Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Mandát se po dvouletém trestu za kokain vrací do Pardubic. Věřím, že dostanu druhou šanci, říká

Jan Mandát bude po skončení dvouletého trestu za doping opět působit v extraligových Pardubicích. Šestadvacetiletý hráč, který měl v prosinci 2020 pozitivní test na kokain, může za Dynamo nastoupit v lednu. Mandát, jenž druhou sezonu působí v nižší zámořské soutěži ECHL v týmu Indy Fuel, má zastavenou činnost do 12. ledna 2023.

Pardubický Jan Mandát dělá rozruch před brankou Sparty
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Před dvěma lety jsem udělal blbost, která mě málem stála nejen mou hokejovou kariéru, ale mnohem více. Doufal jsem, že dostanu druhou šanci a jsem rád za to, že přišla. O to více, že právě z Pardubic," uvedl Mandát na klubovém webu Pardubic.

Poděkoval majiteli Dynama Petru Dědkovi, že se mu rozhodl s vedením týmu dát druhou šanci. "A věřím, že ji dostanu i od fanoušků," přál si.

Mandát měl pozitivní test na kokain 13. prosince 2020 po zápase v Liberci. Východočeši s ním rozvázali smlouvu a odchovanec Dukly Jihlava zamířil do zámoří. Na ECHL se totiž jeho trest nevztahuje.

V minulé sezoně nasbíral v 51 zápasech 45 kanadských bodů, v aktuálním ročníku v devíti utkáních vstřelil osm branek a přidal čtyři asistence.

"Velmi nás tehdy zklamal. Byl jedním z lídrů nově se utvářejícího Dynama, měl za sebou premiérové starty v reprezentaci a všichni jsme věřili, že je důležitou součástí naší budoucnosti. O to větším šokem pro nás tehdejší události byly," řekl Dědek, jenž tehdy označil Mandátův prohřešek za neomluvitelnou chybu a zklamání.

Všichni hráči i členové realizačního týmu následně podstoupili namátkové testy na doping s negativním výsledkem. Před Mandátem měl při policejní kontrole pozitivní test na látku THC, kanabinoid nacházející se v konopí, útočník Robert Kousal.

Nyní Dědek ocenil, jak se Mandát k situaci postavil. "Honza Mandát se z velké životní chyby skutečně poučil. Nezlomilo ho to, na hokej nezanevřel a dokázal se prosadit v nižší zámořské soutěži. I proto jsme se rozhodli mu dát ještě jednu šanci. Má nám co vracet. A za vším udělat tlustou čáru," uvedl majitel Pardubic.

Kdy se Mandát připojí k Dynamu, klub neuvedl. Obnovenou extraligovou premiéru by teoreticky mohl zažít v pátek 13. ledna v zápase 37. kola, kdy se Pardubice shodou okolností představí v Liberci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články