Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

SOUHRN 45. KOLA: Sparta obrátila šlágr proti Pardubicím, Vítkovice zabraly a Jágr má další rekord

Na čele extraligové tabulky se nic nemění. Pardubice nadále vedou celkové pořadí, ale v testu před play-off nezvládly duel na Spartě a prohrály 2:4, ačkoli dvakrát vedly. Pražané se sice na několik desítek minut ocitli na druhém místě tabulky, ale zpět na třetí příčku je vrátily Vítkovice, které přerušily sérii porážek po triumfu 3:2 v Mladé Boleslavi. A do rekordních statistik se znovu zapsal Jaromír Jágr.

Pardubice pykaly na Spartě za fauly

Sparta si připsala cenný skalp lídra tabulky. Pražané prohrávali v extraligové klasice s Dynamem 0:1 a poté i 1:2, ale zápas otočili v početní převaze na vítězných 4:2. Dvěma přesilovkovými góly podpořil domácí triumf kapitán Michal Řepík, vítěznou trefu zaznamenal v další výhodě David Tomášek. Pardubice padly po devíti výhrách. Šlágr si nenechalo ujít 16 653 diváků, což je nejvyšší návštěva v sezoně.

HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Buchtele (Tomášek, Moravčík), 27. Řepík (Kempný, Sobotka), 32. Tomášek (M. Jandus, D. Kaše), 50. Řepík (Safin, Kempný) - 1. Sedlák (Cienciala, Hyka), 22. Košťálek (T. Zohorna, R. Kousal). Rozhodčí: Šír, Stano (SR) - J. Svoboda, Šimánek. Vyloučení: 3:6. Využití: 3:0. Diváci: 16 653.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Kladno

Kladno sahalo po bodech v Třinci, ale nemá ani jeden

Rytíři dlouho trápili mistry z Třince na jejich ledě, a přestože ztráceli 1:3, vrátili se do utkání. Po obratu vedli dokonce 4:3, když se prosadil také Jaromír Jágr, jenž překonal světový rekord Waynea Gretzkyho v počtu branek v nejvyšších profesionálních soutěžích včetně play-off a reprezentaci 1099. zásahem.

Jenže Oceláři se vzpamatovali a po gólech Martina Růžičky a Tomáše Marcinka duel znovu otočili a zvítězili 5:4, jejich spoluhráč z prvního útoku Marko Daňo zazářil čtyřmi body (2+2). Středočeši zůstávají poslední, Slezané zareagovali na vysokou porážku v Brně a pojistili si čtvrté místo.

HC Oceláři Třinec – Rytíři Kladno 5:4 (2:1, 1:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 9. Daňo (Nestrašil, Marcinko), 20. Daňo (M. Růžička, Marcinko), 24. Hrňa (Chmielewski), 47. M. Růžička (Daňo), 52. Marcinko (Daňo) - 11. Plekanec (Jágr, Kubík), 32. Kubík (Plekanec, M. Procházka), 39. Indrák (Sotnieks, Klepiš), 45. Jágr (Kubík, Plekanec). Rozhodčí: Hribik, Pilný - Axman, Rožánek. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:1. Diváci: 5268.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Vítkovice

Vítkovice přerušily černou sérii porážek

V tabulce druzí Ostravané uspěli v Mladé Boleslavi, po vítězství 3:2 se radovali po čtyřech zápasech a odskočili dotírající Spartě znovu na rozdíl dvou bodů. Roberts Bukarts se blýskl gólem a celkem třemi body. Bruslařům nestačilo k bodovému zisku ani dvojí vedení a na výhru čekají už čtyři duely.

BK Mladá Boleslav – HC Vítkovice Ridera 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Dvořáček (J. Stránský, Čech), 27. Lantoši z trestného střílení - 24. Roberts Bukarts (Raskob), 29. Chlán (Roberts Bukarts, Gewiese), 46. Prčík (Mueller, Roberts Bukarts). Rozhodčí: Pražák, Sýkora - Ondráček, Zíka. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. Diváci: 3222.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Brno

V duelu dvou týmů ve formě uspěl Hradec Králové

Zatímco vítězná série Východočechů po souboji s Kometou pokračuje, Brňané museli strpět první porážku po čtyřech triumfech v řadě. O hubeném výsledku 1:0 rozhodl už ve 12. minutě Christophe Lalancette a Hradečtí se radovali popáté za sebou. Čisté konto si připsal Henri Kiviaho po 16 úspěšných zákrocích, Dominik Furch na druhé straně čelil 29 pokusům domácích.

Mountfield Hradec Králové – HC Kometa Brno 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 12. Lalancette (Rosandič, Werek). Rozhodčí: Hejduk, Obadal - Lhotský, Hynek. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 4478.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň – Liberec

Bílí Tygři předvedli v Plzni výsledkovou otočku

Plzeň hostila Liberec a začala skvěle, když po zásazích Aleksiho Rekonena s Kryštofem Hrabíkem vedla 2:0. Bílí Tygři se však nevzdali, čtyřmi góly duel otočili a po výhře 4:2 mají z páté pozice čtvrtý Třinec stále na dohled. Na Oceláře dál ztrácí čtyři body. Dvě branky zaznamenal Tomáš Filippi, jenž využitými přesilovkami navázal na zásah Oscara Flynna v početní výhodě.

HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec 2:4 (2:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 8. Rekonen (Baránek, Zámorský), 18. Hrabík (Blomstrand, Baránek) - 20. Flynn (Balinskis, A. Najman), 26. Filippi (Melancon, Birner), 49. Filippi (Ordoš), 53. Ordoš (Rychlovský, P. Jelínek). Rozhodčí: Hradil, Jaroš - Brejcha, Malý. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:3. Diváci: 4237.

Karlovy Vary udolaly Litvínov

Litvínov nevyužil domácího prostředí ve stém podkrušnohorském derby v základní části a s Karlovými Vary padl 1:2 po prodloužení. Rozdílovou branku zařídil Dalimil Mikyska už po třiceti sekundách nastavení. Předtím padaly góly v přesilovkách – hosty poslal do vedení Jan Hladonik, za domácí srovnával Nicolas Hlava.

HC Verva Litvínov – HC Energie Karlovy Vary 1:2 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 31. Hlava (Jaks, Estephan) - 21. Hladonik (Rachůnek, Gríger), 61. D. Mikyska (Černoch, O. Beránek). Rozhodčí: Úlehla, Šindel - Špůr, Frodl. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 4011.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc – České Budějovice

Motor nezvládl závěr utkání v Olomouci

Předposlední České Budějovice si nechaly utéct tři důležité body mezi prsty. Motor promrhal na ledě Olomouce dvoubrankové vedení po první třetině a v druhé polovině zápasu dovolil Hanákům obrat. Nejprve snížil Lukáš Nahodil a v závěrečné části zrežírovali výhru 3:2 Lukáš Klimek s Janem Bambulou.

HC Olomouc – HC Motor České Budějovice 3:2 (0:2, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 34. Nahodil (J. Knotek, J. Káňa), 53. Klimek (Kusko, P. Musil), 55. Bambula (Plášek, Navrátil) - 2. Valský (Čachotský, Štencel), 20. Doležal (Pech, Percy). Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček - Lederer, Rampír. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:1. Diváci: 3863.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články