Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
O Štít města Chebu 2024

SOUHRN 10. KOLA: Litvínov nezastavila ani Sparta, Vítkovice po dvou zápasech zabraly

Hokejová extraliga odkrojila ze základní části už desáté kolo a důležitou výhru si připsaly Vítkovice, které po dvou porážkách a s obměněným realizačním týmem přehrály Liberec 5:2. Ostravané se tak odrazili ode dna tabulky, kam klesla Plzeň. Litvínov vyrovnal devátým vítězstvím v řadě klubový rekord ze sezony 1977/1978, když zdolal Spartu 4:2. České Budějovice doma podlehly Karlovým Varům 2:3 po samostatných nájezdech. Z formy je Mladá Boleslav, v Pardubicích zapsala už pátou porážku za sebou.

Slovenský brankář Litvínova Matej Tomek čelí sparťanské šanci
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Šlágr kola pro Litvínov

Souboj druhého týmu se třetím vyzněl lépe pro Litvínov. Sparta sice dvakrát dotáhla skóre, když další gól v oslabení týmu vstřelil David Vitouch, a po něm se prosadil z dorážky i Pavel Kousal. Vyrovnaný stav ukončil David Kaše, jenž se postaral o vítěznou branku v 52. minutě. Litvínov prožívá s devíti výhrami za sebou nejlepší sérii po 46 letech a odskočil Pražanům už na rozdíl sedmi bodů.

HC Verva Litvínov – HC Sparta Praha 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 20. A. Kudrna (M. Sukeľ), 37. Jaks (O. Kaše), 52. Hlava (Czuczman, O. Kaše), 60. Koblasa (A. Kudrna) – 30. D. Vitouch, 50. P. Kousal (Krejčík). Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Brejcha, Thuma. Vyloučení: 3:6, navíc Mikliš (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5944.

Vítkovice navázaly na úspěch v Lize mistrů

Po vítězství 4:3 po prodloužení proti švýcarskému Bielu přidali Ostravané další triumf, tentokrát 5:2 nad Libercem a po dvou nezdarech v extralize zabrali. Severočeši přitom vedli po trefě osmnáctiletého Jaromíra Péreze, ale domácí výsledek otočili na 3:1. Po snížení Ronalda Knota rozhodl vítkovický kanonýr Peter Mueller v přesilovce. Vítkovičtí se přiblížili Bílým Tygrům v tabulce na tři body.

HC Vítkovice Ridera – Bílí Tygři Liberec 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 19. Chlán (Percy), 20. Krieger (Percy, Lakatoš), 34. Claireaux (Raskob), 51. Mueller (Lakatoš, Roberts Bukarts), 60. Percy – 1. Pérez (Hawryluk), 42. Knot (A. Najman). Rozhodčí: Cabák, R. Šír – Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 7:7, navíc Lakatoš –Derner 5 minut a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 5225.

Motor promrhal vedení

České Budějovice nezvládly koncovku domácího zápasu proti Karlovým Varům. Jihočeši vedli nad Energií 2:0 po gólech Dominika Simona a Milana Doudery, jenže poté neproměnil ve třetí třetině Jan Ordoš trestné střílení, a Západočeši se chytili za půl minuty snižující trefou Dávida Grígera. V čase 55:30 navíc srovnal Matěj Stříteský a obrat dokonali Karlovarští v nájezdech po zásazích Tomáše Rachůnka a Ondřeje Beránka. Dominik Frodl chytil všechny čtyři pokusy Motoru.

Banes Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 2:3 po sam. náj. (1:0, 1:0, 0:2 – 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Simon (Valský, M. Doudera), 33. Doudera (Pech, Simon) – 46. Gríger (Kangasniemi, Jiskra), 56. Stříteský (Hladonik, Bartejs), rozhodující nájezd Rachůnek. Rozhodčí: Jeřábek, Mejzlík – Rampír, Klouček. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 5917.

Pardubice drží krok s Litvínovem

V čele tabulky je před Litvínovem dál o skóre Dynamo. Pardubice také zvítězily, když si poradily s Mladou Boleslaví po výsledku 3:1 a přidaly třetí úspěch v řadě. Východočeši se mohli opřít o střelce Roberta Říčku, autora dvou branek. Na jeho druhou přesilovkovou trefu navázal dalším gólem v početní výhodě Lukáš Sedlák. Za hosty se prosadil jen Róbert Lantoši, který srovnával v 36. minutě na 1:1. Středočechům se však nedaří, padli popáté za sebou.

HC Dynamo Pardubice – BK Mladá Boleslav 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávka: 25. Říčka (R. Kousal), 38. Říčka (R. Kousal, T. Zohorna), 41. L. Sedlák (M. Kaut, Čerešňák) – 36. Lantoši. Rozhodčí: Pražák, Jaroš – Frodl, Hynek. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. Diváci: 9102.

Hradec Králové udolal Olomouc

Olomouc doma nestačila na Hradec Králové a prohrála 1:2 po samostatných nájezdech. Hosty poslal do náskoku Oliver Okuliar už v desáté minutě, také díky tomu, že po padesáti sekundách hry selhal při trestném střílení Jakub Orsava. Hanáci se však přece jen gólu dočkali, když se radoval slovinský zástupce Rok Macuh v polovině utkání. Další branky ale padly až v nájezdech, ze čtyř sérií se hosté prosadili třikrát a miniduel vyhráli 3:1.

HC Olomouc – Mountfield Hradec Králové 1:2 po sam. náj. (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávka: 34. Macuh (Rašner) – 10. Okuliar, rozhodující nájezd Blain. Rozhodčí: Kika, Vrba – Blažek, Špůr. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 4208.

Trápení Plzně pokračuje

Plzeň v předehrávce kola prohrála na domácím ledě s Kometou 1:2 a z devíti utkání sezony zvítězila jen ve dvou případech. O jediný úspěch Západočechů se postaral v přesilovce Jakub Lev trefou na 1:1, za hosty otevřel skóre Martin Kohout premiérovou brankou za Brno a vítězný gól zařídil v početní výhodě Jihomoravanů Tomáš Vincour v polovině zápasu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články