Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Třinec nevypadl z role ani v derby a otočil výsledek

Lídr extraligy potvrdil svoje postavení i v derby. Hokejisté Třince sice prohrávali, když se trefil Solovjev při přesilovce, ale pak dokázali Musil a Zahradníček dvěma góly skóre otočit a to už se v poslední třetině nezměnilo. Třinec tak vyhrál devátý z posledních deseti zápasů v nejvyšší soutěži. Naopak Vítkovice prohrály potřetí za sebou. 

Třinec - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

"Kluci hrajou dobře zezadu, zodpovědně. Dodržují, co se má. Jediné, co nám chybí, jsou góly," vysvětlil vítkovický gólman Aleš Stezka, který v posledních sedmi zápasech nepustil více než dvě branky. "Bylo to těžké utkání, Vítkovice hrály dobře. Podle mě byla klíčová naše výborná hra ve středním pásmu. Stálo ale při nás i štěstí, Vítkovice měly nějaké tyčky (Bondra, Marosz) a Ondra (Kacetl) chytal výborně," uvedl Zahradníček.

Fanoušci obou klubů si zakřičeli v deváté minutě gól, ale radost na straně Třince byla předčasná. Rozhodčí usoudili, že Daňo fauloval brankáře Stezku a znemožnil mu zasáhnout proti střele Marinčina. Vítkovice z následné přesilovky udeřily už za 13 sekund, když Solovjov překonal Kacetla střelou od modré čáry.

Domácí brzy vyrovnali a prosadil se sváteční střelec. Musil, který v minulé sezoně neskóroval i v součtu s play-off ani v jednom z 66 utkání, propasíroval po vyhraném buly Stezkovi puk mezi betony. Možná to bylo i s přispěním teče spoluhráče Nestrašila. Třinecký obránce mohl v dalším střídání přidat svou druhou trefu, ale Stezka se bleskurychle přesunul proti střele do odkryté branky. Vítkovický gólman se vytáhl za chvíli ještě jednou při zakončení osamoceného Romana.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Vítkovice

Hosté zahrozili v prostřední části dvakrát z přečíslení dva na jednoho, ve druhém případě zazvonil Bondra na tyč. Oceláři poté nevyužili Polákovu hrubku při rozehrávce, ale přeci jen vytěžili z tlaku vedoucí gól. Postaral se o něj Zahradníček nekompromisní ranou zpoza pravého kruhu a skóroval poprvé v sezoně.

"Někdy to tak je, musíme útočníkům pomoct. Nemůžou to tahat pořád jenom oni, že?" řekl Zahradníček k tomu, že zápas rozhodli svými góly beci.

Marosze dělily ve třetí třetině od vyrovnání milimetry, jeho střela skončila na horní tyči. Oceláři jinak kontrolovali bez větších potíží těsné vedení a soupeře při hře hostů bez gólmana nepustili do žádné šance. Naopak Musil minul ze středního pásma prázdnou branku. Kacetl ještě zabrnkal v posledních sekundách domácím na nervy. Při pokusu trefit prázdnou branku zasáhl Bernovského, ale puk šel mimo.

"Tlačili jsme to do branky všichni, co jsme tam byli," řekl Stezka. "Pro Bernyho to byla těžká situace. Trefilo ho to do břicha, než to vyklepe, puk se vrtí, trefit ho a pak i prázdnou bránu z úhlu. Škoda je, že jsme celkově dali jen jeden gól, ve druhé třetině jsme měli tyčku, ve třetí taky. Ale musím kluky pochválit, i za tu bojovnost, že jsme se ve třetí třetině nevzdali a šli jsme po hlavě za tím," dodal Stezka.

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. D. Musil (A. Nestrašil), 32. Zahradníček (Martin Růžička, A. Nestrašil) - 9. Solovjov (Svačina). Rozhodčí: Hejduk, Stano (SR) - Ganger, Klouček. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 4721.

Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, J. Michálek, D. Musil, Zahradníček, Jaroměřský, M. Adámek - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - Kofroň, A. Nestrašil, O. Šedivý - O. Kovařčík, Miloš Roman, Hrehorčák - Dravecký, R. Szturc, Chmielewski. Trenér: Varaďa.

Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, Plášil, Galvinš, J. Stehlík, Koch, L. Kovář - M. Kalus, Dej, R. Bondra - Svačina, Marosz, L. Krenželok - Žálčík, Vildumetz, Lednický - Fridrich, Chlán, Bernovský. Trenér: Holaň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články