Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Mladá Boleslav si poradila s nováčkem z Budějovic, dvakrát skóroval Šťastný

První domácí utkání v sezoně, první vítězství. Hokejisté Mladé Boleslavi ve 2. extraligovém kole nezaváhali s Českými Budějovicemi, které porazili 5:2. K úspěchu přispěli zejména členové elitní formace – David Šťastný vstřelil dva góly a Radim Zohorna zapsal tři asistence. Motor, nováček nejvyšší soutěže, proto i nadále čeká na první bod. 

Radost hráčů Mladé Boleslavi po brance Šťastného
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Domácí udělali po porážce v úvodním kole změnu v brankovišti, když Krošelje nahradil Růžička. Hostující svatyni strážil stejně jako při premiéře Jihočechů mezi elitou Čiliak. Ten měl práci jako první, když ve 2. minutě musel zasahovat po akci tří Bruslařů proti jedinému obránci a střele Zbořila.

Ti si pak připravili několik šancí v první přesilovce, jenže Ševc pálil pouze do Čiliaka, další střely z nadějných pozic šly mimo tři tyče. Gól mohli domácí fanoušci oslavit při druhé početní výhodě. Po kombinaci se dostal ke střele zápěstím Šťastný a mířil přesně – 1:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - České Budějovice

Hosté se dočkali vyrovnání po necelých pěti minutách ve druhé třetině. Doležal napálil puk do prostoru brankoviště, kde se odrazil od Novákovy výstroje až za Růžičkova záda. Za tři minuty už hosté dokonce vedli – rychlý výpad do domácí obrany potrestal z druhé vlny najíždějící Suchánek. Vedení jim však vydrželo jen 86 sekund. Pak se vřítili do jejich obranného pásma Zohorna s Lunterem, který vyrovnal.

"První a třetí třetinu jsme neodehráli špatně, ale stejně jako v pátek ve Varech se nám z nepochopitelných důvodů nepovedla ta druhá. Tam jsme nehráli, co jsme chtěli. Budějovice ucítily šanci a dostaly se do vedení. Pro nás bylo vysvobozením, že třetina skončila a že jsme po ní neprohrávali," připustil domácí kouč Radim Rulík.

Jedenáct minut před koncem třetí třetiny se dostal puk po Šidlíkově střele od modré za Čiliakova záda a domácí vedli. V těsné blízkosti hostujícího gólmana se však pohybovali dva Bruslaři a střídačka Motoru si vyžádala kontrolu u videa. Při přezkoumání celé situace ale rozhodčí porušení pravidel neshledali a branku připsali Stránskému.

Další gól padl opět do svatyně střežené Čiliakem – Doležal ztratil puk na modré čáře, ten se dostal přes Zohornu ke Šťastnému, jenž se prosadil podruhé v utkání, zatímco Zohorna zaznamenal už třetí bod za nahrávku.

Vzápětí mohl přidat i gól, ale prázdnou branku při hostující hře v šesti netrefil. O gól přes celé hřiště se následně pokoušel i brankář Růžička, ale také on těsně minul. Zaznamenal však alespoň asistenci, neboť puk dojel Strnad a zametl jej do branky.

"Přijeli jsme s nějakým plánem, ale pak pustíme domácí do dvou přesilovek a ze druhé hned inkasujeme. Škoda, že jsme vedení ve druhé třetině neudrželi delší dobu. Domácí se hned dostali na remízu a pak už to bylo kdo s koho," uvedl kouč hostů Václav Prospal.

BK Mladá Boleslav - Madeta Motor České Budějovice 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 17. D. Šťastný (Ševc, R. Zohorna), 29. Lunter (R. Zohorna), 50. J. Stránský (Šidlík, Bičevskis), 56. D. Šťastný (R. Zohorna), 58. Strnad (J. Růžička) - 25. Martin Novák (Z. Doležal, Gilbert), 28. Suchánek (Z. Doležal, A. Raška I). Rozhodčí: Hodek, Kika - Ganger, Klouček. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 1033 (omezený počet).

Mladá Boleslav: J. Růžička - Hrbas, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Šidlík - D. Šťastný, R. Zohorna, Lunter - Jääskeläinen, A. Zbořil, Alderson - P. Kousal, Cienciala, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, Strnad. Trenéři: Rulík a Patera.

České Budějovice: Čiliak - Plášil, Pýcha, Pavel, Suchánek, Slováček, Vydarený - M. Beránek, Prokeš, Jonák - A. Raška I, Gilbert, Martin Novák - Z. Doležal, Michnáč, Indrák - Holec, Venkrbec, Christov - Karabáček. Trenér: Prospal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články