Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Kumstátovi kapitánská premiéra zhořkla. Moc se to nepovedlo, přiznal

Chomutov - Na svou premiéru, kdy ve Spartě vyjel na led s kapitánským "céčkem", nebude v dobrém vzpomínat útočník Petr Kumstát. V Chomutově totiž dopadla porážkou 1:3. K úsměvům mají sparťané dost daleko. Poté, co vyšli bodově naprázdno ve dvou z posledních tří vystoupení, spadli před polovinou dlouhodobé části až na hranu přímého postupu do vyřazovacích bojů o mistrovský titul.

Radost chomutovských hokejistů
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

"Samozřejmě, že jsem na to myslel, že jdu do zápasu jako kapitán a budu podávat ruku rozhodčím. Ale moc se to nepovedlo," litoval Kumstát. "Máme kapitána Jardu Hlinku a já doufám, že se zase brzy vrátí," pousmál se hořce čtyřiatřicetiletý útočník.

"Tabulka je hodně vyrovnaná. Některé týmy mají odehráno o zápasy víc, ale těch zápasů je ještě hodně. Měli jsme - a ještě i máme - teď hodně zápasů venku a já věřím, že budeme bodovat a posuneme se zase výše," prohlásil Kumstát.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Sparta

Klíčovým faktorem zápasu na severu Čech byl výtečně hrající útočník Pirátů Roman Červenka. "Roman jim tvoří hru a je to asi nejlepší hráč v extralize. Hned druhé, nebo třetí střídání si připsal nahrávku na gól. Hraje v pohodě a je to výborný hráč, kterého je těžké bránit," ocenil Kumstát. Červenkova bilance v sezoně budí respekt. Za 23 odehraných zápasů stihl nastřádat 30 bodů za 12 branek a 18 asistencí. "Bylo naším cílem k němu rychle přistupovat, ale stejně i tak nějaký prostor měl. A jemu když se ta šance nabídne, tak to umí využít," řekl Kumstát.

Dvougólový Tomica statistiky neřeší

Dvěma trefami přispěl k výhře Severočechů ostřílený útočník Chomutova Marek Tomica, který jinak nepatří mezi obávané kanonýry. Za poslední čtyři ročníky se během základní části pokaždé vešel do rozmezí dvou až čtyř vstřelených branek za sezonu a ani v dosavadním průběhu nového ročníku nic nenasvědčovalo změně - dodnes skóroval jedinkrát.

"Ty dva góly jsou pěkné a příjemné, nebudu lhát, že ne, ale statistiky neřeším. To mě přešlo někdy v pětadvaceti, kdy jsem zjistil, že ze mě střelec nebude," řekl Tomica. "Nevím, čím to je, že zrovna dneska přišly ty dva góly, ale určitě je to práce kluků z útoku. Jednou jsem to tečoval, podruhé mi to tam krásně připravili, což je i otázka štěstí," popsal své zásahy čtyřiatřicetiletý forvard.

Že se prosadil právě proti Spartě, proti níž dlouhá léta sváděl bitvy jako zástupce rivala ze Slavie, nijak nezveličoval. "Potěší to, ale je příjemné hlavně to, že jsme vyhráli. Dnes to bylo super. Je tady samozřejmě hodně kluků, kteří pamatují ze Slavie derby proti Spartě, ale za derby bych to neoznačoval. Už hrajeme za Chomutov a derby tady máme s Litvínovem," připomněl Tomica.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články