Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nerozehraná Kometa schytala od Plzně sedm gólů, dvakrát zacílili Gulaš a Suchý

Plzeň se posunula do čela neúplné tabulky extraligy, a to díky prestižnímu vítězství. V 8. kole jasně přehrála 7:3 Kometu na jejím ledě. Za Indiány se prosadili dvakrát Milan Gulaš a Filip Suchý. Brňané hráli první extraligový zápas a na jejich výkonu byla příliš znát nerozehranost a z ní pramenící chyby.

Plzeňský Filip Suchý slaví trefu proti Kometě
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Darovali jsme soupeři minimálně tři góly, to se pak těžko dohání," shodli se brněnský asistent trenéra Kamil Pokorný s kapitánem Martinem Zaťovičem. "V první a třetí třetině jsme hráli dobře, předváděli jsme naši hru a zaslouženě jsme zvítězili," domníval se plzeňský kouč Ladislav Čihák.

V první minutě se sice dostal za plzeňskou obranu domácí Freibergs, ale Frodla nepřekonal. Iniciativu převzali hosté, kteří lépe bruslili i kombinovali, na Brňanech, jimž chyběl americký kanonýr Mueller, byla až příliš znát dlouhá herní přestávka. V osmé minutě udělal hrubku na vlastní modré čáře Freibergs a Gulaš krátké sólo na Vejmelku proměnil, byť platnost gólu muselo posvětit video.

I další nedůslednost v obraně se stala pro Kometu osudnou. Straka naservíroval před branku puk Kodýtkovi, jemuž Bartejs poskytl až příliš mnoho času, a plzeňský útočník zvýšil vedení svého celku.

Kometa se otřepala až v závěru první třetiny, ale Valského slibný bekhend na Frodla nestačil. Jenže ani po přestávce se Brno nedostalo do klidu a herní pohody, ve 23. minutě navýšil vedení Suchý tečí po nahozeném puku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Plzeň

Domácí postavil na nohy kontaktní gól letní rakouské posily Schneidera. Brno po brance ožilo, získalo půdu pod nohama a převzalo otěže zápasu, naději pak ještě zvýšil Freibergs, který tak odčinil chybu při prvním gólu.

Jenže místo vyrovnání v první přesilovce zápasu přišla další chyba brněnské defenzivy a Suchý svým druhým gólem opět poslal Plzeň do dvoubrankového vedení. "Jsem hrozně rád, že jsem se střelecky prosadil, a doufám, že mi to pomůže k trvalému místu v sestavě," radoval se dvaadvacetiletý odchovanec plzeňského hokeje.

Závěrečné dějství se neslo ve snaze Brna o korekci výsledku. Plzeň ale na aktivitu domácích odpovídala důslednou a pečlivou obranou, kterou podpořila brejkovými výpady.

K dalšímu gólu jí zase nahrála chybná rozehrávka brněnských hráčů, kterou potrestal Přikryl pátým gólem ve Vejmelkově síti. Brno sice korigovalo gólem, který byl připsán Klepišovi, ale puk tečoval ještě Zaťovič. "Ano, rukou," přiznal. Na to ale v přesilovce bleskově zareagoval Gulaš a v posledních vteřinách zápasu i jeho parťák v prvním útoku Mertl.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 3:7 (0:2, 2:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 28. Schneider (Rákos, Valský), 33. Freibergs (Klepiš, P. Holík), 57. Klepiš (Freibergs, P. Holík) - 8. Gulaš, 13. Kodýtek (P. Straka, Eberle), 23. F. Suchý (Stříteský, Rob), 38. F. Suchý (Budík, P. Musil), 52. F. Přikryl, 58. Gulaš (Malát), 60. Mertl (Gulaš, Stach). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Axman, Ondráček. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Bez diváků.

Sestavy:

Brno: Vejmelka - O. Němec, Freibergs, Bartejs, J. Zbořil, S. Svozil, Gulaši, Pyrochta - Klepiš, P. Holík, Zaťovič - Schneider, Kusko, Vincour - L. Horký, Rákos, Valský - Kunc, Střondala, Plášek. Trenér: L. Zábranský st.

Plzeň: Frodl - Stříteský, V. Lang, Čerešňák, Budík, Jiříček, Vráblík - Gulaš, Mertl, Malát - F. Přikryl, P. Musil, Stach - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Rob, F. Suchý, Kantner. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články