Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Mince, která zranila Douderu, se Spartě prodražila. Hrozí jí i uzavření části hlediště

Hokejová Sparta zaplatí za chování fanoušků ve třetím finále extraligy s Třincem. Pokutu 120 tisíc korun musí pražský klub zaplatit za zranění třineckého obránce Milana Doudery mincí hozenou divákem. Z rozhodnutí předsedy disciplinární komise extraligy Viktora Ujčíka je součástí trestu i podmínečné uzavření dvou sektorů hlediště na jedno soutěžní utkání se zkušebním odkladem do 31. října. Pokutou 5000 korun potrestal Ujčík shodně také kluby Brna, Plzně, Hradce Králové a Mladé Boleslavi.

Na základě zápisu a zvláštní zprávy delegáta utkání a po prostudování videozáznamů včetně záběrů z bezpečnostních kamer dospěl Ujčík k závěru, že ke konci zápasu došlo k opakovanému vhazování předmětů na led, a to zejména plastových lahví a kelímků.

"Část předmětů byla vhozena i na střídačku hostujícího týmu, přičemž jeden z hráčů byl zasažen kovovou mincí. Vzhledem k času zbývajícímu do konce utkání a s přihlédnutím k tomu, že zranění způsobené vhozenou mincí nebylo vážné, rozhodli delegát utkání s rozhodčími, kteří situaci okamžitě řešili, že zápas nebude předčasně ukončen," uvedl Ujčík v tiskové zprávě.

S ohledem na závažnost přestupku však sáhl k vysoké pokutě za porušení povinností pořádajícího klubu a při stanovení její výše přihlédl k přitěžující skutečnosti, že předmětem byl do obličeje zasažen jeden z účastníků utkání a že úklid ledové plochy a konzultace delegáta s rozhodčími způsobily časovou prodlevu.

Policisté případ prošetřují jako trestný čin výtržnictví a po fanouškovi pátrali, než se sám přihlásil na služebnu. Výtržníkovi hrozí zákaz vstupu na stadion, ale zároveň i to, že po něm pražský klub bude vymáhat škodu právní cestou.

Kometa byla potrestána za vhazování konfet na hrací plochu v duelu s Litvínovem z 22. února. Plzeň přišla na 5000 korun vhozená plechovka piva na led v utkání s Kladnem 27. února. Hradec Králové a Mladá Boleslav dostaly trest za použití zakázané pyrotechniky ve vzájemných zápasech v Mladé Boleslavi 23. března a následně na východě Čech o čtyři dny později.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články