Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Motor předvedl v poslední minutě senzační obrat a doma porazil Pardubice i podruhé

Ještě minutu před koncem vedly Pardubice v druhém čtvrtfinále na ledě Českých Budějovic 2:1 a mířily za vyrovnáním série. Pouhých 41 sekund před koncem třetí třetiny vyrovnal při power play Martin Hanzl a v čase 59:51 našel zpoza branky Lukáš Pech mezírku v postoji Dominika Frodla. Série pokračuje v pátek a v sobotu v Pardubicích za stavu 2:0 pro Motor.

Videogalerie
  • mp4 795749 » Sestřih a ohlasy 2. čtvrtfinále České Budějovice - Parduice
  • mp4 795740 » Gól v utkání České Budějovice - Pardubice: Vála - 0:1 (16. min.)
  • mp4 795742 » Gól v utkání České Budějovice - Pardubice: Říčka - 0:2 (27. min.)
  • mp4 795743 » Gól v utkání České Budějovice - Pardubice: Holec - 1:2 (32. min.)
  • mp4 795745 » Gól v utkání České Budějovice - Pardubice: M. Hanzl - 2:2 (60. min.)
  • mp4 795746 » Gól v utkání České Budějovice - Pardubice: Pech - 3:2 (60. min.)

"Ke konci jsme měli trochu štěstí. Šli jsme si za tím, měli jsme tam pár puků, které se odrazily k nám. Je to 2:0, to nic neznamená. Nikdo nic ještě nevyhrál," řekl trenér Motoru Jaroslav Modrý.

"Celý zápas jsme byli jednoznačně lepší. Je to samozřejmě rána pro tým, ale věřím, že se z toho dokážeme oklepat. Hrajeme dva zápasy doma a budeme chtít oba vyhrát," doplnil pardubický kouč Richard Král.

Motor vstoupil do utkání aktivněji, ale potom se musel bránit dvakrát v rychlém sledu v oslabení při trestech Bučka, který v sestavě nahradil Bindulise, a Ondráčka. Při druhé přesilovce projel Cienciala před Hrachovinu, ale nezakončil přesně.

V polovině úvodní části nebezpečně pálil těsně mimo domácí obránce Percy a Dynamo odolalo i při následném náporu Českých Budějovic. Na druhé straně v 11. minutě obránce Vála trefil tyč.

Východočeši, kteří do utkání nastoupili oproti pondělku s pozměněným složením útoků, se ubránili při Hrádkově trestu a v čase 15:28 se radovali z vedení. Camara našel od pravého mantinelu na levé straně Válu, který překonal českobudějovického gólmana.

Krátce před první pauzou mohl vyrovnat Pech, který se v přečíslení rozhodl místo přihrávky sám zakončit, ale Frodl zasáhl pravým betonem.

V úvodu druhé části měl nejdříve možnost Abdul, který pak ve 24. minutě v přečíslení nabídnul šanci Šenkeříkovi, jenž prvním pokusem trefil gólmana Frodla a napodruhé bekhendem minul.

Potom byla k vidění strkanice domácího Šticha s Kolářem i následně s Camarou, jehož bek Motoru poslal k zemi.

V čase 26:51 se prosadilo v závěru Ondráčkova trestu Dynamo, které v té době už hrálo bez útočníka Musila. Cienciala našel Říčku a kanonýr Pardubic překonal Hrachovinu.

Motor se neprosadil při Kofferově vyloučení, ale ve 32. minutě už se dočkal snížení. Po kombinaci se po Vondrkově nahození z levé strany odrazil puk před Holce, který zamířil do levého horního rohu Frodlovy branky.

Do další šance domácích se dostal Voženílek, Dynamo se ubránilo i v oslabení poté, co Paulovič po hře čtyř proti čtyřem zasáhl do hry ještě z trestné lavice při svém návratu. Před druhou pauzou mohl zvýšit Kousal, ale sám před Hrachovinou neuspěl.

Hned po přestávce pomohla domácím tyč, kterou trefil po Camarově přihrávce kapitán Poulíček. Při Percyho vyloučení měli možnost Cienciala a Říčka. Hrachovinovi potom pomohla dvakrát tyč při Kousalových střelách ve 45. a v 50. minutě.

Jihočeši se snažili tlačit za vyrovnáním, ale Dynamo hrozilo z protiútoků. Říčka, Rohlík ani Blümel ale pojistku skóre nepřidali.

"Vytvořili jsme si mraky šancí, abychom odskočili na více branek. Dali jsme asi tři čtyři tyčky. Smekám, kluci odehráli skvělý zápas. Nemám jim prakticky co vytknout," poznamenal Král.

Potom minul po přihrávce Novotného Valský, ale Motor se nakonec dočkal. V čase 59:19 po Percyho střele z dorážky vyrovnal Hanzl.

"Jen jsem stál před bránou a snažil se clonit. Viděl jsem, že Stuart Percy bude střílet. Snažil jsem se uhnout střele, trefilo mě to do nohy zezadu a naštěstí se mi to odrazilo přímo před prázdnou bránu," uvedl Hanzl.

Devět sekund před koncem navíc zpoza branky u pravé tyče překonal Frodla Pech a rozhodl. Z gólu se radovat nemohl, protože po Camarově zákroku zůstal dlouho otřesený ležet na ledě.

"Co se týče toho, co udělal Camara, tak jsem ho ještě neviděl, že by šel někoho čistě trefit rameno na rameno. Je to většinou zezadu nebo na hlavu. Ať si sáhne do svědomí. Uvidíme, jak ho to bude bolet v těch dalších zápasech série," řekl obránce Motoru Petr Šenkeřík.

"Pocity po takovém zápase jsou super. Přesně kvůli tomuhle, tomu závěru ten hokej hrajete, byla to obrovská euforie. Jinak to byla z pr...e klika. Ale i na to se hraje," poznamenal Hanzl.

Motor České Budějovice - Dynamo Pardubice 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 32. Holec (Vondrka, Percy), 60. M. Hanzl (Percy, Pech), 60. Pech (J. Ondráček) - 16. Vála (Camara, Matýs), 27. Říčka (Cienciala, R. Kousal). Rozhodčí: Jeřábek, R. Svoboda - Ondráček, Zíka. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:1. Diváci: 6421 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Percy, Piskáček, Bučko, Šenkeřík, Štich - J. Ondráček, Pech, Abdul - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek - Gulaš, Holec, Vondrka - Valský, J. Novotný, D. Voženílek. Trenér: Modrý.

Pardubice: Frodl - J. Zdráhal, J. Mikuš, Košťálek, Vála, Hrádek, J. Kolář, Nedbal - A. Musil, Poulíček, Blümel - Cienciala, R. Kousal, Říčka - Camara, Paulovič, Matýs - O. Rohlík, Anděl, Koffer. Trenér: R. Král.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy