Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Sedlák na vlastní žádost skončil u Flyers a posílil Pardubice

Zkusil ještě zabojovat v nejslavnější soutěži, teď se ale vydá zpět. Hokejový útočník Lukáš Sedlák ukončil předčasně smlouvu s Philadelphií v NHL a podle očekávání zamířil devětadvacetiletý účastník letošních olympijských her do Pardubic, s nimiž byl už domluvený před začátkem sezony.

Lukáš Sedlák v dresu Philadelphie
zdroj: Reuters autor: Brad Penner

Sedlákův odchod nejprve potvrdil zámořským novinářům trenér Flyers John Tortorella, jenž už českobudějovického rodáka vedl v Columbusu. "Rozhodl se odejít domů. Je to dobrý chlap, bude nám chybět. Znám ho hodně let a měl by to vysvětlit on. Myslím, že není vhodné, abych to vysvětloval já," řekl Tortorella.

"Byli jsme s Lukášem po jeho odchodu do NHL prakticky pořád v kontaktu, v posledních dnech nabrala komunikace na obrátkách. Pro mě osobně je to velký vánoční dárek fanouškům Dynama. Lukáš je extratřída a už se těším, až ho uvidíme na ledě v našem dresu," řekl majitel pardubického klubu Petr Dědek.

Za Avalanche odehrál Sedlák tři utkání a bodově se neprosadil. V říjnu ho úřadující vítězové Stanley Cupu dali k dispozici ostatním klubům NHL a sáhla po něm Philadelphia. V dresu Flyers nastoupil český centr do 27 zápasů a připsal si osm bodů za tři góly a pět asistencí. Nejlepší ligu světa opouští s celkovou bilancí 192 utkání a 35 bodů (18+17).

Sedlák byl v minulých třech letech oporou Čeljabinsku v KHL, kde působil také s brankářem Romanem Willem a útočníkem Tomášem Hykou, s nimiž se nyní opět sejde v Pardubicích. V dresu Dynama si účastník dvou juniorských mistrovství světa odbude extraligovou premiéru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články