Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians

Litvínov obrátil zápas v Hradci. Ke stáhnutí manka pomohl dvougólový Jarůšek

Příkladně zabojovali a jejich vyhlídky na záchranu vypadají zase o něco lépe. Hokejisté Litvínova zvítězili v 47. kole extraligy v Hradci Králové 5:4 po samostatných nájezdech, přestože zkraje třetí třetiny prohrávali 2:4. Verva má ze třinácté pozice na poslední Kladno dvoubodový náskok a navíc souboj k dobru. O důležitou výhru Severočechů v boji o záchranu se postarali dvěma góly a proměněným nájezdem Richard Jarůšek a třemi asistencemi Martin Hanzl.

Litvínovský forvard Richard Jarůšek
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Do půlnoci se dýchá líp, ale o půlnoci to končí. Musíme se soustředit na neděli, čeká nás další zápas (proti Karlovým Varům). Nesmíme se uspokojit výhrou v nájezdech. Musíme makat, protože nemáme nic jistého a hrozí tam pořád sestup," řekl Jarůšek.

Domácí šli do vedení ve třetí minutě. Miškář přihrál Cingelovi, který ranou z první překonal Januse. Za 109 vteřin zvýšil v početní výhodě Jergl, který tečoval Eklundovo nahození od modré. O chvilku později mohl přidat třetí gól Hradce Králové při samostatném úniku Koukal, který však trefil pouze tyč.

Místo toho se radovali hosté. Helt vyřešil přečíslení dva na jednoho přihrávkou na skórujícího Jarůška. Tým trenérů Růžičky a Martince v závěru úvodního dějství znovu odskočil na rozdíl dvou branek. Po kombinaci s Jerglem se prosadil Klíma.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Litvínov

"Do zápasu jsme vstoupili hrozným způsobem. Naše první třetina byla naprosto katastrofální, jedna z nejhorších v letošní sezoně. Po třetině jsme si k tomu v kabině něco řekli. Do druhé třetiny jsme zjednodušili hru, začali jsme si to dávat za jejich obránce, začali jsme napadat, dostali jsme je pod tlak, vyrovnali jsme celou hru," řekl asistent kouče Litvínova Jindřich Kotrla.

Ve druhé třetině vycházela obě mužstva ze zajištěné obrany a soupeře nepouštěla do vážných šancí. Zdálo se, že stav zůstane po dvou třetinách stejný, jenže Verva 20 sekund před koncem prostřední části vstřelila kontaktní gól. Mazanec neudržel Moravčíkovu střelu od modré a Pospíšil snížil z dorážky.

"Celá první třetina byla velmi dobrá, měli jsme výborný pohyb a Litvínov jsme přehrávali. Bohužel od druhé třetiny jsme vypadli z tempa, přestali jsme hrát hru, kterou jsme si řekli. Mrzí mě, že většina šancí a gólů Litvínova byla po našich individuálních chybách a po naší lehkovážnosti, kdy jsme ten zápas ztratili," povzdechl si trenér Mountfieldu Tomáš Martinec. 

Domácí však po půlminutě třetího dějství skórovali počtvrté. Jergl přihrál Klímovi, jenž před brankou našel osamoceného Perreta a francouzský útočník doklepl puk do prázdné branky. Ani tři Jerglovy body však Hradci Králové nepomohly.

Severočeši se nevzdali a v rozmezí 130 vteřin srovnali. Nejprve zužitkoval přesilovku kanadský útočník Mahbod a nerozhodný stav zařídil střelou zblízka někdejší královéhradecký hráč Jarůšek. V prodloužení měly oba týmy šance na rozhodnutí, ale vítěze nakonec určily až nájezdy. V nich se za hosty prosadili Hübl, Lukeš a Jarůšek. Verva vyhrála podruhé za sebou a bodovala ve čtvrtém duelu po sobě.

"V prodloužení jsme měli víc ze hry, měli jsme víc šancí a nájezdy od nás byly parádní, čímž jsme získali dva body. Musím pochválit našeho gólmana (Januse), který odvedl výborný výkon," uvedl Kotrla.

Oba celky potvrdily, že vzájemné duely v aktuální sezoně jsou bohaté na góly. Ve třech z nich padlo dohromady 28 branek. V úterý se obě mužstva střetnou v Litvínově.

Hradec Králové - Litvínov 4:5 po sam. náj. (3:1, 0:1, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Cingel (Miškář), 5. Jergl (Eklund, Cingel), 17. Klíma (Jergl), 41. Perret (Klíma, Jergl) - 9. Jarůšek (Helt, M. Hanzl), 40. Pospíšil (Lukeš, Moravčík), 43. Mahbod (M. Hanzl, Ščotka), 45. Jarůšek (Mahbod, M. Hanzl), rozhodující sam. nájezd Hübl. Rozhodčí: Obadal, Stano (SR) - Lučan, Špůr. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 5006.

Sestavy:

Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík, Šalda, Čáp - Smoleňák, Cingel, Chalupa - Orsava, Lev, Žejdl - Jergl, Klíma, Perret - R. Pavlík, Koukal, Miškář. Trenéři: V. Růžička st. a T. Martinec.

Litvínov: Janus - J. Říha, Moravčík, Štich, Ščotka, Kudla, Baránek - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - Jánský, V. Hübl, Lukeš - Pospíšil, Gerhát, Válek - Helt, Jurčík, Trávníček. Trenér: Kýhos.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články