Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

SOUHRN 46. KOLA: Pardubice i Sparta si otevřely střelnici, Hradec Králové je už čtvrtý

Na čele extraligy došlo po 46. kole k zásadní změně. Za vedoucím triem se na čtvrté místo protlačil Hradec Králové díky sérii 21 bodů ze sedmi posledních zápasů. Další triumf přidali Východočeši proti Litvínovu po výsledku 3:0 a využili zaváhání mistrů z Třince. Oceláři totiž nezvládli závěr duelu v Liberci a na severu Čech prohráli 2:3 v prodloužení. Zdramatizoval se také závěr tabulky, kde uspělo poslední Kladno, naopak po Litvínovu zaváhal také českobudějovický Motor.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice – Pardubice

Dynamo už drží pohár za základní část v jedné ruce

Pardubice mají šest kol před koncem základní části patnáctibodový náskok před Vítkovicemi. Východočeši přidali další výhru za tři body v Českých Budějovicích, kde zvítězili vysoko 7:3. Hattrickem zazářil Lukáš Radil, po dvou asistencích si připsali Tomáš Zohorna, Tomáš Hyka i nedávný reprezentační nováček Ondřej Vála. Motor se v kritické fázi sezony trápí, prohrál čtvrté utkání za sebou a zůstává předposlední.

HC Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice 3:7 (1:2, 1:1, 1:4)

Branky a nahrávky: 4. Valský, 26. M. Hanzl (Pech, Percy), 46. Gulaš (Pech) - 11. Vondráček (A. Musil), 12. Štetka (Košťálek, Hyka), 25. Radil (T. Zohorna), 51. Sedlák (Čerešňák, Hyka), 57. Radil (Vála, R. Kousal), 59. Radil (T. Zohorna, T. Dvořák), 59. A. Musil (Vála, Poulíček). Rozhodčí: Hribik, Šindel - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5571.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Olomouc

Vítkovice udržely Spartu za zády

Ostravané dál drží druhé místo, protože duel s Olomoucí dovedli k výhře 3:1. Hanáci sice zareagovali na úvodní branku Petera Kriegera, když srovnal Lukáš Mareš, ale vítězný gól vstřelil Peter Mueller v přesilové hře ve 38. minutě. Pojistku přidal ve třetí třetině Petr Fridrich. Olomoučtí padli počtvrté z posledních pěti zápasů.

HC Vítkovice Ridera – HC Olomouc 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Krieger (Raskob, Roberts Bukarts), 38. Mueller (Roberts Bukarts), 47. Fridrich (L. Krenželok) - 34. Mareš (Bambula, Nahodil). Rozhodčí: Ondráček, Stano (SR) - Rožánek, Synek. Vyloučení: 7:3, navíc Rašner (Olomouc) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 5157.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Sparta

Sparťané si zastříleli v Karlových Varech

Sparta uspěla počtvrté v řadě, tentokrát na ledě oslabených Karlových Varů 6:3. K pohodlnému vítězství nakročili Pražané už v úvodu, když první třetinu ovládli 3:2 a na průběžných 6:2 zvyšoval druhou brankou v utkání ve 46. minutě Jan Buchtele, autor tří bodů, které posbíral také Pavel Kousal (1+2). Západočeši nastoupili s obměněnou sestavou a se čtyřmi juniory. Sparta ztrácí z třetího místa na druhé Vítkovice stále dva body.

HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha 3:6 (2:3, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 11. Redlich (Hladonik, Kočí), 18. Koblasa (Havlín, Bulka), 59. Redlich (Kohout, Hladonik) - 5. Forman, 12. P. Kousal (D. Vitouch, Buchtele), 18. G. Thorell (Řepík, Forman), 29. Buchtele (P. Kousal, D. Vitouch), 45. Tomášek (E. Thorell, Horák), 46. Buchtele (Kempný). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Ondráček, Thuma. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 4108.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Brno – Plzeň

Kometa potvrdila, že se zvedla k lepším výkonům

Pátá výhra z šesti zápasů. Taková je bilance Komety po dalším úspěchu. Brňané zdolali Plzeň 3:0 a z deváté příčky ztrácí na osmé Západočechy jen dva body. Vítěznou branku zaznamenal Adam Zbořil v početní výhodě, další trefy přidali Kristián Pospíšil s Kimem Strömbergem. Dominik Furch vychytal čisté konto za třicet úspěšných zákroků. Plzeň čeká na výhru tři zápasy.

HC Kometa Brno – HC Škoda Plzeň 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. A. Zbořil (Kundrátek, Holík), 30. Pospíšil (Ščotka, Kučeřík), 53. Strömberg (Vincour, Ďaloga). Rozhodčí: Hradil, Kika - Blažek, Lederer. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 6091.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Mladá Boleslav

Jágr oslavil narozeniny důležitou výhrou

Kladno doma přetlačilo Mladou Boleslav 2:1 díky gólovému zásahu Jakea Dotchina v přesilovce v čase 58:20. O úvodní dvě trefy zápasu se postarali Ladislav Zikmund také při výhodě a hostující Pavel Pýcha. Hrající majitel Rytířů Jaromír Jágr oslavil 51. narozeniny. Středočeši jsou sice dál poslední, ale na třináctý Motor ztrácí jen bod.

Rytíři Kladno – BK Mladá Boleslav 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Zikmund (Klepiš, Slováček), 59. Dotchin - 28. Pýcha (Bičevskis). Rozhodčí: Hejduk, Veselý - Komárek, Hnát. Vyloučení: 7:7, navíc Fořt (Mladá Boleslav) do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 3532.

Třinec neudržel vedení a z Liberce si odvezl jen bod

Mistři vedli po obratu na ledě Liberce 2:1 po dvou trefách nejlepšího střelce extraligy Marka Daňa, jenže Bílí Tygři měli poslední slovo. Nejprve šťastně srovnal Richard Nedomlel a v prodloužení rozhodl o triumfu 3:2 Michal Birner. Oceláři si zkomplikovali situaci v tabulce a vypadli z elitní čtyřky zajišťující přímý postup do čtvrtfinále play-off. Severočeši si naproti tomu pojistili šestou příčku a na páté Slezany jim chybí jen tři body.

Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec 3:2 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Balinskis (Flynn, Frolík), 51. Nedomlel (J. Vlach), 63. Birner (Filippi, Balinskis) - 21. Daňo (M. Růžička, Marcinko), 28. Daňo (Hrehorčák, M. Růžička). Rozhodčí: Pražák, Květoň - Hynek, Šimánek. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 4572.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Hradec Králové – Litvínov

Na čtvrtou příčku se už prodral Hradec Králové

Východočeši si poradili s Litvínovem 3:0 a vystřídali Třinec na čtvrtém místě po sedmém vítězství v řadě. Hradec zamířil k zisku tří bodů v úvodní třetině, když se trefili Radovan Pavlík a Marek Zachar. Třetí gól přidal v závěru Matěj Chalupa. Vychytanou nulou se blýskl Henri Kiviaho. Litvínov je na dvanácté pozici jen o dva body před Kladnem.

Mountfield Hradec Králové – HC Verva Litvínov 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. R. Pavlík (Lalancette), 14. Zachar (Rosandič, Okuliar), 54. Chalupa (Kalina, Blain). Rozhodčí: Šír, Jaroš - Frodl, Gerát. Vyloučení: 4:3, navíc Jergl (Hradec Králové) 5 minut a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 3862.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články