Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litvínov dál šlape, sérií devíti výher vyrovnal klubový rekord. Vítězství patří hlavně fanouškům, řekl David Kaše

V extralize není po deseti odehraných kolech tým s lepší formou, než jakou má Litvínov. Pardubice sice stále vedou tabulku i díky tomu, že v základní hrací době ještě neprohrály, ale také mají za sebou už dvě porážky na nájezdy a v čele jsou jen o skóre. Chemici tahají šňůru devíti triumfů, a na vítězné vlně, kterou nezažili od sezony 1977/1978, se vezou také po utkání se Spartou.

Ondřej Kaše z Litvínova
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Šlágr kola mezi druhým a třetím týmem tabulky vyzněl nakonec pro domácí Severočechy, kteří vyhráli 4:2 a navýšili náskok v tabulce před soupeřem na sedm bodů. Sparta sice dvakrát srovnala, ale další úspěch před zaplněným Zimním stadionem Ivana Hlinky vystřelil z dorážky Nicolas Hlava.

"Urvali jsme to zuby, nehty. Chtěli jsme to urvat hlavně pro fanoušky. Předvedli parádní kulisu. Máme tři body a vítězství patří hlavně fanouškům," uvedl k návštěvě 5944 diváků David Kaše, mladší z bratrské dvojice. David tentokrát nebodoval, starší Ondřej si připsal dvě asistence.

Výhra se však nerodila lehce a pomohla až domluva před třetí třetinou. "Měli jsme velký proslov po druhé třetině, že musíme začít hrát úplně jinak. Ten gól, co jsme dostali, byl trošku nepříjemný pro nás. Ale pak jsme se vrhli do dalších střídání naplno a dali jsme gól na 3:2. Myslím si, že to tam spíš dal Nic (Nicolas Hlava) než já, protože tou hokejkou to tam dorazil. Ale hlavně, že jsme vyhráli. Je jedno, kdo ho dal. Máme tři body, a to je důležité," dodal David Kaše ke klíčové situaci utkání.

Pražané si pomohli dalším vstřeleným gólem v oslabení, na kontě už mají dokonce čtyři zásahy v nevýhodě. Závěr však nezvládli. "Myslím si, že jsme mohli lépe vstoupit do první třetiny. Ta druhá, to bylo samé vyloučení. Ale dokázali jsme se dvakrát vrátit do utkání a myslím si, že ke konci jsme nehráli špatně. No, nevyšlo to. Jdeme s hlavou nahoře do dalšího zápasu," prohlásil David Vitouch, autor branky při hře ve čtyřech.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články