Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Třinec zabral a Karlovým Varům nasázel šest gólů. Dvěma se blýskl Doudera

Třinečtí zaznamenali už šesté vítězství na ledě Energie. Oceláři potvrdili, že na západě Čech na svého soupeře umí a utkání ovládli výsledkem 6:2. Tři body za dva góly a jednu asistenci si připsal ofenzivně laděný obránce Milan Doudera, tři body ovšem opačně rozložené zaznamenal centr Petr Vrána. Energie nebodovala počtvrté za posledních pět zápasů.

Třinecký Matěj Stránský se raduje z branky v Karlových Varech
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Karlovy Vary mají velmi rychlý přechod z obranné fáze do útočné, mají kluky, kteří výborně bruslí a my jsme je velmi dobře eliminovali. Hráli jsme dobře v útočném pásmu, kde jsme se prosazovali a dali pěkné góly i v přesilovce. Čtyři branky dali obránci a pomohli týmu k vítězství. Jsme hrozně rádi, že jsme těžké utkání zvládli a upevnili jsme si pozici v prvních šesti týmech," řekl asistent kouče Třince Marek Zadina.

Od úvodního vhazování duelu týmů z hrany první šestky se hrál ofenzivní hokej. Hosté se ujali vedení již ve třetí minutě, když Stránský střelou mezi betony využil přesilovou hru při vyloučení Emingera. Západočeši odpověděli stejnou mincí o tři minuty později, a to při vyloučení autora úvodní branky. Střelu Stříteského od modré čáry tečoval Gríger.

Vývoj zápasu mohl otočit Kohout, ale jeho nájezd zlikvidoval pozorný gólman Kváča. V deváté minutě po Douderově střele neudržel strážce domácí branky Bednář puk ve své náruči a pro Vránu už nebylo problémem vrátit vedení na stranu Ocelářů. Kuriózní situace nastala ve 14. minutě, když puk vyhozený hosty takřka přes celé kluziště zazvonil o tyč domácí branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Třinec

Šance na srovnání se pak naskytla Polákovi, který dnes hrál jubilejní 200. extraligový zápas, ale ani on v samostatném úniku na hostujícího gólmana nevyzrál. V 19. minutě naopak napřáhl Galvinš za modrou čárou a jeho střela skončila potřetí za dnes nepříliš jistým Bednářem.

"Bohužel rozhodla první třetina, kdy jsme dostali tři góly, a potom se to s Třincem již těžko otáčí. Myslím si, že klíčová byla třetí obdržená branka, za kterou beru vinu na sebe. Ve třetí třetině jsme ještě měli tlak, ale udělali jsme pár faulů a takový soupeř si to již pohlídá," mrzelo Bednáře.

Třinec si do poloviny utkání udržoval převahu, kterou potvrdil ve 28. minutě gólovou střelou od modré čáry Gernát. Po čtvrté inkasované brance i s přispěním častých vyloučení Ocelářů zvýšili Karlovarští aktivitu. Povzbudila je navíc trefa naděje, když ve 31. minutě prudkou střelou z prostoru mezi kruhy snížil obránce Eminger.

Další velkou příležitost ke zkorigování nepříznivého stavu zápasu měl při přečíslení dvou na jednoho opět Polák, ale jeho přihrávku na najíždějícího Šika obětavě zlikvidoval třinecký obránce.

Závěrečná dvacetiminutovka již probíhala zcela v režii Třince. Nejdříve ve 47. minutě prostřelil Bednáře popáté Doudera. A ten samý hráč v 52. minutě využil přesilovku pět na tři po zkratu karlovarského Vondráčka, který po úderu do oblasti hlavy a krku obdržel od rozhodčích trest na pět minut a navrch i osobní trest do konce utkání.

"V zápase bylo několik momentů, které dnes rozhodly. Prvním bylo to, že jsme neměli ideální vstup do utkání, ale i přesto jsme měli první třetinu uhrát s lepším výsledkem a menším rozdílem. Měli jsme tam několik šancí, které jsme nevyužili, dostali jsme laciné branky a Třinec se dostal do poměrně laciného vedení. Další věc byla za stavu 2:4, kdy jsme hru výrazně zlepšili a soupeře zatlačili, měli jsme tam šance a přesilové hry, které jsme však nevyužili, a hostům jsme se nedotáhli blíž," ohlédl se za utkáním asistent domácího trenéra Tomáš Mariška.

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:6 (1:3, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 6. Gríger (Stříteský, Šenkeřík), 31. Eminger (Graňák, V. Polák) - 3. M. Stránský (Marcinko, P. Vrána), 9. P. Vrána (M. Doudera, Gernát), 19. Galvinš (Chmielewski), 28. Gernát (Marcinko, Chmielewski), 47. M. Doudera (P. Vrána), 52. M. Doudera (Hrňa, M. Růžička). Rozhodčí: Pražák, Šindel - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:5, navíc Vondráček (Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:3. Diváci: 4048.

Sestavy:

Karlovy Vary: Bednář - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, Mikyska - Flek, Gríger, Rachůnek - Beránek, Vildumetz, Kohout - Šik, T. Mikúš, V. Polák - Vondráček, Černoch, Koblasa. Trenér: Pešout.

Třinec: Kváča - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Adámek - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, Hrňa - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Dravecký, Š. Novotný, Adamský - Polanský. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články