Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Litvínovská Verva přetlačila Hradec Králové 3:2 po nájezdech

Litvínov - Hokejisté Litvínova prohrávali s Hradcem Králové ještě v 57. minutě 1:2, ale nejprve srovnal František Lukeš a v samostatných nájezdech přisoudil bonusový bod domácím chemikům další útočník Robin Hanzl. Litvínov se tak dotáhl na Hradec Králové na rozdíl jednoho bodu.

"Odehráli jsme nejlepší domácí utkání. Vytvořili jsme si spoustu šancí, bohužel jsme je neproměňovali. Každý hostující protiútok byl nebezpečný a nás vždy výborně podržel brankář. Za stavu 1:2 to s námi nevypadalo dobře. Dali jsme ovšem šťastný gól na 2:2 a v penaltách jsme přidali další bod, takže jsme spokojeni," řekl asistent domácího kouče Darek Stránský.

Do utkání vstoupila obě mužstva aktivně. První střela na branku ale přišla až ve čtvrté minutě v podání Martynka, jehož našel Pavlík, jenže domácí rychlík nabídnutou šanci neproměnil. Další možnost měl v deváté minutě Hořava, který si dobře nabruslil na osu hřiště, Pavelka v hostující bráně byl pozorný a připravil tak základ pro přečíslení, které dokázal využít Kukumberg střelou do odkryté branky - Janus byl bez šance.

Záhy mohl vyrovnat Sörvik, střelou z mezikruží trefil pouze připraveného Pavelku. V 14. minutě se Litvínovští dočkali vyrovnání. Gula švihem nahodil kotouč po ledě na branku a ten k překvapení všech skončil až v síti za Pavelkovými zády.

Domácí mohli jít po pár vteřinách druhé části do vedení. Martynek našel před brankou Černého, ten zvolil zblízka bekhendové zakončení, Pavelka se ale nachytat nenechal a vytasil výtečný zákrok lapačkou. Poté byli aktivnější Královéhradečtí, ovšem bez gólového efektu. Janus postupně vychytal Kukumberga, Köhlera i Potulného.

Ve 44. minutě Hořava prověřil Pavelku střelou ihned po buly, hostující brankář byl připraven. Poté chyboval na útočné modré čáře Gula, puku se zmocnil Jarůšek, ale Kubát ho v úniku stačil dobruslit a nenechal ho ani vystřelit. Rozhodčí ho ale poslali na trestnou lavici za nedovolený zákrok. Litvínov sice oslabení ubránil, ale jen co hříšník Kubát skočil na led, trefil se z bezprostřední blízkosti Jarůšek a odčinil tak svou neproměněnou šanci.

V 52. minutě si Sklenička našel u hrazení Červeného a rozbil s ním tvrzené sklo. Hra musela být na více jak deset minut přerušena, než bylo sklo vyměněno. Po nucené pauze domácí tlačili a dotírali na Pavelkovu branku. Nejprve si aktivní Reichel našel střeleckou pozici, ale Pavelka zakročil. V 56. minutě Nejezchleb vypálil, Lukeš dorážel, Pavelka už byl na lopatkách, puk měl ale pod svým tělem.

O chvilku později však Lukeš naplnil pořekadlo "když nevíš, co s kotoučem, tak vystřel" a švihem od modré čáry srovnal na 2:2. Prodloužení přineslo atraktivní hokej s šancemi na obou stranách, brankáři ale dominovali, a tak si diváci mohli vychutnat i samostatné nájezdy. Rozhodla až čtvrtá série a jediný úspěšný exekutor Hanzl.

"Nájezdy jsou loterie, ale je také důležité se na ně připravit, pustit si nějaké video, jak kdo zakončuje. My se tomu hodně věnujeme v tréninku, takže jsme dobře připraveni a věříme si. Kluci v útoku skoro vždy nějakou branku dají a na nás brankářích je neinkasovat. Rovněž je důležité, kdo udrží déle nervy na uzdě," uvedl domácí gólman Jaroslav Janus.

"Při hře pět na pět to byl naprosto vyrovnaný zápas. Domácí nás dostávali pod tlak především v přesilových hrách. Držel nás výborným výkonem brankář Pavelka. Škoda že jsme ke konci přišli o vítězství, když jsme udělali chybu v obranném pásmu. V závěru jsme ještě hráli oslabení, ale musíme hráče pochválit, že to obětavostí dotáhli do nájezdů. V těch byl bohužel Litvínov lepší," litoval hostující asistent Tomáš Martinec.

HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Gula (R. Hanzl), 58. Lukeš (V. Hübl), rozhodující sam. nájezd R. Hanzl - 10. Kukumberg (Červený, Köhler), 49. Jarůšek (Potulny, Dietz). Rozhodčí: Hejduk, Souček - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5, navíc Köhler (Hradec Králové) 10 min. Bez využití. Diváci: 4123.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, T. Pavelka, Sörvik - Nejezchleb, V. Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, TrávníčekjŇÉík, M. Hanzl, T. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Hradec Králové: J. Pavelka - Štajnoch, Gregorc, Čáp, Dietz, Pláněk, Vydarený - Bednář, Džerinš, Dej - Jarůšek, Potulny, Šimánek - Köhler, Kukumberg, Červený - Bulík, T. Knotek, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Darek Stránský (Litvínov): "Odehráli jsme nejlepší domácí utkání. Vytvořili jsme si spoustu šancí, bohužel jsme je neproměňovali. Každý hostující protiútok byl nebezpečný a nás vždy výborně podržel brankář. Za stavu 1:2 to s námi nevypadalo dobře. Dali jsme ovšem šťastný gól na 2:2 a v penaltách jsme přidali další bod, takže jsme spokojeni."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Viděli jsme vyrovnané utkání. Podali jsme tady bojovný, obětavý výkon. Při hře pět na pět to byl naprosto vyrovnaný zápas. Domácí nás dostávali pod tlak především v přesilových hrách. Držel nás výborným výkonem brankář Pavelka. Škoda, že jsme ke konci přišli o vítězství, když jsme udělali chybu v obranném pásmu. V závěru jsme ještě hráli oslabení, ale musíme hráče pochválit, že to obětavostí dotáhli do nájezdů. V těch byl bohužel Litvínov lepší."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články