Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pavelka chytal po šesti týdnech proti rozjetému Třinci: Bohužel mi to tam taky napadalo

Až ve dvanáctém zápase play-off se dostal poprvé do branky Liberce Jaroslav Pavelka, porážce Bílých Tygrů v prvním finále proti Třinci ale nezabránil. Sedmadvacetiletý gólman nahradil v 15. minutě po třetím inkasovaném gólu jedničku Severočechů Petra Kváču a sám poté inkasoval také třikrát. Liberec do reprízy boje o titul z roku 2019 vstoupil jasnou porážkou 2:6.

Liberecký brankář Jaroslav Pavelka
zdroj: ČTK autor: Pavel Pavel

"Neměli jsme úplně špatný start, ale bohužel jsme dostali rychlé góly, bylo to 3:0. Trenér mi řekl, ať se připravím, že jdu do brány, tak jsem tam šel, dochytal jsem třetinu a bylo to docela dobré. Ve druhé třetině jsme byli na puku, ale Třinec z protiútoků udeřil," řekl Pavelka. Ve třetí části hosté ubránili dlouhá oslabení, což považoval za plus. "Od toho bychom se měli odrazit do pondělního zápasu," podotkl.

Pavelka se v brance objevil poprvé od 2. března, chytal tedy po šesti týdnech. "Je to dlouhá doba, ale tak to někdy je. Druhý gólman musí být také připravený, že se taková situace stane. Od toho tam jsem, abych šel a kluky podržel, což se dnes nestalo. Bohužel mi to tam taky napadalo," konstatoval Pavelka, který si za 45 minut připsal 19 zákroků.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. finále Třinec - Liberec

Odchovanec Hradce Králové je celou sezonu jasnou dvojkou Liberce, na zápasy se ale snaží chystat stále stejně. "Připravuji se, jako kdybych chytal. Petr chytá výborně, takže jsem tam dlouho nebyl. Člověk ale musí být připravený," řekl Pavelka. Nechtěl odhadovat, zda i další utkání finálové série budou bohatá na branky. "Těžko predikovat. Myslím si, že oba týmy jsou výborné dozadu i dopředu. Dnes to byla přestřelka, ale zítra to klidně může být 0:1," podotkl.

Finálové utkání díky výjimce ministerstva zdravotnictví mohlo přímo v aréně sledovat 300 diváků, což Pavelka ocenil. "Byla by paráda, kdyby ve finále byla vyprodaná hala tady i pak u nás v Liberci. Situace je ale taková, jaká je. Určitě jsme ale rádi, že aspoň 300 diváků může přijít a podpořit svůj tým. Byli slyšet. Věřím, že pomalu lidi na zápasy začnou chodit," řekl Pavelka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články