Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
AZ-kvíz tentokrát s Fortunou

Novotný: Rozhodovaly maličkosti. Spartě musíme dát kredit, mají výborné obránce

Útočník Jiří Novotný se po návratu k aktivní kariéře výrazně podepsal pod postup Českých Budějovic do semifinále extraligy, na Spartu ale už Jihočeši nestačili a sezona pro ně končí. Podle osmatřicetiletého veterána ale mohou být hráči Motoru se druhou sezonou po návratu mezi elitu spokojeni. Pro Novotného byl pondělí pátý zápas semifinále na ledě Sparty podle všeho poslední ve vrcholové kariéře, definitivně to však potvrdit nechtěl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 5. semifinále Sparta Praha – České Budějovice

"Jestli to byl můj poslední zápas? Bez komentáře," pousmál se Novotný po utkání, které České Budějovice prohrály 2:3 a celou sérii 1:4.

Mistr světa z roku 2010 oficiálně ukončil kariéru po minulé sezoně, v říjnu se ale nechal přesvědčit, aby Motoru pomohl při početné marodce. Nejprve jen krátkodobě, poté ale začal hrát pravidelně a nakonec včetně play-off odehrál 44 zápasů.

I díky Novotnému České Budějovice obsadily čtvrté místo v základní části, následně postoupily přes Pardubice do semifinále a po vyřazení od Sparty obsadily celkově třetí místo. "Samozřejmě nás to mrzí. Vypadli jsme, skončila nám sezona, ale musím říct, že se vztyčenou hlavou. Celá série byla vyrovnaná až na jeden zápas, ve kterém jsme po nevydařené třetí třetině prohráli 5:1. Byla to super série pro diváka, měla všechno. Musíme dát kredit Spartě. Je to výborný tým v ofenzivě i defenzivě," řekl Novotný.

Jiří Novotný se zdraví s Michalem Řepíkem
zdroj: ČTK

Jihočeši byli po utkání hodně zklamaní, rodák z Jindřichova Hradce ale hned podotkl, že bronz je pro Motor velký úspěch. "Někteří kluci si ještě neuvědomují, co jsme dokázali. Ale druhý rok v lize, klub se ještě trošku buduje a skončili jsme třetí. Samozřejmě, že bychom byli radši, kdybychom postoupili do finále, ale to je život a hokej. Nic není zadarmo. Jsme zklamaní, ale zároveň šťastní. Každá medaile v dnešním vyrovnaném hokeji je obrovský úspěch," podotkl zkušený útočník.

O lepší výsledky v semifinále Jihočechy připravila i neproduktivita v přesilových hrách, což byl i podle Novotného jeden z hlavních důvodů porážky. "Rozhodovaly maličkosti. Možná jsme si trochu nepomohli přesilovkami, to je tak jediné. Zápasy byly o jeden dva góly. Byly maličkosti, ve kterých Sparta byla možná lepší, tím pádem postupuje ona," uvedl Novotný a ocenil defenzivní hru Pražanů. "Musíme dát Spartě kredit, mají výborné hráče na bránění, ale i my jsme za nerovnovážného stavu nehráli vůbec špatně. Nedá se nic dělat, vyhrát musí jenom jeden" řekl.

Finále bude Novotný sledovat jen jako divák a na souboj Sparty s Třincem se těší. "Oba soupeři během sezony prokazovali velkou sílu. Třinec hraje výborně do obrany, dostává málo gólů, má vynikajícího gólmana. Kluci dvakrát za sebou vyhráli titul, což není náhoda. Už vědí, co je potřeba udělat k tomu, aby se podařilo vyhrát takhle těžkou soutěž. Možná můžou mít v tomhle trošku navrch, ale Sparta má svoji sílu, kterou ukázala, kór ke konci základní části a v play-off," uvedl Novotný.

Ve finále čeká vyrovnanou sérii. "Na hokej se rád podívám. Favorita nemám. Možná trošku víc přeju Spartě. Přece jen tam mám o něco víc kamarádů. Určitě to bude hodně zajímavá série," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články