Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Modrý: Už jsem si vybalil lyže, ale pak jsem si říkal, že nebudu fňukat a posunu se dál

Premiéru v novém týmu si v zápase Komety Brno na ledě Plzně odbyl Jaroslav Modrý. Jednapadesátiletý bývalý vynikající obránce skončil na pozici trenéra českobudějovického Motoru 25. prosince, ale už ve čtvrtek byl představen jako nový asistent hlavního kouče Komety Patrika Martince, s nímž pracoval již v předchozí sezoně na jihu Čech, jen v prohozených rolích. Symbolicky právě v dresu Plzně navíc uzavřel aktivní kariéru.

Jaroslav Modrý na střídačce Komety
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Přemýšlel jsem o nějakém volnu. Vybalil jsem si lyže a byl jsem připraven. Ale přišla nějaká nabídka, tak si říkám, že mě to zajímá. Řekl jsem si, že než abych doma fňukal a kopal se do zadku, tak začnu pracovat dál a budu se posouvat v té trenérské branži," popsal své pocity před rychlým návratem na střídačku Modrý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň – Brno

"Bylo to takové ve stylu: zabal si věci a přenes se do jiného místa. Připadá mi to jako hráčská výměna," dodal muž, který v minulém ročníku dovedl podceňovaný Motor až k bronzovým medailím.

Hlavní roli v jeho bleskovém přesunu na jih Moravy sehrál Martinec. "Patrik v tom sehrál velkou roli, protože je hlavní trenér a potřebuje k sobě lidi, kterým věří, že mu mohou pomoci," uvedl bývalý reprezentační bek s dlouhou kariérou v NHL. "O mně to vůbec není. V žádném případě. Dostal jsem výzvu, abych pracoval s chlapem, který má fantastický charakter. Je to loajální borec, který mě poprosil a takové věci se neodmítají," nezdráhal se Modrý přijmout i roli asistenta se zaměřením na obránce.

Nové angažmá vnímá jako výzvu. "Nikdo ti nedá tým, který je první a daří se mu. Musím začít znovu od těch malých věcí a budovat tým. Být toho součástí. Není to jen o mně. Můžu tam přinést nějaké své znalosti a tu lásku k tomu sportu, přenášet je na hráče a pomoci jim v této těžké situaci," popsal aktuální rozpoložení po osmé porážce Komety z posledních devíti zápasů.

K zásadním nedostatkům brněnského týmu se zatím příliš vyjadřovat nechtěl. "Jsem tu krátce. Je to těžké hodnotit. Kometa má nějakou historii, v posledních dvou dekádách něco dokázali a je to vidět na fanoušcích, jak se k tomu staví. Co chtějí od toho týmu, aby hrál a byl produktivní. Já přicházím do nového prostředí a budu se snažit dělat svojí práci," uvedl odchovanec českobudějovického hokeje, jenž jako asistent doplní Jiřího Horáčka a Jiřího Otoupalíka.

"Měl jsem jen jedno rozbruslení. Viděl jsem dvě utkání, z toho jedno jako divák. Není to jednoduchá situace. Lehké to ale nebude mít nikdo. Bude to boj. Ta soutěž je vyrovnaná a bude to o malých detailech. V tomto utkání jsme je neudělali dobře," povzdechl si po porážce s domácí Plzní 2:5, kterou Brňané utrpěli přes dvoubrankové vedení.

Výraznou roli v realizačním týmu Komety zastává také majitel klubu Libor Zábranský. "S Liborem se známe z minulosti. Pracovně jsme se od té doby nesetkali. Samozřejmě jsem sledoval, jak si buduje Kometu. A mám k němu velký respekt. Udělal kus práce a posunul ten klub někam. Teď mám šanci s ním pracovat," připomněl Modrý společné hráčské působení v Českých Budějovicích v sezoně 1994/95.

Nyní ale nová posila trenérského týmu hledí do budoucnosti a přemýšlí, jak v nabitém lednovém programu připravit co možná nejlépe ze série porážek psychicky zlomené hráče. "Dostal jsem nabídku z Brna a těším se na práci. Máme video, budou tréninky. Musíme s kluky komunikovat a i individuálně jim ukázat nějaké věci, které musíme dělat a co nás bude zdobit, abychom byli lepší," uzavřel Modrý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články