Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
World Triathlon Championship Series 2024

SOUHRN 8. KOLA: Litvínov zase vyhrál a je o skóre za vedoucím Dynamem, Plzeň se dál trápí

Pěti zápasy se zkompletovalo osmé kolo extraligy. Na čele tabulky jsou Pardubice, které si poradily s Kometou 5:3. Jen o skóre za Dynamem je po sedmé výhře v řadě Litvínov, který tentokrát porazil Karlovy Vary, na jejichž ledě zvítězil 4:1. Stejným výsledkem uspěl také Třinec, Oceláři přetlačili Mladou Boleslav až díky brankám v závěrečné třetině. Naopak Plzeň znovu zaváhala a její krize se po porážce 2:3 v Olomouci prohloubila.

David Kaše z Litvínova
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Litvínov přidal sedmou výhru

V povedeném startu do sezony pokračují hráči Litvínova. Černožlutí rozhodli o dalším triumfu do poloviny zápasu, když se v Karlových Varech postupně prosadili Ondřej Jurčík, Janis Jaks, Petr Koblasa a Marek Baránek. Za Západočechy korigoval jen Dalimil Mikyska na 1:2, víc Energie nestihla, a tak po dvou zápasech prohrála potřetí v ročníku.

HC Energie Karlovy Vary – HC Verva Litvínov 1:4 (1:2, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. D. Mikyska (O. Beránek, Černoch) – 3. Jurčík (Havelka, Demel), 9. Jaks (D. Kaše), 24. Koblasa (Hlava), 28. Baránek (D. Kaše). Rozhodčí: Jeřábek, Jaroš – Hynek, Hnát. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 5477.

Jak se proměnil parahokej díky Ostravě? Poslechněte si nejnovější díl podcastu Hokej bez červené s Robertem Zárubou z ostravské arény:

Oceláři předvedli povedenou třetí třetinu

Třinec se mohl znovu opřít o slovenské legionáře. Skóre zápasu proti Mladé Boleslavi otevřel Marko Daňo, vítěznou branku zaznamenal na začátku závěrečné třetiny Libor Hudáček. Další branky vítězů přidali Daniel Kurovský a Martin Růžička, za hosty se prosadil jen Fin Juhamatti Aaltonen. Bruslaři padli potřetí v řadě.

HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 5. Daňo (L. Hudáček), 43. L. Hudáček (A. Nestrašil, Daňo), 49. Kurovský (Čacho), 60. M. Růžička (D. Voženílek) – 31. J. Aaltonen (Skalický, Lantoši). Rozhodčí: Cabák, Kika – Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 3960.

Plzeň padla pošesté za sebou

Krize Plzně dál pokračuje. Šestý nezdar po sobě museli Západočeši přijmout na Hané. Přitom v Olomouci vedli po gólu Kryštofa Hrabíka, jenže ještě do první přestávky otočili skóre Dalibor Řezníček a Michal Kunc. Na 3:1 zvýšil Aron Chmielewski, Tomáš Mertl stihl za hosty jen snížit na konečných 2:3. Ve třetí třetině další branka nepadla. Olomouci se povedlo přerušit sérii čtyř porážek.

HC Olomouc – HC Škoda Plzeň 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Řezníček (Macuh, Chmielewski), 18. Kunc (Kucsera), 22. Chmielewski (Macuh) – 14. K. Hrabík (Zámorský, Rekonen), 40. Mertl (Malák, Holešinský). Rozhodčí: Šír, Obadal – Lederer, Blažek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 4283.

Dynamo se vrátilo do čela tabulky

Kometa potrápila Pardubice, ale na body nakonec nedosáhla. Dynamo sice vedlo už 3:0, ale Brňané se vrátili do zápasu třemi góly v rozmezí 29. a 33. minuty, kdy se prosadili Daniel Gazda, Steve Moses a Lukáš Cingeľ. V závěru však rozhodl domácí Peter Čerešňák v 50. minutě. Východočeši využili dvě přesilovky, Lukáš Sedlák vyprodukoval čtyři body včetně jedné trefy.

HC Dynamo Pardubice – HC Kometa Brno 5:3 (2:0, 1:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Hyka (L. Sedlák), 15. Bučko (Radil, Paulovič), 28. Cienciala (Čerešňák, L. Sedlák), 49. Čerešňák (Hyka, L. Sedlák), 60. L. Sedlák (Hyka, Cienciala) – 29. Gazda (Ďaloga), 31. Moses (K. Pospíšil, Ďaloga), 33. Cingeľ (Flek, Moses). Rozhodčí: Hribik, Ondráček – Lhotský, Šimánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Diváci: 9798.

Smoleňák hrál za Kladno proti Hradci, ale bodově se neprosadil

Bývalý kapitán Hradce Králové Radek Smoleňák už nastoupil po přesunu do Kladna za tamní Rytíře, ale v utkání nebodoval. Středočeši vedli nad Hradcem 2:0 a také 3:2, ale nakonec odešli ze zápasu jen s bodem za porážku 3:4 po prodloužení. Zápas rozhodl Christophe Lalancette pouhých třináct sekund před koncem nastavení. Za Východočechy se střelecky prosadil stále ještě patnáctiletý debutant Adam Novotný. 

Rytíři Kladno – Mountfield Hradec Králové 3:4 v prodl. (0:0, 2:2, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 23. M. Procházka, 24. Tralmaks (Klepiš, Jarůšek), 44. Tralmaks (Ticháček, Plekanec) – 27. A. Novotný (M. Chalupa, Pilař), 31. Okuliar (Šťastný, Freibergs), 47. Zachar (R. Pavlík, F. Pavlík), 65. Lalancette (Blain). Rozhodčí: Pražák, Sýkora – Ondráček, Thuma. Vyloučení: 4:7, navíc Martenet – P. Marcel oba 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 2641.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články