Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Řádění Lukakua jako inspirace pro extraligu. Odkoukal jsem to od něj, smál se Vlach

Co mají společného fotbalista Romelu Lukaku z Interu Milán a hokejista Jaroslav Vlach z Liberce? Oba rozhodli o výhrách svých týmů gólem nohou. Belgický střelec to dokázal ve středu na hřišti Slavie a útočník Bílých Tygrů o den později s brněnskou Kometou. Po utkání si dělal legraci, že právě Lukaku ho k činu inspiroval, i když šlo o šťastnou náhodu.

Liberecký Jaroslav Vlach se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Byl jsem se včera podívat na Lize mistrů na Slavii proti Interu, takže jsem se trochu inspiroval a něco od Lukaka odkoukal," smál se Vlach, který brankáře Komety Karla Vejmelku překonal poté, co se puk odrazil od jeho brusle.

O úmyslné kopnutí se ale nejednalo, což potvrdil i videorozhodčí. "Po buly se dostal kotouč k Tomášovi Hanouskovi a já jsem sjížděl na druhou tyčku. Myslel jsem si, že mi to dá do hokejky, on mi to ale dal na nohu. Naštěstí mě puk trefil a odrazil se přímo do branky," popsal Vlach, díky jehož trefě si Liberec připsal už devátou výhru v řadě a je v tabulce druhý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Brno

Nebál se, že by rozhodčí jeho gól neuznali. "Byl jsem si jistý a věřil jsem, že gól potvrdí i videorozhodčí. Fakt jsem nohu nijak nenastavil, jenom mě do ní kotouč trefil," vysvětlil mistr extraligy s Libercem z roku 2016.

Vlach vedle hokeje hraje i fotbal za rodné Paběnice. A krátce po zápase mu bylo jasné, že i proto jeho gól vzbudí pozornost. "Jelikož jsem i jejich trenér, tak bych se v první řadě pochválil za pěkný gól. Jinak si ale určitě něco vyslechnu a kluci mě budou hecovat nějakými zprávami a poznámkami," očekává liberecký odchovanec, který zaznamenal třetí gól v sezoně.

Liberečtí v utkání dvakrát vedli, Brno ale dokázalo vždy srovnat. Na Vlachův gól už ale Kometa odpověď nenašla, i když měla v závěru k dispozici přesilovou hru. "Od vedoucího gólu na 3:2 jsme podle mého názoru kontrolovali hru. V závěru jsme ale šli do čtyř a Kometa nás hodně přitlačila. Občas to pěkně smrdělo, ale kluci v oslabení odvedli skvělou práci a vítězství jsme ubránili," pochválil spoluhráče důrazný útočník.

Tygři po slabším období, kdy v říjnu prohráli pětkrát v řadě, válí a prezentují se výbornou formou. Jejich vítězná série se natáhla již na devět utkání. "Jak říkal tehdy v rozhovoru Tomáš Filippi, že sedm výher je lepší než šest, tak já říkám, že deset je lepší než devět. Hodně jsme hru zjednodušili, plníme pokyny trenérů a celkově jsme urputnější v defenzivě, protože už neinkasujeme tolik gólů," dodal Vlach s úsměvem a ocenil i spolehlivé výkony brankáře Dominika Hrachoviny.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články