Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kometa ulovila zvučnou posilu, do Brna přichází Američan Mueller

Mistrovská Kometa Brno hlásí hvězdnou posilu v podobě amerického útočníka Petera Muellera. Ten má na svém kontě téměř tři stovky startů v NHL. Třicetiletý účastník dvou mistrovství světa hrál naposledy v mezinárodní lize EBEL za Salcburk, má za sebou i angažmá ve švédském Malmö a švýcarském Klotenu.

Hokejisté Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

V zámořské NHL odehrál Mueller 297 utkání za Phoenix, Colorado a Floridu a nasbíral v nich 160 bodů za 63 gólů a 97 asistencí. Naposledy v elitní soutěži, do níž byl draftován v roce 2006 jako osmý v pořadí, nastoupil před pěti lety. Na poslední štaci ve vicemistrovském Salcburku měl bilanci 57 utkání a 61 bodů (19+42).

"Hledali jsme na trhu produktivního praváka, střelce. Věřím tomu, že se Peter bude hodit i do našich přesilovek, a určitě splní to, co od něj očekáváme. Má rovněž obrovské zkušenosti z NHL, je to profík," konstatoval majitel a trenér Komety Libor Zábranský.

Mueller se k týmu dvojnásobných úřadujících šampionů připojí během července. "Zaujaly mě úspěchy, které Kometa v posledních letech získala. Brno zároveň hraje Ligu mistrů, která znamená skvělou možnost porovnat se s evropskou špičkou," uvedl Mueller.

"Měl jsem i nějaké další nabídky, ale postupně jsem se jimi přestal zabývat. Chtěl jsem hrát kvalitní soutěž a důležité je pro mě i to, jak se bude v novém působišti cítit moje rodina. Ve finále jsem řešil už jen Kometu," dodal šampion z MS do 18 let, které se v roce 2005 hrálo v Plzni a Českých Budějovicích, a bronzový medailista z juniorského MS (2007).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články