Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 23. kola: Sparta už zabrala, Hradec porazil Pardubice a jen Třinec byl doma pánem

Ve znamení úspěchů hostujících celků, kteří získali 17 bodů, proběhlo 23. kolo hokejové extraligy. Jen lídr soutěže z Třince potvrdil v derby s Vítkovicemi, že vzít mu body a ještě k tomu doma, je nad síly většiny soupeřů. Ambiciózní Sparta po osmi porážkách konečně zabrala a porazila v Brně Kometu 5:2. Derby v Pardubicích vyhrál Hradec v prodloužení, přestože nedlouho před koncem prohrával 1:3. V zápase tonoucích vyhrálo Kladno jasně ve Zlíně 5:1.

Hokejisté Sparty se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Třinec – Vítkovice 2:1

Lídr extraligy potvrdil svoje postavení i v derby. Hokejisté Třince sice prohrávali, když se trefil Solovjev při přesilovce, ale pak dokázali Musil a Zahradníček dvěma góly skóre otočit, a to už se v poslední třetině nezměnilo. Třinec tak vyhrál devátý z posledních deseti zápasů v nejvyšší soutěži. Naopak Vítkovice prohrály potřetí za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Vítkovice

Sparta – Brno 2:5

Osm porážek a dost. Hokejová Sparta konečně dostála své pověsti jednoho z favoritů extraligy. Po osmi prážkách, v nichž v posledních čtyřech utkáních skončila úplně bez bodu, konečně zabrala. V Brně sice proti Kometě ztratila vedení 2:0, ale potom už další gól domácím dát nedovolila a sama si třemi zásahy zajistila výhru. Největší podíl na tom měl Thorell, který dal jeden gól a přidal tři asistence.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Sparta

Plzeň – Litvínov 3:4

Pozdě bycha honiti. To si potvrdili hokejisté Plzně, kteří v zápase s Litvínovem prohrávali v polovině zápasu 0:4. Ačkoliv potom hodně zabrali a nastříleli tři góly, už jim to na body nestačilo. Za hosty, kteří v předešlých sedmi zápasech nedokázali Plzeň porazit, dal dva góly Zdráhal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Litvínov

Zlín – Kladno 1:5

Boj u dna extraligové tabulky rozhodl pro sebe předposlední celek. Zatímco poslední Zlín inkasoval šesté k.o. za sebou, Kladno naopak přerušilo vysokou výhrou 5:1 svoji negativní bilanci po čtyřech porážkách. K tomu hodně pomohl Baránek, který dal jeden gól a u dalších dvou asistoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Kladno

Pardubice – Hradec Králové 3:4 v prodl.

Finský útočník Oksanen byl hlavní postavou východočeského derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové. Domácí hokejisté začali lépe, vedli 2:0, a i když Oksanen dokázal snížit, pardubický Camara svou druhou trefou v utkání vrátil svému týmu klid. O ten ale přišel v závěru zápasu, kdy naprosto vypadli z role a Oksanen s Klímou poslali zápas do prodloužení. V něm se potřetí trefil finský útočník a domácím zbyl jen bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Hradec Králové

Ml. Boleslav – Č. Budějovice 1:4

Po čtyřech výhrách narazili hokejisté Mladé Boleslavi a k tomu na vlastním ledě. Dobrou formu potvrdili hosté z Českých Budějovic, kteří v minulém kole prohráli, ale o to větší hlad po vítězství měli. Na gól Vondrky sice stačil odpovědět Kousal, ale pak už padaly góly jen do domácí branky, do které se postupně trefili Chlubna, Holec a Pech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Ml. Boleslav - Č. Budějovice

Liberec - Olomouc 4:6

Začátek a konec domácím hokejistům vyšel výborně, jenže mezi tím kralovali na ledě střelci hostů. Olomouc sice v Liberci prohrávala 0:2, ale jen ji to nabudilo a její hráči dokázali šesti góly otočit vývoj zápasu. V něm pak ještě Bílí tygři dokázali v závěrečné třetině odpovědět dalšími dvěma trefami, což už stačilo jen na zmírnění porážky 4:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Olomouc
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články