Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeň dvakrát dotahovala, ale první výhru proti Bruslařům zařídil v prodloužení Čerešňák

Do předkola play-off extraligy vstoupila Plzeň lépe. V domácím utkání s Mladou Boleslaví sice dvakrát prohrávala, ale v desáté minutě prodloužení rozhodl o výsledku 3:2 bronzový medailista z Pekingu, obránce Peter Čerešňák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. předkola Plzeň – Mladá Boleslav

Domácí vstoupili do utkání vlažně a nebezpečnější hosté zahrozili již ve druhé minutě nepřesnou střelou Najmana po přečíslení dvou na jednoho. Za chvíli po zaváhání Kaňáka zastavil gólman Pavlát šanci explzeňského Kantnera. V 10. minutě při vyloučení Dzierkalse už skóroval po opakované střele z bezprostřední blízkosti Stránský.

Indiáni se poté probrali a rychle mohl odpovědět Graňák, který ale při přečíslení neprostřelil z dobré pozice Krošelje a slovinský gólman si vzápětí poradil i s táhlou střelou nekrytého Suchého z levého kruhu. Bruslaři následně sice dokázali ubránit oslabení, přesto ještě do přestávky inkasovali. V 18. minutě totiž šťastnou trefou z pravého rohu překvapil Krošelje Lang.

Od začátku prostřední části se hrálo ve vyšším tempu a na pokus hostujícího Fořta po objetí branky reagoval z protiútoku průnikem do šance Suchý. Až ve 27. minutě Pavlát vyrazil střelu Luntera jen k pohodlně dorážejícímu Kelemenovi. O pouhých 28 sekund později však Graňák ranou bez přípravy od modré čáry srovnal na 2:2.

Predikce předkola play-off nabídl nový Hokej fokus podcast:

Povzbuzení domácí následně promarnili početní výhodu, když po jejím skončení v největší příležitosti Thorell nepřehodil ležícího Krošelje. Závěr druhé třetiny patřil Bruslařům, svižnou střelu Luntera z mezikruží ale Pavlát vytěsnil mimo. Ve 39. minutě rozhodil Kaňák faulem unikajícího Šťastného a ten pálil těsně vedle.

Třetí třetina se odehrála oboustranně opatrně s důrazem na defenzívu. Vzruch přineslo ve 49. minutě jen vyloučení explzeňského Eberleho, při kterém Bulíř v dobré pozici minul branku a Blomstrandovu ránu z levého kruhu zastavila horní tyčka. Aktivnější domácí si už vážnější příležitost nevypracovali a muselo se prodlužovat.

Na začátku prodloužení kryl Pavlát pokus unikajícího Najmana, poté se hosté spíše bránili. K ohrožení branky domácích jim pomohl až nedovolený zákrok Mertla v 67. minutě, kdy Stránský z prostoru mezi kruhy bez přípravy trefil jen připraveného Pavláta. Udeřilo až na druhé straně, když v 70. minutě po vybídnutí Přikryla od zadního hrazení najíždějící Čerešňák zblízka rozhodl.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 1. zápas:

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 3:2 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 18. M. Lang (Dzierkals), 27. Graňák (Schleiss), 70. Čerešňák (F. Přikryl, L. Kaňák) - 10. J. Stránský (O. Najman, Pláněk), 27. Kelemen (Lunter). Rozhodčí: Šír, Lacina - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 3379. Stav série: 1:0.

Sestavy:

Plzeň: Pavlát - Čerešňák, L. Kaňák, Graňák, Kremláček, Budík, Kvasnička - Dzierkals, Mertl, M. Lang - F. Přikryl, Bulíř, Blomstrand - Schleiss, Kodýtek, F. Suchý - Adamec, G. Thorell, Malát. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, D. Moravec, Pláněk, Jánošík, Fillman, Lintuniemi - J. Stránský, Bičevskis, Eberle - D. Šťastný, Kotala, Kantner - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Kelemen, Fořt, Lunter. Trenér: R. Rulík.

Václav Baďouček (Plzeň): "Bylo to vyrovnané utkání. My jsme byli na začátku trochu svázaní nervozitou. Důležité bylo, že jsme sice dvakrát prohrávali, ale dokázali jsme se vždy zvednout a vyrovnat. Především nám hodně pomohlo prakticky okamžité vyrovnání na 2:2 ve druhé třetině. V prodloužení jsme byli po šancích soupeře šťastnější. Jsem rád, že jsme ten nepříznivý stav dokázali dvakrát odvrátit a ujali jsme se vedení v sérii."

Radim Rulík (Mladá Boleslav): "Myslím, že dnes rozhodla produktivita, protože my jsme v prodloužení měli samostatný nájezd a přesilovku, ve které jsme neproměnili výbornou šanci z mezikruží. Po přesilovce jsme nestihli vystřídat a dostali jsme gól v situaci pět na pět. Proto jsme dnes byli smutnější. Jinak bylo utkání vyrovnané."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články