Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Vítkovice se rozjely a přehrály i Pardubice, dvakrát skóroval Kalus

Vítkovice se postupně zvedají. Ostravští hokejisté vyhráli počtvrté v řadě, když doma přehráli ambiciózní Pardubice 4:1. Dva góly vstřelil útočník Marek Kalus a ještě k tomu přidal asistenci. Svěřenci Miloše Holaně zaujímají jedenáctou příčku, a to s menším počtem odehraných duelů než soupeři, Pardubice jsou třetí.

Domácí posilněni sérií výher se dostali do vedení v 7. minutě, kdy brankáře Kloučka překonal Kalus. Hosté se pokusili změnit verdikt rozhodčích takzvanou trenérskou výzvou, se kterou ale neuspěli a museli tak následně hrát navíc v oslabení.

Východočeši se ve čtyřech ubránili, ve 12. minutě jim pomohla i branková konstrukce, kterou trefil další bek Solovjov. Druhé branky se domácí dočkali až ve druhé třetině, kdy se prosadil pohotově dorážející Bernovský. V polovině utkání mohl přidat třetí gól Svačina, trestné střílení nařízené za zalehnutí puku v brankovišti obráncem Hrádkem ale neproměnil.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Pardubice

V závěru druhé třetiny měli hosté výhodu přesilové hry a vteřinu před odchodem do kabin ji využili, když Košťálkovu střelu tečoval Blümel.

Na začátku třetí části "trefil" Koch nejlepšího střelce Dynama Říčku a hosté dostali pětiminutovou početní výhodu. Vyrovnat se jim ale nepodařilo, i proto, že přesilovku zkrátilo vyloučení Poulíčka. Klid na vítkovické hokejky poté přidal pohotově dorážející Dej.

Pardubice se ještě pokusily zápas zdramatizovat v power-play, místo snížení ale počtvrté inkasovaly.

20. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - HC Dynamo Pardubice 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. M. Kalus (J. Stehlík, Plášil), 29. Bernovský (L. Kovář, L. Krenželok), 52. Dej (L. Kovář, R. Bondra), 59. M. Kalus (R. Bondra, R. Polák) - 40. Blümel (Košťálek, R. Kousal). Rozhodčí: Mrkva, Kika – Komárek, Hynek. Vyloučení: 2:5, navíc Koch (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3890.

Sestavy:

Vítkovice: Stezka - Solovjov, R. Polák, Galvinš, Plášil, Koch, J. Stehlík, L. Kovář - M. Kalus, Dej, R. Bondra - Svačina, J. Hruška, Illéš - Lednický, Marosz, Fridrich - Bernovský, L. Krenželok, Krejsa. Trenér: Holaň.

Pardubice: Klouček - J. Mikuš, Nakládal, Robertson, Košťálek, J. Kolář, Hrádek, J. Zdráhal - Paulovič, Poulíček, Blümel - Říčka, A. Musil, Cienciala - R. Kousal, O. Roman, Camara - Hecl, Rohlík, Koffer. Trenér: R. Král.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články