Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

S Libercem to bylo víc hokejové a ne tak urputné jako s Bolkou, říká Doudera

Milan Doudera se trefil po dlouhých 51 utkáních. A vůbec třineckým bekům se v prvním finále při výhře 6:2 nad Libercem nebývale dařilo. Obhájce titulu vedl už v patnácté minutě 3:0 a první dvě branky utkání vstřelili beci Ralfs Freibergs a Tomáš Kundrátek. Skóre uzavřel další zadák Doudera. Přímý přenos 2. finále nabídne program ČT sport a web ctsport.cz od 16:40.

Třinecký bek Milan Doudera
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Odehráli jsme v sezoně pár takových zápasů, že polovinu našich gólů dali beci. Je to trochu náhoda, ale hrajeme týmově, v pěti dopředu a v pěti dozadu. Jak útočníci pomáhají nám dozadu, tak my jim pomáháme dopředu, a takhle to vyšlo," řekl Doudera, který naposledy skóroval 27. listopadu právě do sítě Liberce. "Čekal jsem na gól hodně dlouho, jsem rád, že mi to tam konečně spadlo," dodal.

Třinec postoupil do finále přes Mladou Boleslav až v rozhodujícím utkání a v žádném ze sedmi semifinále nedal více než tři góly. Tuto normu splnil už v čase 14:09 gólem na 3:0. "Liberec hraje trošku jiný styl než Bolka. Bylo to více hokejové a ne tak urputné. Napadaly nám zpočátku góly a to určilo ráz celého zápasu," vysvětlil.

Liberec ve druhé třetině dvakrát snížil na rozdíl dvou gólů, ale Třinec vždy rychle odpověděl. Od poloviny utkání se za stavu 5:2 na ledě přiostřilo a do bitky se pustili i domácí Jack Rodewald a hostující Jaroslav Vlach. Oba útočníci si z pěstního souboje odnesli krvavý šrám a zamířili do kabin na ošetřovnu.

"Liberci nic jiného nezbývalo. Vedli jsme o tři góly a oni se snažili s tím zápasem něco udělat tímto způsobem, udělat si půdu na zítra. Myslím si, že jsme se s tím dobře vypořádali. Bitku jsem viděl. Jack se toho nebál a měl pár pěkných úderů. Taky jsme mu pak všichni aplaudovali," řekl.

Ve třetí třetině hrál Třinec jedenáct minut v přesilové hře a hlídal si zápas. Z rámce fair play vybočil zákrok Adama Musila, který ležícího Tomáše Marcinka udeřil rukavicí do tváře. "Došlo k tomu těsně pod střídačkou před útočníkama. Co kluci říkali, byla to prasárna, ale nemůžu to hodnotit, protože jsem to neviděl," řekl Doudera k zákroku, za který Musil dostal trest na pět minut plus do konce utkání.

Třinec povedeným úvodem vyhnal po třetím gólu z branky Liberce Petra Kváču, který v minulé sezoně chytal za Oceláře. S Douderou na venkovních zápasech sdíleli jeden pokoj.

"Jsme si před sérií říkali, že má Kváčis formu, že se mu daří a co vidí, tak většinou chytne. Že se budeme muset tlačit do brány a střílet odkudkoli. Že mu to zpočátku napadalo, tak to prostě vyšlo. Na druhou stranu to byly vyložené šance. Nevím, jestli s tím mohl něco dělat nebo nemohl," pokračoval.

Doudera podotkl, že i přes jasnou výhru nehrozí, že by jeho tým polevil. "Víme, že tam byly nějaké mouchy. Liberec měl pár vyložených šancí. Buď je neproměnil nebo trefil tyčku nebo to Káca (brankář Kacetl) vychytal. Na to si musíme dát pozor. Víme, že to nebylo v obraně úplně bezchybné. Musíme se vyvarovat takových chyb a budeme do toho bušit od začátku. Bude to bitva a budeme se zase snažit urvat zápas," uzavřel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články