Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

SOUHRN 11. KOLA: Gólovou přestřelku s Kometou ovládly Vítkovice, Plzeň a Litvínov předvedly obrat

Zdá se, že se Vítkovice výsledkově pomalu zvedají. Po špatném startu do extraligové sezony si Ostravané vylepšili bilanci po vítězství 5:3 nad Kometou a navázali na předchozí triumf proti Liberci (5:2). Další triumf si připsaly také Pardubice, které zvítězily 3:0 v Karlových Varech a ani v jedenáctém utkání neprohrály v základní hrací době. Radovaly se také Sparta, Plzeň, Třinec a Litvínov. 

Brankář brněnské Komety Dominik Furch čelí vítkovické šanci
zdroj: ČTK autor: Patrik Uhlíř

Kometa po dvou zápasech prohrála

Souboj dvou nespokojených týmů, kterým se začátek nové sezony nepovedl, nakonec patřil Vítkovicím. Zápas v Brně se v druhé třetině změnil v přestřelku, když padlo pět branek a do kabin se šlo za stavu 3:3. Nakonec rozhodla přesilová hra Ostravanů sedm minut před koncem a povedená teč Petera Kriegera. Kapitán Vítkovic Dominik Lakatoš zaznamenal dvě branky, obránce Stuart Percy přidal tři asistence.

HC Kometa Brno – HC Vítkovice Ridera 3:5 (0:1, 3:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 28. Cingeľ (Ščotka), 35. Zaťovič (Vincour), 40. Moses (Cingeľ, Holland) – 8. Kotala (Percy, M. Kalus), 35. Roberts Bukarts (Percy, Grman), 40. Lakatoš (Raskob, P. Zdráhal). 54. Krieger (Percy, Mueller), 59. Lakatoš. Rozhodčí: Ondráček, Vrba – Rampír, Blažek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváci: 6847.

Dynamu se nadále daří

Čtvrtou výhru v řadě zapsalo pardubické Dynamo. Východočeši neměli větší problémy na ledě Karlových Varů a bývalého spoluhráče v brankovišti Dominika Frodla překonali v každé třetině. Mezi střelce se postupně zapsali Lukáš Radil, Lukáš Sedlák a David Musil. Roman Will si připsal čisté konto. Dynamo bude dál na čele pořadí, naopak Západočeši padli potřetí z posledních čtyř utkání a zůstanou uprostřed tabulky.

HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Radil (R. Kousal, T. Zohorna), 39. L. Sedlák (Říčka, Hyka), 42. D. Musil (Vondráček, Čerešňák). Rozhodčí: Pražák, Šindel – Brejcha, Gerát. Vyloučení: 1:3, navíc Černoch – Vondráček oba 5 min. Bez využití. Diváci: 4319.

Sparta po dvou zápasech zabrala, odnesl to Hradec

Sparťané doma předvedli obrat proti Hradci Králové a nakonec vyhráli 3:1. Skóre otevřel bývalý bek Pražanů Jérémie Blain, srovnání obstaral Ondřej Najman a poté Sparta úřadovala v přesilovkách: vítěznou branku zařídil Vojtěch Mozík a po něm se trefil také kapitán Michal Řepík. Pražané tak odskočili Východočechům už na rozdíl šesti bodů.

HC Sparta Praha – Mountfield Hradec Králové 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 35. O. Najman, 54. Mozík (P. Kousal, R. Horák), 57. Řepík (R. Horák) – 33. Blain. Rozhodčí: Jeřábek, Kika – J. Svoboda, Špůr. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. Diváci: 9035.

Plzeň vstala z mrtvých

Mladá Boleslav vedla na domácím ledě nad Plzní už o tři branky, přesto si z utkání neodnesla ani bod. Za Západočechy nejprve snížil ve 34. minutě bývalý hráč Středočechů Tim Söderlund v přesilovce a nastartoval Plzeň. Ve třetí třetině skórovali Aleksi Rekonen, Adrián Holešinský a vítěznou otočku dokonal Petr Zámorský v čase 57:01. Plzeň zvítězila podruhé z posledních tří duelů, krize Mladé Boleslavi se po šesté prohře za sebou prohlubuje.

BK Mladá Boleslav – HC Škoda Plzeň 3:4 (1:0, 2:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 3. Suchý (Osburn, O. Roman), 24. Štibingr (Suchý, Lantoši), 27. Järvinen (Skalický, Pyrochta) – 34. Söderlund (Zámorský, Holešinský), 48. Rekonen (Zámorský, Kvasnička), 52. Holešinský (Matýs, Piskáček), 58. Zámorský. Rozhodčí: Hribik, Pilný – Zíka, Šimánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Diváci: 2771.

Třinec přidal třetí výhru za sebou

Třinečtí Oceláři zvítězili na ledě Českých Budějovic 2:1 po samostatných nájezdech. Hosty poslal do vedení Martin Růžička, ve třetí třetině sice Milanovi Gulašovi nebyl uznán gól, ale srovnání z pohledu Motoru zařídil v 50. minutě Jakub Valský. Nájezdy se natáhly do osmé série, kterou rozhodl Růžička druhým proměněným pokusem ze tří.

Banes Motor České Budějovice – HC Oceláři Třinec 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 50. Valský (Pech, M. Doudera) – 39. M. Růžička (D. Voženílek), rozhodující sam. nájezd M. Růžička. Rozhodčí: Šír, Obadal – Hlavatý, Axman. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 6072.

Litvínov má poprvé v historii klubu desátou výhru v řadě

Další povedený obrat předvedl Litvínov. Proti Kladnu prohrávali chemici 1:3 a 2:4, ale v závěru zápasu srovnali Matúš Sukeľ a Kristaps Zile. V prodloužení pak rozhodl o výhře 5:4 Ondřej Kaše. Litvínov protáhl šňůru vítězství na deset utkání, což se mu v historii klubu ještě nepovedlo. Kladno má z deseti odehraných zápasů jen jednu tříbodovou výhru.

HC Verva Litvínov – Rytíři Kladno 5:4 v prodl. (1:2, 1:1, 2:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 6. D. Kaše (Hlava, O. Kaše), 36. Koblasa (D. Kaše, O. Kaše), 54. M. Sukeľ (Czuczman, D. Zeman), 58. Zile (D. Kaše), 64. O. Kaše – 17. Tralmaks (Dotchin, Ticháček), 18. Smoleňák (Ticháček, Tralmaks), 26. Sideroff (Slováček), 53. M. Procházka (Sideroff, Ticháček). Rozhodčí: Jaroš, Květoň – Frodl, Hynek. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:2. Diváci: 5217.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články