Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Olomouc sice v Liberci prohrávala, ale pak se její hráči rozstříleli a vezou tři body

Začátek a konec domácím hokejistům vyšel výborně, jenže mezi tím kralovali na ledě střelci hostů. Olomouc sice v Liberci prohrávala 0:2, ale jen ji to nabudilo a její hráči dokázali šesti góly otočit vývoj zápasu, v němž pak ještě Bílí tygři dokázali v závěrečné třetině odpovědět dalšími dvěma trefami, ale už to stačilo jen na zmírnění porážky 4:6. 

"Špatně jsme do zápasu vstoupili a rychle prohrávali. Klíčové bylo, že jsme ještě do přestávky vyrovnali. Ve druhé třetině nám tam spadlo skoro všechno a vytvořili jsme si rozhodující náskok. Souhru s Davidem Krejčím si samozřejmě užívám a snažím se hodně střílet. Jsem rád, že se mi povedlo skórovat i dnes a hlavně, že si odtud vezeme tři body za vítězství," řekl útočník Olomouce Jan Káňa, který pomohl k výhře třemi body za gól a dvě asistence.

Liberec do utkání vlétl a již po pár vteřinách vzniknul po Vlachově nahození před Sedláčkem velký závar, olomoucký brankář ale odolal. Vzápětí však hráli domácí přesilovku a po pouhých dvou sekundách ji proměnili ve vedoucí gól. Jelínek vyhrál čistě buly na Filippiho, jehož dělovka se zastavila až v síti.

Olomouc mohla odpovědět rovněž v přesilové hře, Káňovu střelu bez přípravy ale skvěle chytil Kváča. Udeřili tak znovu domácí a po dobré práci Grígera šťastně zvýšil na rozdíl dvou branek Melancon. Na druhé straně byl blízko snížení Káňa, jeho střelu ale zastavila levá tyč Kváčovy braky.

Hosté se tak snížení dočkali až ve 14. minutě, kdy Kváčovi za záda propadla nepříliš prudká střela Řezníčka. A za necelou minutu Olomoučtí dokonce vyrovnali. Početní výhodu využil střelou pod horní tyč Káňa. Bílí Tygři si mohli vzít vedení okamžitě zpět, Rychlovský ale po přihrávce Grígera těsně minul poloodkrytou branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Olomouc

Krátce po začátku druhé části měl velkou šanci Filippi, Sedláček si ale připsal výborný zákrok. Poté postupně putovali na trestnou lavici domácí Klapka a Derner a Hanáci nabídnutou možnost využili. Po Káňově pasu poslal hosty do vedení svou trefou Knotek.

Na druhé straně měl na hokejce vyrovnání Vlach, v gólové šanci ale mířil vedle. Udeřila tak znovu Olomouc. V další přesilovce Káňa krásně našel volného Krejčího, který už neměl problém zamést puk do odkryté branky. Hosté byli na koni a hned vzápětí přidal po pěkné souhře s Klimkem pátou branku Kucsera. Zároveň tím vyhnal Kváču na střídačku a v brance domácích ho nahradil Pavelka. Ani on ale neudržel čisté konto příliš dlouho, střelou bez přípravy se podruhé v utkání prosadil Kucsera.

V úvodu třetího dějství měl obrovskou příležitost Káňa, minul ale zcela odkrytou branku. Poté měli Liberečtí k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři, Sedláček ale svůj tým podržel. V klasické početní výhodě už se domácí přeci jenom prosadili, po parádní přihrávce Najmana se trefil Vlach.

Liberec vstřelený gól nakopnul a v 52. minutě po brance Grígera prohrával už pouze o dvě branky. Na Olomouc se i nadále valil jeden útok za druhým, Sedláček ale odolával. Z rychlého brejku navíc mohl dodat hostům klid Krejčí, tváří v tvář Pavelkovi ale neuspěl. Hanáci už si však výhru nenechali vzít.

"Vstup do zápasu jsme měli skvělý, brzy jsme vedli 2:0. Bohužel jsme ale ještě do konce první třetiny o vedení přišli. Ve druhé části se nám nepovedlo vůbec nic, udělali jsme zbytečné chyby, hodně jsme faulovali. Na druhou třetinu jsme doplatili, určila ráz celého zápasu. Ve třetí třetině jsme to nezabalili a povedlo se nám snížit. Na druhou stranu Olomouc měla opravdu komfortní náskok," uvedl obránce Liberce Petr Kolmann.

Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 4:6 (2:2, 0:4, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Filippi (P. Jelínek), 7. Melancon (Gríger), 50. J. Vlach (A. Najman, Melancon), 52. Gríger (Kolmann) - 14. Řezníček (Krejčí), 15. J. Káňa II, 24. J. Knotek (J. Káňa II, Ondrušek), 29. Krejčí (J. Káňa II, Nahodil), 30. Kucsera (Klimek), 34. Kucsera (Klimek). Rozhodčí: Pražák, Veselý - Gerát, Hynek. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:3. Diváci: 4547.

Liberec: Kváča (30. J. Pavelka) - Kolmann, Rosandič, Melancon, M. Ivan, Štibingr, Derner - Ordoš, A. Najman, Birner - Gríger, Filippi, Rychlovský – Zachar, P. Jelínek, J. Vlach - Klapka, J. Šír, A. Dlouhý - Čederle. Trenér: P. Augusta.

Olomouc: Lukáš - Groch, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Dujsík, Řezníček - V. Tomeček, Krejčí, J. Káňa II - Kucsera, J. Knotek, Klimek - Olesz, Kolouch, Strapáč - Kunc, Nahodil, Kusko - Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články