Máme na lepší výkon. Doufám, že to ještě zvedneme, řekl i po výhře Kevin Klíma

S bratrem se postaral o krásný zážitek pro otce v hledišti. Hokejový útočník Kevin Klíma bleskově odpověděl na vyrovnání Mladé Boleslavi a gólem bezprostředně po buly zajistil Hradci Králové vítězný vstup do čtvrtfinále play-off. Čtyřiadvacetiletý útočník napodobil své dvojče Kellyho, který se postaral o první gól Východočechů. Přímý přenos druhého duelu série sledujte od 15:45 na programu ČT sport a webu ctsport.cz.

Aleš Jergl slaví gól s Kevinem Klímou
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Viděl jsem, že tam leží puk, a udělal jsem dva kroky. Potom jsem vystřelil a naštěstí to tam padlo," radoval se Klíma po utkání, které Mountfield vyhrál 2:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. čtvrtfinále Hradec Králové – Mladá Boleslav

Domácí jeho zásluhou dokázali odpovědět na vyrovnávací gól Jana Eberleho z 52. minuty. Klíma vrátil Hradci Králové vedení již o 61 sekund později. "Nepočítali jsme s tím, že se bude prodlužovat. Pořád jsme chtěli hrát svoji hru. Myslím, že jsme se udrželi a každý hrál obětavě pro tým," pochvaloval si Klíma.

Východočeši postoupili do play-off z prvního místa v základní části a na start čtvrtfinále museli téměř dva týdny čekat. Dlouhá pauza se na jejich hře projevila. "Cítili jsme, že se do toho musíme dostat. Všichni víme, že máme na lepší výkon. A doufám, že to ve druhém zápase zvedneme," přál si syn bývalého československého reprezentanta Petra Klímy.

Velkou oporou domácích byl brankář Filip Novotný, který si připsal 30 úspěšných zákroků. "Je neskutečné, co předvádí. Jak chytá a taky jak umí rozehrát puk, což pomáhá všem," kvitoval Klíma další velkou přednost zkušeného gólmana, který posílil Hradec Králové před play-off a měl by ho posunout ještě výš. Ideálně nejvýš. "V to doufáme," podotkl s úsměvem Klíma.

Čtvrtfinálová série bude pokračovat na hradeckém ledě v neděli. Její start ukázal, že vítěze základní části nečeká nic jednoduchého. "V play-off je to vždycky těsné, každý se o to rve na sto padesát procent. Musíme udělat všechno, abychom postoupili," dodal Klíma.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články