Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Španělský Superpohár 2024

SOUHRN 20. KOLA: Plzeň ještě víc podusila Spartu, Třinec rozesmutnil brněnskou arénu

Dá se říct, že po 20. kole hokejové extraligy vše při starém. Sparta se stále trápí a šestou porážku v řadě jí zasadila Plzeň po výsledku 3:6. Lídr z Třince dále vítězí, sedmý úspěch za sebou přidal v Brně. A Kometu to pořádně mrzelo, o body totiž přišla v poslední minutě a padla 2:3. Dokonce v posledních sekundách prodloužení rozhodli o dvou bodech ve svůj prospěch hokejisté Mladé Boleslavi v Liberci a hráči Karlových Varů doma s Olomoucí. Poslední Zlín tápe, protože ani na ledě druhého Hradce Králové nedokázal překvapit. Jednu z klíčových bitev v boji o záchranu zvládl Litvínov doma 4:3 proti Kladnu.

Plzeňští hokejisté slaví branku proti Spartě
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Kometa Brno – Oceláři Třinec 2:3

Dva rozdílné pohledy na současnou formu obou týmů se promítly i do výsledku. Hokejisté Komety Brno budou dál hledat svou tvář blízko středu tabulky, když trpce ztratili v poslední minutě v domácím utkání s lídrem z Třince 2:3, poté co rozhodl 39 sekund před koncem Ondřej Šedivý.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno – Oceláři Třinec

Plzeň – Sparta 6:3

Bídná série hokejistů Sparty nekončí. Pražský celek už padl v extralize pošesté za sebou, když s Indiány držel krok jen v úvodní třetině. Plzeňští hokejisté rozhodli zápas ve druhé třetině, kdy nastříleli Spartě tři góly a vedení už si vzít nenechali a zvítězili 6:3. V plzeňském dresu se dvěma góly blýskl Švéd Ludwig Blomstrand, v barvách soupeře přihrával na všechny tři branky jeho krajan Erik Thorell.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň – Sparta

Liberec – Mladá Boleslav 2:3 po prodloužení

Hokejisté Mladé Boleslavi ve 20. kole extraligy zvítězili na ledě Bílých Tygrů Liberec 3:2 v prodloužení. Zápas rozhodl Kousal v poslední možné chvíli, přesněji v poslední vteřině. Dvaadvacetiletý útočník se trefil podruhé v řadě. Boleslav tak zvýšila náskok na páté příčce, Liberec je devátý.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřihy a ohlasy utkání Liberec – Mladá Boleslav

Karlovy Vary – Olomouc 3:2 po prodloužení

Po třech nezdarech konečně hokejisté Karlových Varů uspěli. Energie zdolala 3:2 v prodloužení Olomouc. Domácí rozhodli o dvoubodovém vítězství v poslední sekundě, v čase 64:59 zásluhou dělovky obránce Michala Plutnara.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Olomouc

Hradec Králové – Zlín 4:1

Jedna snová série pokračuje, druhá černá také. Hokejisté Hradce Králové zvítězili počtvrté za sebou, a to přesvědčivě doma s posledním Zlínem 4:1. Zápas završil krásnou gólovou akcí Aleš Jergl, gól a asistenci zapsal Ahti Oksanen. Berani mají na kontě už čtrnáctou prohru v sezoně.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Zlín

Litvínov – Kladno 4:3

Důležitou bitvu, která se může promítnout na konci základní části hokejové extraligy do zúčtování zvládl Litvínov. Chemici porazili Kladno 4:3 a odskočili předposledním Rytířům na rozdíl sedmi bodů, navíc mají odehráno o zápas méně. Severočeši uspěli po dvou zápasech bez bodového zisku, přestože promarnili vedení 3:1 po úvodní dvacetiminutovce. Na začátku třetí třetiny rozhodl útočník František Gerhát.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Kladno

Vítkovice – Pardubice 4:1

Vítkovice se postupně zvedají. Ostravští hokejisté vyhráli počtvrté v řadě, když doma přehráli ambiciózní Pardubice 4:1. Dva góly vstřelil útočník Marek Kalus a ještě k tomu přidal asistenci. Svěřenci Miloše Holaně zaujímají jedenáctou příčku, Pardubice jsou třetí. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Pardubice
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články