Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ondráček dostal stopku na jedno utkání, Camara bez dodatečného trestu

Jiří Ondráček z Českých Budějovic dostal jednozápasový trest za faul na pardubického obránce Jana Koláře v úterním druhém čtvrtfinále play-off extraligy. Nuceně tak vynechá páteční utkání na východě Čech. Disciplinární komise soutěže se naopak rozhodla dodatečně netrestat útočníka Dynama Anthonyho Camaru za atak na Lukáše Pecha bezprostředně po vstřelení vítězné branky v úterním duelu devět sekund před koncem.

Ondráček fauloval Koláře v 9. minutě, kdy jej "dohrál" u mantinelu. Rozhodčí Roman Svoboda, který zápas společně s Antonínem Jeřábkem řídil, českobudějovického útočníka nevyloučil. Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík mu ale po pardubickém podnětu dodatečně zastavil činnost.

"Zákrok byl veden ve vysoké nájezdové rychlosti, hráč při něm se značnou intenzitou zatlačil do protihráčových zad a k ataku došlo ve velmi nebezpečné vzdálenosti od hrazení," uvedl Ujčík v tiskové zprávě s tím, že Kolář o Ondráčkovi před střetem věděl a snažil se mu čelit prudkým zabržděním a zapřením na levé brusli.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. čtvrtfinále České Budějovice - Pardubice

Disciplinární komise naopak dodatečně nepotrestala Camaru, který "trefil" Pecha bezprostředně poté, co v čase 59:51 vstřelil vítězný gól zápasu. Trest pro kanadského útočníka žádaly České Budějovice.

"Zákrok byl veden bez významného zpoždění po zahrání kotouče, více méně ze statického postavení. Hráč se před ním neodrazil a ruce držel u těla. Při střetu zasáhl ramenem současně hrudník a obličej soupeře, k čemuž došlo mimo jiné proto, že se protihráč nacházel ve snížené pozici," uvedl Ujčík. Camara se navíc podle něj nejdříve soustředil na nadzvednutí hole protihráče a následně na jeho dohrání tělem.

S podnětem neuspěla ani Sparta, která požadovala dodatečný trest pro libereckého obránce Ladislava Šmída za atak na Miroslava Formana ve třetí třetině úterního zápasu. Ani klíčový bek Bílých Tygrů nebyl v zápase za svůj zákrok stejně jako Ondráček a Camara vyloučen.

"Hráč po předchozím vzájemném souboji a otočení kolem vlastní osy zasáhl klečícího protihráče holí. Přestože není vyloučeno, že zásah směřoval do zadní části helmy, z dostupných záběrů nelze s vyloučením jakékoli pochybnosti místo zásahu určit," uvedl Ujčík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články