Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

SOUHRN 29. KOLA: Šlágr na Spartě ovládly Pardubice, Kometa rozhodla v závěru a Kladno už je poslední

Pět zápasů nabídlo dohrávané 29. kolo extraligy a zatímco na čele tabulky se nic zásadního nezměnilo, tak dosud v pořadí nejhorší Mladá Boleslav odsunula Kladno na poslední místo po výhře 3:2 po prodloužení na ledě Hradce Králové. Vedoucí Sparta prohrála v Praze s Pardubicemi 1:2 po prodloužení a před druhým Dynamem má jen jednobodový náskok. Kometa porazila Litvínov 3:1 a stejným výsledkem uspěla také Olomouc proti Karlovým Varům, Plzeň udolala České Budějovice 4:3 i přes tři přesilovkové góly Jihočechů.

Brankář Josef Kořenář ze Sparty čelí šanci Lukáše Sedláka z Pardubic
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Pardubice zatím Spartu nepřeskočily

Dynamo mohlo jít do čela tabulky v případě tříbodové výhry, na kterou ale nedosáhlo, a tak je Sparta dál první, byť jen o bod. Stačila jí k tomu porážka 1:2 po prodloužení, přestože Pražané vedli od 27. minuty po brance Filipa Chlapíka. Pardubický Lukáš Sedlák však brzy srovnal a v nastavení rozhodl Martin Kaut už po jedenácti sekundách hry. Východočeši, kteří mají dva zápasy k dobru, se radovali počtvrté za sebou.

HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice 1:2 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Chlapík (O. Najman, Mikliš) – 33. Sedlák (Hyka, Košťálek), 61. M. Kaut (Čerešňák, Sedlák). Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Lederer, Ondráček. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 16 646.

Plzeň doma udolala České Budějovice

Jihočeši sahali v Plzni po bodu, ale srovnat ve třetí třetině nestihli a prohráli 3:4. Domácí si vypracovali tříbrankový náskok, ke kterému přispěl dvěma góly Ondřej Matýs. Budějovičtí korigovali pokaždé v přesilovce, když na dvougólového Jana Ordoše navázal Jakub Valský. Plzeň vedení uhájila a poprvé zvítězila ve třetím vzájemném duelu sezony.

HC Škoda Plzeň – Banes Motor České Budějovice 4:3 (3:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Schleiss (Kvasnička), 7. Pour (Lev, Rekonen), 19. Matýs (M. Indrák, Piskáček), 23. Matýs (Rekonen, Mertl) – 11. Ordoš (Kondelík, Gulaš), 35. Valský (F. Přikryl, Kubík), 40. Ordoš (Kondelík, D. Simon). Rozhodčí: Ondráček, Mejzlík – Špůr, Zíka. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:3. Diváci: 4136.

Vary v Olomouci vedly, ale Hanáci předvedli obrat

Olomouc prohrávala s Karlovými Vary po trefě Filipa Koffera z 15. minuty, ale ve druhé třetině výsledek otočila díky přesilovkovým zásahům Jana Bambuly a Jana Káni a v 51. minutě přidal pojistku Dalibor Řezníček. Západočeši nebodovali potřetí za sebou a Hanáci jim v tabulce odskočili na rozdíl čtyř bodů.

HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Bambula (Nahodil, Orsava), 40. J. Káňa (Nahodil, Navrátil), 51. Řezníček (Menšík, Macuh) – 15. Koffer (T. Redlich). Rozhodčí: Hribik, Úlehla – J. Svoboda, Šimánek. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 4269.

Výhru Komety vystřelil proti Litvínovu Ščotka

Nečekaným hrdinou Komety v zápase proti Litvínovu se stal Jan Ščotka. Brněnský obránce rozhodl vyrovnané utkání za stavu 1:1 v čase 57:26. Skóre duelu otevřel Lukáš Cingeľ, za hosty srovnával David Kaše a výsledek uzavřel do prázdné brány Martin Zaťovič. Jihomoravané se vezou na třízápasové vítězné vlně, Severočeši prohráli podruhé v řadě.

HC Kometa Brno – HC Verva Litvínov 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Cingel (Flek, Zaťovič), 58. Ščotka (Gazda, K. Pospíšil), 60. Zaťovič – 22. D. Kaše (Jaks, Hlava). Rozhodčí: Kika, Květoň – Lhotský, Hynek. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 7412.

Mladá Boleslav už není poslední

Hradec Králové sice smazal proti Mladé Boleslavi dvoubrankové manko, když na góly Pavla Skalického a Ondřeje Romana zareagovali ve třetí třetině Jérémie Blain a Giorgio Estephan, ale v prodloužení přiřkl hostům bod navíc Róbert Lantoši. Středočeši o bod přeskočili Kladno a odsunuli ho na poslední místo, Rytíři však mají tři zápasy k dobru.

Mountfield Hradec Králové – BK Mladá Boleslav 2:3 v prodl. (0:1, 0:1, 2:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 51. Blain (Pilař), 58. Estephan (T. Pavelka, Blain) – 3. Skalický (F. Pavlík, Lantoši), 38. O. Roman (Fořt), 65. Lantoši (Pyrochta). Rozhodčí: Hradil, Vrba – Axman, Blažek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 2987.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články