Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Třinec zvítězil i na ledě mistra a zůstává na čele tabulky

Liberec - Ve šlágru kola přehráli hokejisté Třince pod Ještědem úřadujícího mistra z Liberce a po výsledku 3:0 drží neporazitelnost a vedou tabulku o bod před Chomutovem. Za Oceláře se postupně trefili Aron Chmielewski, Martin Růžička a Vladimír Dravecký. V brance Slezanů opět čaroval Šimon Hrubec, který si připsal už druhé čisté konto za sebou. Liberečtí prohráli druhé ze tří domácích utkání.

"Jsme samozřejmě spokojení. Šestý zápas a šesté vítězství, nálada je výborná. To však neznamená, že můžeme polevit, protože sezona je ještě dlouhá. Určitě je ale teď na nás menší tlak, hrajeme uvolněně, na ledě si více dovolíme. Když už uděláme nějakou chybu, tak se můžeme vzadu opřít o Šimona Hrubce. On je tím hlavním faktorem, že jsme ještě neprohráli," ocenil gólmana třinecký útočník Jiří Polanský.

Liberečtí vstoupili do utkání aktivněji a Hrubec musel hned v úvodu zápasu řešit několik ošemetných situací. První šance hostů přišla až po sedmi minutách hry: Marosz nabil Chmielewskému, ale i Lašák byl pozorný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Třinec

Ve 12. minutě fauloval domácí Špaček, minutu poté ho následoval na trestnou lavici Vitásek a Oceláři tak měli k dispozici téměř minutovou přesilovku v pěti proti třem. Hosté zasypali Lašáka několika ostrými ranami, nicméně vedoucího gólu se nedočkali. V závěrečných vteřinách první třetiny se domácí obranou šikovně proháčkoval Hrňa, ve skórování mu však zabránil faul Lakatoše.

V úvodu druhého dějství tak hráli Třinečtí početní výhodu, Liberec se ale v pohodě ubránil. Přesto šli do vedení hosté. Ve 23. minutě střílel Marosz a jeho střelu doklepl do sítě volný Chmielewski. Bílí Tygři mohli odpovědět v následné přesilové hře, nesehráli ji ale vůbec dobře a Hrubce prakticky neohrozili. Dobrou šanci měl poté Bližňák, Hrubec se vyznamenal. Následně si na něj nepřišli ani Bulíř s Radivojevičem.

"Vítězství nás těší hodně, vyhráli jsme na ledě úřadujícího mistra. Hráli jsme soustředěně, výborně jsme zvládli oslabení. Hrajeme dobrý hokej, plníme pokyny trenéra a daří se nám vyhrávat," uvedl Chmielewski.

Třetí část začala náporem úřadujícího mistra. Velkou šanci měl Jelínek, ani nadvakrát však Hrubce nepřekonal. Na druhé straně pak měl obrovskou příležitost Chmielewski, na něhož zívala prázdná branka. Třinecký útočník ji trestuhodně přestřelil. Hosty to ale příliš nemrzelo, neboť o pár vteřin později využil početní výhodu Martin Růžička - 0:2.

Domácí se poté okrádali o možnost většího náporu vlastní nedisciplinovaností. Dvě minuty před koncem domácí trenér Pešán odvolal Lašáka a Liberec to zkoušel se šesti hráči v poli. Kýžené branky se však domácí nedočkali, naopak rozdíl skóre utkání navýšil Dravecký.

"Dnes jsme se nedostali do žádného souvislého tlaku, byli jsme nedisciplinovaní a opět doplatili na mizernou koncovku," zlobil se liberecký útočník Branko Radivojevič.

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 23. Chmielewski (Marosz), 44. M. Růžička (Roth), 60. Dravecký (Rákos, Kreps). Rozhodčí: Hodek, Krob - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. Diváci: 5143.

Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Mojžíš, Pyrochta - Svačina, Bulíř, Radivojevič - J. Stránský, P. Jelínek, L. Krenželok - Bartovič, Bližňák, D. Špaček - Ordoš, Lakatoš, Vantuch - Mikyska, Hrabík. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Kania - J. Petružálek, Kane, M. Růžička - Irgl, Polanský, Adamský - Dravecký, Kreps, Rákos - Hrňa, Marosz, Chmielewski. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Filip Pešán (Liberec): "Z naší strany to bylo špatné utkání. Nebyli jsme schopni se dostat do žádného souvislého tlaku, špatně jsme sehráli přesilové hry. Musíme se z dnešního zápasu poučit, protože celý náš výkon nebyl hoden ani jednoho bodu. Třinec vyhrál naprosto zaslouženě."

René Mucha (Třinec): "Odehráli jsme výborné utkání. Hráli jsme koncentrovaně po celých šedesát minut, byli jsme trpěliví. Skvěle jsme odehráli oslabení a šance, které jsme měli, jsme sami proměnili. Za dnešní výkon musím pochválit celý tým v čele s brankářem Hrubcem."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články