Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

O nominaci na mistrovství světa zabojuje jen Hynek Zohorna, Tomáš se z reprezentace omluvil

Další posilou hokejové reprezentace je Hynek Zohorna. Útočník švédského Oskarshamn se v Ostravě připojil k týmu, který se připravuje na České hry. Třetí turnaj série Euro Hockey Tour v sezoně začne ve čtvrtek a jednatřicetiletý účastník letošní olympiády v Pekingu a mistrovství světa 2019 by se do něj měl zapojit. Kvůli zdravotnímu stavu se naopak z boje o nominaci na květnové mistrovství světa ve Finsku omluvil jeho bratr Tomáš.

Oba sourozenci odehráli poslední sezonu v dresu švédského klubu IK Oskarshamn. Hynek si za 48 startů v základní části připsal 29 bodů díky 10 gólům a 19 nahrávkám. V 10 zápasech play-off připojil branku a dvě asistence.

Kouč českého výběru Kari Jalonen s generálním manažerem Petrem Nedvědem s ním byli v kontaktu již od vyřazení jeho týmu ve čtvrtfinále play-off švédské ligy po sedmi zápasech s Rögle.

"V průběhu minulého týdne jsem si volal s oběma bratry Zohorny. Tomáš není po dlouhé sezoně zdravotně stoprocentně v pořádku, a tak se omluvil. Naopak Hynek by měl zasáhnout už do zápasů Českých hokejových her během tohoto týdne," potvrdil generální manažer Petr Nedvěd.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články