některé opory, sehráli více než důstojnou partii, s Dynamem v 51. kole padli až v prodloužení 2:3. Východočeši si díky teprve druhé výhře z posledních sedmi zápasů zajistili sedmé místo. Duel rozhodl po 80 sekundách nastavení kapitán Dynama Jakub Nakládal.

Karlovarský mladík Filip Krajčík v souboji s Patrikem Poulíčkem z Pardubic
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Karlovarští přijeli do Pardubic s omlazeným kádrem se šesti juniory a jedním dorostencem. Hned na konci úvodní minuty brankář Habal zlikvidoval samostatný únik Zohorny po šikovném pasu od Mikuše. O čtyři minuty později Dynamo získalo vedení, když svůj únik zakončil střelou k levé tyči Horký.

"Je to sice hezké, že jsem se gólově prosadil potřetí v řadě. Důležitější je ale týmový výkon a ten není poslední zápasy ideální," uvedl třiadvacetiletý útočník Luboš Horký.

Energie se dočkala vyrovnání v 11. minutě: Šik se svou střelou z rohu uspěl, když puk propadl Kloučkovi do sítě. "Za každý vstřelený gól jsem rád, zvláště v Karlových Varech, kde jsem začínal. Každý gól před play-off je důležitý," poznamenal Otakar Šik po svém zásahu.

Západočeši mohli navýšit své vedení v závěru první části hry po Camarově podrážení, Dynamo si ale tuto početní nevýhodu pohlídalo. Východočeši se opět ujali vedení vteřinu před koncem své přesilové hry, po pohledné kombinaci druhé formace domácích se prosadil svým jedenadvacátým gólem v sezoně Camara.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Karlovy Vary

Zatímco v první třetině držela omlazená Energie krok, v té druhé Pardubičtí dostali soupeře pod velký tlak, ten ale nedokázali využít k výraznějšímu navýšení vedení. Ve 34. minutě v jasné šanci těsně minul Paulovič, po něm trefil Kolář tyč, aby o chvíli později vyslal do nakonec neúspěšného nájezdu Pochobradského. Dynamo v druhé části přestřílelo protivníka 19:3.

Blízko byly Karlovy Vary vyrovnání ve 45. minutě, uniknuvšího Mikúše ale dobruslil Ďaloga a odzbrojil jej od kotouče. Poté předvedl svou šikovnost Camara, po prokličkování se k brance ale nedokázal zakončit. Západočeši se postupně čím dál více prosazovali do nebezpečných akcí a v 55. minutě se dočkali srovnání skóre. Střelou přes bránícího hráče se prosadil Kowalczyk a poslal zápas do prodloužení.

"Za bod jsme rádi. Pardubice byly silově a rychlostně lepší. Postavili jsme se k tomu ale dobře a zvládali jsme to. Vladislav Habal chytá výborně, smekám klobouk před ním, jak nás podržel," uvedl dvacetiletý Šik, který za Energii nastoupil teprve potřetí v sezoně a jinak působil v prvoligovém Sokolově.

Nastavení trvalo pouze 80 sekund, když o zisku druhého bodu pro Dynamo rozhodla rána obránce Nakládala a druhá využitá přesilovka domácích v utkání. "Hrajeme špatně, neplníme, co máme. Ve středu začíná play-off, to musíme otočit, jinak naše sezona bude mít rychlý konec. Musíme se zlepšit," dodal Horký po dvoubodovém vítězství.

HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:2 v prodl. (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 5. L. Horký (J. Kolář, O. Rohlík), 27. Camara (T. Zohorna, R. Kousal), 62. Nakládal (Blümel) - 11. Šik, 55. Kowalczyk (Bačo). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Kajínek, Rampír. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. Bez diváků.

Sestavy:

Pardubice: M. Klouček - Nakládal, Vála, Ďaloga, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář, Bučko - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, T. Zohorna, R. Kousal - O. Rohlík, O. Roman, L. Horký - A. Kosticyn, M. Kratochvil, Pochobradský. Trenér: R. Král.

Karlovy Vary: Habal - Kowalczyk, Weinhold, Plutnar, Krajčík, D. Mikyska, Tureček - Bačo, Hladonik, O. Beránek - Kupčo, Vildumetz, Redlich - Šik, T, Mikúš, Osmík - L. Adámek, Křehlík, Křemen. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články