Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nejen jasná prohra ho dohnala k pesimismu. Podle mě se už nic nespustí, hlesl Zaťovič

Sedm měsíců a tři dny čekali hokejisté Komety na extraligové utkání a návrat jim zhořkl. Proti Plzni schytali jasnou porážku 3:7. Až v samotném závěru zápasu se do sítě hostí trefil kapitán a nejlepší střelec Komety minulé sezony Martin Zaťovič. Rukou lehce tečoval střelu Jakuba Klepiše, který byl však v oficiálním zápise označen jako střelec.

Kapitán Komety Brno Martin Zaťovič
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Hrálo se před prázdným hledištěm, nikdo v hale netleskal při domácích gólech, nikdo nepískal na soupeře, v hale byl slyšet každý dotek hole s pukem. "Byl to strašný pocit," kroutil hlavou Martin Zaťovič.

"A v Brně zvlášť. Když jedeme na venkovní zápas, tak je to někde podobné, ale tady je to moc poznat," řekl a vypíchl moment, kdy Kometa snížila na 2:3 a hnala se na zteč plzeňské branky. "Kdyby tady byli lidi, tak se stadion zblázní a fanoušci nás k výsledku doženou. Vždycky tady hrajeme pro lidi, teď nemáme pro koho. Snad jen pro televizní diváky."

Kometa nehrála zápas od začátku září, více než měsíc. Po karanténě a odkladu dalších zápasů kvůli izolaci soupeřů měla premiéru a v neděli ji čeká zápas s Českými Budějovicemi, který by se podle Zaťoviče mohl i bez nadsázky označit jako derniéra.

"Kdo to nezažil, neví, co to je. Budeme hrát v neděli, pokud se zase něco nezmění. Pak se uvidí, co nastane. Žijeme ze dne na den, ráno přijdeme na zimák do práce a najednou zjistíme: zítra nic, pozítří nic, možná příští týden," glosoval dění uplynulých dní.

Výhled do budoucna nevidí nijak optimisticky. "Po tom, co se děje, to nebude tak jednoduché. To si můžeme tady říkat a psát do novin co chceme, ale podle mě se nespustí nic. Já jsem v tomhle pesimista," uvedl.

Kapitán Komety pak situaci rozebral v dalších souvislostech. "Nikdo neví, co bude. Neví to kluby, neví to extraliga, spadl do toho fotbal a všechny ostatní sporty, těžko říct. Nevím, jak to pojmenovat. Je to zvláštní doba a netušíme, co budeme dělat," pokračoval v pesimistickém duchu.

"Dnes ovlivnila náš výkon nerozehranost, neměli jsme zápasové vytížení a spousta kluků si prošla nějakým onemocněním," vrátil se Zaťovič k zápasu a důvodům prohry, která se začala rodit už v první třetině. "Nikdo nechtěl nic pokazit, každý se snažil do toho nějak dostat. Každý jinak, po nemocech, po různých opatřeních. Sezona ale asi jiná nebude."

V prvním útoku nastoupil Zaťovič společně s Petrem Holíkem a místo nedoléčeného amerického střelce Petera Muellera zaujal Jakub Klepiš. "Klépa je zkušený hráč, extratřída, zapadl za Petera jako kus za kus. Ale my jsme Plzni v úvodu dali tři góly a to se pak těžko dohání," dodal Zaťovič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články