Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Plzeň vedla už 3:0, dva body ale bere Olomouc

Plzeň - Na západě Čech se odehrála ofenzivní přestřelka. Domácí Plzeň se po úvodní části ujala vedení 3:0, ale Olomouc čtyřmi brankami duel do poloviny utkání otočila. Pulpán poté srovnal a ve třetí třetině padlo na každé straně po jedné brance. Zápas se rozhodl až v prodloužení, kdy pět vteřin před koncem vystřelil Hanákům bod navíc Eberle. Olomouc se tak vyhoupla už na čtvrtou příčku.

Radující se hráči Olomouce
zdroj: ČTK

Hosté v úvodu působili živějším dojmem, ale střelu na pravém kruhu nekrytého Eberleho dokázal v sedmé minutě zastavit gólman Machovský. Domácí se osmělili směrem dopředu až při vyloučení Jaroměřského v deváté minutě. Po Kracíkově nabídce zpoza branky ještě zblízka neuspěl Kubalík, ale v 11. minutě už za záda klečícího Konráda dorazil střelu Kadlece důrazný Svoboda. Hosté se po inkasované brance dostali pod tlak, Konrád však zastavil nebezpečné pokusy Schleisse i Kubalíka.

V 16. minutě fauloval Vyrůbalík zakončujícího Hrnku jen za cenu trestného střílení, které slovenský útočník proměnil střelou pod vyrážečku. "Chvíli jsem před nájezdem přemýšlel, jak ho provedu. A napadlo mě tohle řešení. Potěšilo mě, že jsem dal první gól za Plzeň. Škoda toho, jak to nakonec dopadlo. Už je čas zabrat. Musíme hrát tak, jako jsme dnes hráli první třetinu," nabádal plzeňský útočník Tomáš Hrnka.

Kohouti pak nápor rozjetých Indiánů podpořili dalším vyloučením, jež v 18. minutě potrestal s pomocí olomoucké teče Johnson trefou na 3:0. Krátce před sirénou navíc Lev trefil bombou horní tyč.

Do prostřední části však Kohouti doslova vlétli. Již po 18 vteřinách využil zblízka nabídku Holce Knotek a o necelé čtyři minuty později stejný hráč z podobné pozice přidal druhý gól. Domácí zareagovali střelou Kubky do tyče, ale černou plzeňskou čtyřminutovku dokonal ve 24. minutě po úspěšném objetí branky vyrovnáním na 3:3 Strapáč.

"Nechali jsme je několikrát samotné před brankou. Měli tři šance a dali tři góly. Hrozně nás to sráží v hlavách dolů. Samozřejmě nejsme v pohodě, když se nám vstup do sezony nevyvedl. I když se nám něco povede, hrozně rychle se to pak bortí. Psychika u hokeje dělá strašně moc," prohlásil nejzkušenější obránce Škody Petr Kadlec. Lépe bruslící hosté si situaci zkomplikovali před polovinou utkání nedisciplinovaností, Svoboda ale přesilovku v gólové pozici zakončil vedle.

Na druhé straně po přečíslení sice pálil z levé strany nekrytý Galvas nad, ve 29. minutě už však Strapáč přesnou střelou švihem z pravého kruhu strhl vedení na stranu Olomouce. Tři minuty na to se ovšem úspěšný střelec nechal vyloučit a přesilovou hru zužitkoval po přesné přihrávce Kubalíka ranou z voleje na 4:4 Pulpán. Závěr druhé třetiny přesto patřil hostům.

"Vedeme 3:0 po první třetině. Co bychom chtěli víc. Stejně za pár minut prohráváme 3:4 a najednou nám nic nevychází. Musíme hrát jenom jednoduše. Snad se to postupně otočí. Je to ale těžké, říkáme si to pořád. Nesmíme dělat žádné super akce, ale musíme to hlavně odmakat dozadu," hledá recept na zlepšení hry Indiánů devětatřicetiletý Kadlec.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky nedokázali Kohouti zužitkovat téměř půlminutovou přesilovku pět na tři a domácí se ubránili i při čtyřminutovém trestu Lva. Přesto v 54. minutě strhl opět vedení na stranu hostů Mikúš, o 22 vteřin později však vyrovnal na 5:5 dorážkou Kubalík.

Konrád poté uchránil hosty od prohry při šanci Čerešňáka a zápas dospěl do prodloužení. V něm zlikvidoval Machovský nejprve únik Eberleho, ale stejný hráč zajistil hostům dorážkou pět vteřin před koncem bonusový bod.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 5:6 v prodloužení (3:0, 1:4, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 11. T. Svoboda (Kratěna, Kadlec), 16. Hrnka z trest. střílení, 18. Johnson (Kratěna, Kadlec), 32. Pulpán (D. Kubalík), 54. D. Kubalík (Čerešňák, Kracík) - 21. J. Knotek (Holec), 24. J. Knotek (Laš, Holec), 24. Strapáč (Ostřížek, Eberle), 29. Strapáč (Eberle, Ostřížek), 54. J. Mikúš (Burian), 65. Eberle (Holec). Rozhodčí: T. Horák, Hribik - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:6, navíc Kubka - Matai oba 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 3789.

Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Pulpán, Kubka, Moravčík - Kratěna, Hrnka, T. Svoboda - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Yellow Horn, Koreis, Johnson - F. Suchý, Lev, Schleiss. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Pejchar.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas - Holec, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Matai, J. Mikúš, Burian - Fořt, Herman, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko.

Michal Straka (Plzeň): "První třetinu jsme měli zásluhou přesilovek a proměněného trestného střílení dobrou. Pak přišel na začátku druhé třetiny opět nepochopitelný výpadek celého mužstva. Už se nám to stalo ve třech zápasech. Jsme nedůrazní v předbrankovém prostoru, kdy tam necháme nekryté hráče zakončovat. Nechápu to, už jsme na to měli několik porad. Navíc Machovský znovu pustil dva laciné góly. Ztratili jsme celý zápas za osm minut druhé třetiny. Přispěly k tomu také nesmyslné fauly, pak nás stojí síly hra v oslabení. V prodloužení už bylo na ledě jedno mužstvo, tam jsme si o to koledovali."

Zdeněk Venera (Olomouc): "Nezačali jsme úplně špatně, ale dostali jsme přesto tři branky. Po té první třetině málokdo na stadionu věřil, že ještě můžeme vyhrát. Rozhodující pro celý zápas byly naše rychlé góly na začátku druhé třetiny. Svitla nám naděje a domácí naopak po inkasovaných gólech znervózněli. Mužstvo se chytilo a druhou třetinu odehrálo velice dobře. Může nás jen mrzet, že jsme dvakrát dokonce vedli, ale nechali soupeře vždy rychle vyrovnat. Po 60 minutách ale byla remíza asi spravedlivá. Myslím si, že v prodloužení si pro to hráči šli. Je obdivuhodné, že ještě dokázali vyvinout v závěru takovou rychlost. Po takovém vývoji první třetiny jsme za dva body rádi."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články