Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Nedávalo mi to smysl, když jsem moc nehrál, vysvětlil Sedlák návrat z NHL

Zvolil domácí prostředí a větší vytížení před bojem o místo v NHL. Hokejový útočník Lukáš Sedlák se po návratu ze zámoří zapojil do tréninku s Pardubicemi. Kdy se poprvé představí v dresu Dynama v extralize, zatím není jasné. Klub čeká na potvrzení takzvané transfer karty z Ruska, kde Sedlák v minulé sezoně hrál za Čeljabinsk v KHL. Pardubice se v úterý představí v Plzni, o dva dny později doma přivítají Mladou Boleslav.

Lukáš Sedlák v reprezentačním dresu
zdroj: ČTK/AP autor: Matt Slocum

"Budu se snažit hlavně co nejlépe zapadnout do týmu a být pro něj přínosem. Je nás tu hodně, co jsme zvyklí na velkou roli, takže se budeme muset trochu uskromnit a dát stranou ego," uvedl Sedlák pro klubový web po dnešním tréninku.

Devětadvacetiletý Sedlák se s Pardubicemi domluvil na angažmá už v létě. V červnu ale účastník letošních olympijských her v Pekingu podepsal roční smlouvu s Coloradem a vrátil se do NHL, kde hrál už v letech 2016-2019 za Columbus.

V dresu Avalanche odehrál českobudějovický rodák jen tři zápasy bez bodového zisku a v říjnu se stěhoval do Philadelphie. Tam sice nastupoval pravidelně, ale v sobotu se domluvil na ukončení smlouvy a odletěl do Evropy.

"Už když jsem odcházel z Colorada, říkal jsem, že bych se vrátil. Poté si mě vzala Philadelphia, kde to bylo chvilku dobré, chvilku špatné, jak na houpačce. Nebyl jsem s tím úplně spokojený, ačkoli tam byly zápasy, kde jsem hrál hodně. Díky tomu jsem si také uvědomil, že to je přesně to, co chci. Tak nějak postupně to gradovalo až k tomu rozhodnutí, že se vrátím," řekl Sedlák.

Reprezentační útočník nebyl ve Flyers spokojený se svou rolí. Nastupoval by ve třetí nebo čtvrté formaci a na přesilovou hru by se dostal jen v případě zdravotních problémů elitních hráčů. Navíc Philadelphii se v NHL příliš nedaří a ve Východní konferenci je předposlední, bez reálné šance postoupit do play-off.

"Tak nějak mi přestalo dávat smysl, proč tam jsem. Když jsem moc nehrál, říkal jsem si, že můžu radši hrát doma a vidět se pravidelně s rodinou. Všechny ty malé okolnosti se sloučily a vzešlo z toho tohle rozhodnutí," uvedl Sedlák.

S Dynamem, v jehož dresu se opět potká se spoluhráči z Čeljabinsku Romanem Willem a Tomášem Hykou, jej navíc čeká boj o titul. Pardubice patří mezi favority soutěže, aktuálně jsou druhé o bod za Vítkovicemi. "Je to jeden z dalších faktorů, který v tom hrál roli. Tady mám šanci se poprat o titul a být v kvalitním týmu," dodal Sedlák, jenž si v pardubickém dresu připíše první extraligový start v kariéře. Z Českých Budějovic odešel do zámoří jako osmnáctiletý bez jediného zápasu v nejvyšší soutěži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články