Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Hübl je k nezastavení, Litvínovu pomohl rozebrat Motor čtyřmi body

Litvínov se s vervou rozjel k výborným výkonům v závěru základní části. České Budějovice doma rozebral 7:3 a v utkání 51. kola zapsal šestou výhru za sebou. Velký večer zažil obránce Jan Ščotka, jenž nasázel hattrick, a persona chemiků Viktor Hübl podpořil vítězství dvěma góly s dvěma asistencemi. Dvaačtyřicetiletý kapitán Vervy se v historické tabulce ligových střelců posunul s 394 trefami na páté místo.

Viktor Hübl slaví gól se spoluhráči z Litvínova
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Pro nás jsou důležité tři body. Gratulace do šatny, ale dneska tam bylo až příliš mnoho chyb. Beru to tak, že program je nabitý a možná už chyběly nějaké síly. Výsledek je trochu zkreslující," řekl trenér Litvínova Vladimír Országh.

Severočeši, kteří ve čtvrteční dohrávce 50. kola na vlastním ledě v roli hostujícího týmu zdolali druhý Třinec 3:2, otevřeli proti Motoru skóre v páté minutě. Hübl se dostal k odraženému puku a střelou z mezikruží poprvé překonal Čiliaka.

Motor srovnal za 84 sekund. Gólman Godla neudržel Vydareného střelu od modré čáry a Voženílek zakončil do prázdné branky. Střídačka Vervy si vyžádala trenérskou výzvu, rozhodčí však branku uznali. Českým Budějovicím se vzápětí naskytla 74 vteřin trvající přesilovka pět na tři, kterou ale nevyužily.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - České Budějovice

Ve 12. minutě si domácí vzali vedení zpátky, když Ščotka v početní výhodě vložil hůl do Lukešovy přihrávky a usměrnil puk do sítě. O necelé čtyři minuty později zvýšil Hübl, který naznačením střely zmátl Čiliaka a propasíroval mu puk mezi betony. V závěru první třetiny Hübl málem završil hattrick, jenže gólman Jihočechů jeho dorážku zastavil.

Verva vstoupila aktivně i do prostřední části, Gerhát ani Látal se však mezi střelce nezapsali. Ve 33. minutě znovu skóroval Ščotka díky teči Zygmuntovy střely od modré čáry. Asistenci zaznamenal také Hübl. O 100 sekund později dokonal Ščotka po další Hüblově nahrávce v přesilové hře hattrick. Na konci druhého dějství přidal šestou trefu Litvínova Helt.

"Premiérový hattrick v extralize a možná nejlehčí, jaký kdo dal. Mám tam Vantu (Hübla) s Frantou (Lukešem), kteří mi to naservírovali na zlatém podnose. Moc jim za to děkuju," prohlásil Ščotka, po němž přidal šestou trefu Litvínova Helt.

Hüblovu rekordu se věnoval podcast Hokej bez červené:

České Budějovice se v závěrečné třetině dotáhly na rozdíl tří tref. Nejprve se po samostatném úniku v oslabení prosadil Jonák a po něm zblízka Přikryl, jenž vstřelil první gól v sezoně. V 56. minutě však stanovil konečný výsledek Zdráhal. "Ve třetí třetině jsme si to zbytečně zkomplikovali, ale dotáhli jsme to do vítězného konce," konstatoval Országh.

Litvínov porazil nováčka soutěže potřetí v sezoně. Motor prohrál popáté za sebou a jako jediný v ročníku inkasoval přes 200 branek. "Bohužel neproměňujeme šance, které máme, a když uděláme chybu, soupeř je schopný ji potrestat. Do půlky zápasu, i když jsme prohrávali 1:3, jsme hráli vcelku slušně, měli jsme šance a nedávali jsme góly. Pak nám to tam soupeř nasypal a v jednu chvíli to bylo už 1:6. Zasloužená výhra pro domácí," uvedl kouč Jihočechů Václav Prospal.

HC Verva Litvínov - Madeta Motor České Budějovice 7:3 (3:1, 3:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 5. V. Hübl (D. Zeman), 12. Ščotka (F. Lukeš, Balinskis), 16. V. Hübl (F. Lukeš, Cibulskis), 33. Ščotka (Zygmunt, V. Hübl), 34. Ščotka (V. Hübl, Balinskis), 39. Helt (D. Zeman, Zygmunt), 56. P. Zdráhal (M. Hanzl, Jarůšek) - 7. D. Voženílek (Vydarený, Holec), 42. Jonák (Martin Novák, Kubíček), 49. R. Přikryl. Rozhodčí: Horák, Šindel - Brejcha, Pešek. Vyloučení: 5:4, navíc Plášil (České Budějovice) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Bez diváků.

Sestavy:

Litvínov: Godla - Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Irving, Ščotka - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - P. Svoboda, Gerhát, M. Látal - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Havelka, Helt, Zygmunt. Trenér: Országh.

České Budějovice: Čiliak - Vydarený, Plášil, M. Beránek, Kubíček, Slováček, Štencel - Jonák, D. Voženílek, Holec - Martin Novák, M. Toman, Z. Doležal - Karabáček, R. Přikryl, Gilbert - Alderson. Trenér: Prospal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články