Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Úspěšná trenérská výzva a pak vítězný gól. Vítkovice zvládly prodloužení s Olomoucí bravurně

První souboj obou celků ve vyřazovací fázi v historii samostatné české extraligy se zdá, že bude hodně zajímavý. V úvodním utkání předkola play-off Vítkovice udolaly 4:3 v prodloužení Olomouc. Nastavený čas Ostravané zvládli velice dobře. Nejdříve realizační tým domácích vzal správně trenérskou výzvu pro postavení v brankovišti Davida Krejčího a branka Jana Bambuly neplatila. Naopak o pár minut později ukončil zápas Marek Kalus. Dvakrát se trefil Jan Hruška.

Lépe do utkání vstoupili hosté a už ve druhé minutě jejich přečíslení zavánělo gólem, který však po Klimkově ráně odvrátil Stezkův zákrok. Olomoučtí měli vzápětí zhruba minutovou přesilovku pět na tři, Tomeček se na brankovišti dostal k odraženému puku, ale jeho střelu před brankovou čárou zablokoval jeden z vítkovických obránců.

Vítkovice strávily úvodní desetiminutovku v mírné defenzívě, ale pak se probudily a závěr první části patřil jim. Zvýšenou domácí aktivitu přetavil v 17. minutě ve vedoucí branku Hruška, který z úhlu doklepl do sítě Kovářovu odraženou ránu od zadního mantinelu.

Olomouci v průběhu první části vypadl ze hry zraněný Olesz a ve druhé části dlouho tahala za kratší konec. Přečkala velkou šanci Kaluse, ale v 35. minutě po Polákově pokusu od modré čáry jemnou tečí před Konrádem skóroval v přesilovce vítkovický Lindberg.

Predikci předkola play-off nabídl nový Hokej fokus podcast:

Hanákům se však dvoubrankovou ztrátu povedlo během tří minut smazat a špatně rozehraný zápas vrátili do rovnovážné polohy. Nejprve se prosadil po nenápadné akci Kolouch, jehož švih zpoza obránce propadl Stezkovi za záda. A v čase 39:50 zaúřadoval Krejčí, když na brankovišti tečoval pod horní tyčku Škůrkovo nahození.

V třetí části se utkání podobalo šachové partii, zato závěrečné tři minuty řádné doby stály za to. Bambulovu gólovou ránu lapil Stezka, načež hosté propadli a brejk po ideálním pasu Lakatoše zakončil v čase 58:39 Hruška.

Jenže domácí vyhráno ještě neměli. Za vyhození puku do hlediště vzápětí putoval za katr Krenželok a olomouckou přesilovku už po pěti sekundách zužitkoval bombou od modré čáry Ondrušek. Do konce v tu chvíli chybělo jen 45 sekund.

Dramatickým momentům však nebyl konec. V 65. minutě se prosadil parádní ranou Bambula a hosté už slavili, jenže po trenérské výzvě a dlouhém přezkoumávání u videa rozhodčí gól kvůli postavení Krejčího v brankovišti neuznali.

Rozhodnutí padlo v 73. minutě: Lindbergovo nahození tečoval do sítě z brankoviště Kalus.

Předkolo play-off hokejové extraligy - 1. zápas:

HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc 4:3 (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 17. J. Hruška (L. Kovář, Koch), 35. Lindberg (R. Polák, Pedan), 59. J. Hruška (Lakatoš, L. Krenželok), 73. M. Kalus (Lindberg) - 38. Kolouch (Ondrušek, V. Burian), 40. Krejčí (Škůrek, Navrátil), 60. Ondrušek (Krejčí, J. Knotek). Rozhodčí: Hejduk, Micka - Brejcha, Ondráček. Vyloučení: 5:3, navíc Lakatoš 5 min. - Klimek 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 6005. Stav série: 1:0.

Sestavy:

Vítkovice: Stezka - R. Polák, Solovjov, Gewiese, Pedan, L. Kovář, Koch - Illéš, Bitten, Dej - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - M. Kalus, Lindberg. R. Bondra - Fridrich, Chlán, Guman. Trenér: Holaň.

Olomouc: Konrád - T. Černý, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Škůrek, Řezníček - Nahodil, Krejčí, J. Káňa II - Bambula, J. Knotek, Klimek - Navrátil, Kolouch, Olesz (21. V. Burian) - V. Tomeček, Kusko, Kunc. Trenéři: Tomajko a Moták.

Miloš Holaň (Vítkovice): "Dnes to bylo od začátku vyrovnané utkání. My jsme do toho vstoupili dobře a vedli jsme 2:0, ve druhé třetině jsme se ale našimi chybami dostali do stavu 2:2. Byli jsme ale bojovní a srdnatí, i když jsme místy motali nohami. Výborně zachytal gólman. V prodloužení přišla výborná práce videotechnika a následně náš gól. Série pokračuje dál, na naší straně je první bod a čekají nás další bitvy."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Určitě vyrovnaný zápas, bohužel se špatným koncem pro nás. My jsme byli první polovinu zápasu horší, prohrávali jsme osobní souboje, špatně jsme bruslili. Pak jsme se ale zlepšili. Myslím si, že v prodloužení už jsme měli jasnou převahu, dali jsme gól, který ale nebyl uznán. Myslím, že tam byl Krejčí natlačen, ale můžu se mýlit. Nikomu ten názor nevnucuju. Domácím jsme nedovolili nic až na jednu šanci, která ale znamenala gól. Zvedneme se z toho a v sobotu je další zápas."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články