Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Rozzuřený Kýhos se rozčiloval nad závěrem. Neházejme to na sudí, řekl však Rákos

Chomutov – Obzvlášť hořký byl závěr zápasu pro třinecké Oceláře. V prodloužení jim nebyl uznán gól a v samotném závěru obdrželi branku, která rozhodla o jejich třetí prohře ve čtvrtfinále. Nasupený trenér Kýhos nechtěl zápas ani komentovat, ale útočník Daniel Rákos byl vůči rozhodnutí sudích smířlivější.

Vladimír Kýhos
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Zápas hodnotit nebudu, protože bych se nedoplatil. Po závěru, co se tady událo, ať si každý udělá obrázek sám," prohlásil lakonicky po utkání, které Třinec prohrál 1:2 v prodloužení s Chomutovem.

Jeho svěřenec z útoku Daniel Rákos ale situaci hodnotil s větším odstupem. "Hned po zápase jsme si to vyříkali v kabině. Nemůžeme to házet na rozhodčí," řekl Rákos. Právě on v 67. minutě překonal Jána Laca, rozhodčí však jeho trefu neuznali pro hraniční postavení Jakuba Petružálka v brankovišti.

"Nevím, jestli tohle můžeme komentovat. Těžko se o tom teď v emocích mluví," uvedl nejprve. Poté ale přiznal, že si nebyl jistý, že je to gól. "Slyšel jsem hvizd rozhodčího, ale spíš jsem si myslel, že pískal kvůli tomu, že nevěděl, jestli puk přešel brankovou čáru. Říkal jsem si, že se půjde podívat na video, ale bohužel," pokrčil rameny.

Třinečtí byli blízko prohry již v normální hrací době. V čase 58:24 jel Vladimír Růžička mladší trestné střílení a trefil horní tyč. "Byl to hodně vyrovnaný zápas. Mohlo to pro nás skončit už minutu a půl před koncem. Chtěli jsme rozhodnout v prodloužení, ale bohužel se to nepovedlo," řekl Rákos.

V prodloužení zbývalo už jen 47 sekund do nájezdů. "Strašně nás mrzí, když vidíme, že jsme mohli vyhrát a sérii srovnat. Mohlo to dojít alespoň do nájezdů. Strašná škoda, mohli jsme to možná blokovat, nevyšachovali nás," poukázal na rozhodující trefu Juraje Valacha.

Teď se Třinec soustředí na středeční zápas, ve kterém chce sérii prodloužit. Podle Rákose se ale musí Oceláři vyvarovat zbytečných chyb a vyloučení. "Zápasy jim darujeme tím, že děláme zbytečné fauly. To zápasy rozhoduje, nám se v přesilovkách nedaří, oni v nich rozhodují," dodal devětadvacetiletý útočník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články