Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Litvínov v souboji klubů s dobrou formou vyzve Liberec, Sparta bude hájit vedení proti Varům

Hokejová extraliga má na programu kompletní 42. kolo. Vedoucí Sparta přivítá Karlovy Vary s cílem prodloužit úspěšné aktuální série a udržet pozici nejlepšího celku soutěže. Druhý Třinec má pouze dvoubodové manko a navrch zápas k dobru, v ocelářském derby narazí na Vítkovice. Naopak třikrát za sebou nebodovali hráči Brna, kteří se představí v Českých Budějovicích. Přímý přenos utkání Litvínov - Liberec sledujte od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Litvínov - Liberec
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Jak Litvínov, tak Liberec se pyšní nadprůměrnou aktuální formou. Domácí vyhráli pět z posledních sedmi duelů, přičemž pokaždé zapsali plný bodový zisk. Bílým Tygrům porážkou s Olomoucí skončila série pěti vítězství a také 11 zápasů, v nichž bodovali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Olomouc

Sparťané vyhráli posledních pět utkání a ztratili během nich jediný bod, přičemž naprázdno vyšli naposledy 3. ledna z domácího měření sil proti Liberci (1:3). Od té doby bodovali jedenáctkrát a devětkrát slavili vítězství.

"Chceme se udržet na úspěšné vlně co nejdéle. Věřím, že budeme pro ostatní týmy silným soupeřem, soutěž se postupně znovu rozjíždí. Naše sebevědomí je velké, ale musí být zároveň zdravé. Máme skvělé trenéry, kteří nás nenechají usnout na vavřínech. Pojedeme pořád na sto deset procent," přislíbil útočník David Tomášek.

Karlovarští završí pětizápasovou sérii venkovních střetnutí. Forma hokejistů Energie má k ideálu daleko. Nedělní prohra 3:6 v Třinci byla pátým zápasem bez bodového zisku z uplynulých šesti duelů. "Ve hře v pěti jsme obstáli, zápas nás stála nedisciplinovanost. Byly to zbytečné fauly, žádné zásadní věci, jež by řešily nějaké ohrožení branky," všiml si asistent karlovarského kouče Tomáš Mariška.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Sparta

Třinec se vrací do formy z úvodu sezony. Za posledních šestnáct dnů vyhrál sedm utkání z osmi. Do třetího moravskoslezského derby v sezoně půjde v lepším rozpoložení než soupeř. A to i proto, že na domácím ledě je nejlepším týmem soutěže.

"Věřím, že jsme se posledními zápasy znovu nakopli. Zvedli jsme se střelecky a budeme to chtít potvrdit i v derby," řekl třinecký trenér Václav Varaďa, jenž stále nemůže počítat s marody Kundrátkem a Chmielewským.

Vítkovice pod Javorovým neuspěly v šesti z posledních sedmi zápasů a venku jsou horší než Ostravané už jen České Budějovice. "Na papíře jsou určitě lepší než my, ale my jsme si dokázali, že umíme hrát i s nejlepšími. Je to vyhrocený zápas, protože rivalita funguje," prohlásil kouč Vítkovic Miloš Holaň, který na delší dobu postrádá zraněného kapitána Poláka.

Čtvrtá Mladá Boleslav se utká s třetí Plzní, na niž ztrácí jediný bod. Mladoboleslavští prohráli pět z posledních sedmi duelů. Tým Škody ztratil za uplynulých pět utkání body jen na ledě Sparty (0:4). "Čeká nás opravdu kvalitní soupeř, k zápasu musíme přistoupit s respektem," uvedl plzeňský útočník Jan Eberle.

Hradec Králové má možnost upevnit si pozici v první šestce v utkání s předposledním Zlínem. "Pořád to máme takové jako na houpačce, žádná delší vítězná šňůra. Myslím si ale, že máme tým na to, abychom udělali nějakou delší sérii výher. Pořád koukáme na první čtyřku, kterou máme na dostřel, tak by bylo asi načase," řekl útočník Východočechů Jakub Lev.

Pardubicím se opět o něco vzdálila první šestka. Na vině jsou poslední tři porážky, při nichž hráči Dynama nepřidali na konto ani bod a nastříleli v součtu pouze tři branky. Hostující Olomouc v neděli přesně takovou sérii ukončila, navíc se to Hanákům podařilo na ledě silného Liberce (2:1). Hanáci jsou dvanáctí, na třináctý Zlín mají sedm bodů k dobru. 

Kometa odehrála oba dosavadní vzájemné zápasy v sezoně doma, v Českých Budějovicích se představí poprvé po osmi letech. "Budějovice hrají nepříjemný hokej, soupeře dokážou překvapit, rozbourat jim taktiku a potrápit je. Musíme být trpěliví a nesmíme dělat chyby, kterých jsme se dopustili v minulých duelech," zdůraznil asistent trenéra Jan Zachrla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články