Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

SOUHRN 47. KOLA: Pardubice přikovaly Kladno na dno. Vítkovice udělaly krok k jistotě záchrany

Na kladenském stadionu zavládla posmutnělá atmosféra. V jednom z klíčových bojů o záchranu v 47. kole hokejové extraligy Rytíři doma jasně nestačili na Pardubice 2:5. Tým kolem Jaromíra Jágra klesl na poslední místo tabulky tři body za dvanácté Dynamo. Dva body na Rytíře drží Litvínov, který v Hradci Králové obrátil utkání a slavil v nájezdech 5:4. Už osmibodový náskok mají na poslední příčku jedenácté Vítkovice. Vytvořily si ho vítězstvím 3:1 nad Plzní. Karlovy Vary doma už pošesté v řadě nestačily na Třinec. Osmá Olomouc zdolala vedoucí Liberec.

Radost pardubických hráčů z gólu na ledě Kladna
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Kladno - Pardubice 2:5

Počkali si na svou šanci a vždy ve správný moment udeřili. Hokejisté Pardubic v jednom z klíčových zápasů o záchranu vyloupili Kladno po vítězství 5:2 a získali čtvrtou výhru v řadě. Základ k důležitým třem bodům položili ve druhé třetině trefami Martina Látala a Johana Harjua. Kladno korigovalo až za stavu 0:3 a ani branka Jaromíra Jágra nakonec nestačila. Brankář Denis Godla utkání nedochytal. Dynamo má na Kladno náskok tří bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Pardubice

Hradec Králové - Litvínov 4:5 po sam. nájezdech

Příkladně zabojovali a jejich vyhlídky na záchranu vypadají zase o něco lépe. Hokejisté Litvínova zvítězili v Hradci Králové 5:4 po samostatných nájezdech, přestože zkraje třetí třetiny prohrávali 2:4. Verva má ze třinácté pozice na poslední Kladno dvoubodový náskok a navíc souboj k dobru. O důležitou výhru Severočechů v boji o záchranu se postarali dvěma góly a proměněným nájezdem Richard Jarůšek a třemi asistencemi Martin Hanzl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Litvínov

Vítkovice - Plzeň 3:1

Postupně si zadělávají na klidné vyvrcholení základní části hokejové extraligy. Vítkovice zvládly další důležitou bitvu, když doma zdolaly Plzeň 3:1. Dvakrát se prosadil Alexandre Mallet a vítěznou trefu obstaral Ondřej Roman 55 sekund po startu třetí třetiny. Jedenáctí Ostravané mají nyní na poslední místo náskok osmi bodů. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Plzeň

Karlovy Vary - Třinec 2:6

Třinečtí zaznamenali už šesté vítězství na ledě Energie. Oceláři potvrdili, že na západě Čech na svého soupeře umí a utkání ovládli výsledkem 6:2. Tři body za dva góly a jednu asistenci si připsal ofenzivně laděný obránce Milan Doudera, tři body ovšem opačně rozložené zaznamenal centr Petr Vrána. Energie nebodovala počtvrté za posledních pět zápasů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Třinec

Olomouc - Liberec 2:1

Olomouc potvrdila zlepšenou formu na domácím ledě a vyšlápla si na lídra extraligy. Ve 47. kole udolala Liberec 2:1, k čemuž výrazně pomohl i osmnáctiletý debutant Vojtěch Mokrý. Hanáci v první třetině obrátili vývoj utkání po trefách Pavla Musila a Lukáše Klimka. Poté Mokrý dokonce zneškodnil trestné střílení Michala Bulíře a celkem si připsal 25 zákroků. Bílí Tygři už se na víc nezmohli.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Liberec
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články