Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
O Štít města Chebu 2024

Můj dům, můj hrad. Liberec udržel stoprocentní bilanci, odpor Olomouce zlomil v závěru

Čtvrté domácí utkání v sezoně, čtvrté vítězství. Hokejisté Liberce tentokrát udolali Olomouc 4:1, dohrávku 11. kola rozhodli třemi brankami ve třetí třetině a poskočili na sedmé místo v tabulce. Hanáci se naopak ani na šestý pokus nedočkali výhry v aréně soupeřů a zůstávají jedenáctí. Rozhodující gól dal ve 47. minutě útočník Oscar Flynn.

Oscar Flynn z Liberce střílí gól
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Bílí Tygři do utkání doslova vlétli a již po 76 sekundách šli do vedení. Rychlovský posunul kotouč do křídla na rozjetého Najmana a ten přesnou střelou nad Sedláčkovo rameno otevřel skóre. "Dostal jsem puk dobře do jízdy, ale vůbec jsem nemířil. Prostě jsem zavřel oči a doufal, že puk skončí v síti," popsal Adam Najman.

Poté se kolem hostující obrany protáhnul mladík Pérez, ale gólman Sedláček jeho pokus o blafák dobře přečetl.

Domácí byli i nadále aktivnější a po hezké kombinaci s Melanconem měl dobrou šanci Flynn, Sedláček byl ovšem připraven. První přesilovku si po faulu Orsavy zahráli Severočeši, ale Sedláčka prakticky neohrozili. V závěru první třetiny mohl přidat druhý gól Faško-Rudáš, Sedláček byl však proti a předvedl výborný zákrok.

Vstup do druhé dvacetiminutovky vyšel ale o poznání lépe Olomouci a Bambula ve 21. minutě po výpadu zpoza branky vyrovnal. "Snažil jsem se rychle vybruslit zpoza branky, protože se mi otevřel prostor a nebyl tam žádný obránce domácích. Měl jsem i štěstí, že to gólmanovi prošlo pod betonem, možná to úplně nečekal," hdnotil Jan Bambula.

Poté dostala diváky do varu potyčka, v níž se utkali Melancon a Chmielewski, navrch měl domácí borec. Hanáci měli možnost přesilové hry a blízko gólu byl Macuh, strážce liberecké svatyně Král ale výborně zasáhl.

Hosté byli povzbuzeni vyrovnávací brankou a další dobrou příležitost měl Klimek, jenže z mezikruží těsně minul. Poté se ke slovu dostali také Liberečtí a nebezpečně pálil Hawryluk, Sedláček byl ale pozorný. Těsně před druhou sirénou měl na holi vedoucí branku Rychlovský, Sedláček však předvedl další povedený zákrok.

Krátce po začátku třetí části hrála Olomouc v početní výhodě, domácí se ale bez větších problémů ubránili. Ve 47. minutě si pak vzali své vedení zpět. V situaci dvou na jednoho Najman krásně vybídnul Flynna a ten – ač tísněný – dokázal zvednout puk nad beton přesouvajícího se Sedláčka – 2:1. Hosté mohli brzy odpovědět, s šancí Klimka i následnou dorážkou Nahodila si ovšem poradil Král.

Olomoučtí se s přibývajícím časem museli tlačit více dopředu a domácí hrozili z rychlých brejků. Pět minut před koncem třetí třetiny jeden takový po Flynnově přihrávce využil obránce Ivan a vnesl na liberecké hokejky potřebný klid.

Hanáci se ale ještě nehodlali vzdát a hostující trenér Tomajko sáhl více než tři minuty před vypršením základní doby ke hře bez brankáře. Na konečných 4:1 pro domácí však upravil trefou do opuštěné branky Rychlovský.

"V první třetině jsme soupeře přehrávali, nevyjádřili jsme to ale více než jedním gólem. Ve druhé třetině jsme pak úplně vypadli ze hry a hosté se nakopli a dostávali nás pod tlak. Do třetí části jsem překopal všechny formace a dohrával jsem utkání na pár lidí, kteří nejvíc chtěli zápas vyhrát," řekl kouč vítězů Filip Pešán.

Bílí Tygři Liberec – HC Olomouc 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 2. A. Najman (Rychlovský, Hawryluk), 47. Flynn (A. Najman), 55. M. Ivan (Flynn, D. Král), 59. Rychlovský (Derner) – 21. Bambula (Řezníček, J. Knotek). Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Lederer, Blažek. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 3956.

Liberec: D. Král – Melancon, M. Ivan, T. Galvas, McCoshen, Knot, J. Dvořák, Derner – Faško-Rudáš, Filippi, Flynn – Hawryluk, Bulíř, J. Pérez – Kelly Klíma, A. Najman, Rychlovský – Pekař, J. Šír, J. Vlach. Trenér: Pešán.

Olomouc: J. Sedláček – Řezníček, Ondrušek, A. Rutar, Sirota, T. Černý, Švrček, Rašner – Bambula, J. Knotek, Navrátil – P. Musil, Macuh, Chmielewski – Orsava, Nahodil, Klimek – Kucsera, Anděl, Kunc. Trenér: J. Tomajko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články