Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklotoulky

Nejmladší střelec v historii extraligy. Patnáctiletý Novotný prožil snový debut za Hradec

Na tenhle večer jen tak nezapomene. Stále ještě patnáctiletý útočník Hradce Králové Adam Novotný se při extraligové premiéře zapsal proti Kladnu do střelecké listiny a stal se historicky nejmladším hráčem domácí nejvyšší soutěže. Gólem navíc přispěl ke konečné výhře 4:3 po prodloužení.

Královéhradecký teenager Adam Novotný
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Dosavadním nejmladším autorem branky byl od roku 2001 Rostislav Olesz, jenž se za Vítkovice trefil v šestnácti letech a jedenácti dnech věku. Novotný to zvládl v patnácti letech a 327 dnech. "Jsem za to neskutečně rád. Tohle se jen tak někomu nepoštěstí. Ale hlavně chci fakt poděkovat klukům, jak mi s tím pomáhali, jak mě vzali a povzbuzovali. Jsem za to rád," prohlásil šťastný střelec.

Jeho branka navíc nastartovala Hradec Králové, který prohrával na začátku druhé třetiny už 0:2. "Chajda (Matěj Chalupa) to tam nějak nahodil před bránu a odrazilo se to ke mně. Já jsem to z otočky vystřelil do betonu, pak se to odrazilo a měl jsem prázdnou bránu, takže snadná práce," popsal Novotný gólový moment.

Nejmladší střelci v historii nejvyšší soutěže
zdroj: ctsport.cz

Z historické trefy měl ohromnou radost. "Je to neskutečný zážitek na celý život, na tohle už nikdy nezapomenu. Chci poděkovat klukům, jak mě vzali, pomohli mi strašně moc a jsem za to rád," uvedl Novotný k prvnímu televiznímu rozhovoru v životě.

Přitom zpočátku týdne nic nenasvědčovalo tomu, že by se měl objevit v zápasové sestavě. "Pan Martinec (trenér) mi řekl, že ve středu mám jít na trénink, ale to jsem ještě nevěděl, že budu hrát. Pak že mám jít na druhý trénink ve čtvrtek, to jsem už něco tušil. A pak mi řekl, že hraju. Měl jsem neskutečnou radost, to nejde ani popsat," řekl Novotný k procesu nominace na nezapomenutelné utkání.

Nervózní však podle jeho slov nebyl. "Abych řekl pravdu, tak jsem ani trému neměl. S prvním střídáním to všechno spadne a pak už si člověk jen užívá zápas. Jsem rád, že jsem klukům i pomohl takhle hezky a jsem za to fakt rád," dodal Novotný.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články