Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Kometa s Libercem se vrací po dlouhé přestávce. Ukončí Hradec, Olomouc a Zlín černé série?

Do extraligového kolotoče základní části se vrátí dva kluby po dlouhých deseti dnech. Zatímco brněnská Kometa se představí doma proti Karlovým Varům, Liberec jede do Hradce Králové. Východočeši jsou jedním ze tří týmů, který prožívá horší období. Hradečtí čekají na výhru tři zápasy, Olomouc se Zlínem jsou na tom ještě o utkání hůř. Sestřihy všech duelů 46. kola sledujte v pořadu Buly na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 22:15.

Liberec se veze na vítězné vlně

Královéhradečtí ztratili tři zápasy v řadě, čtvrtý už by byl sezonním maximem. V posledních dvou vystoupeních si připsali alespoň bod. "Zápasy s Libercem jsou vždycky fajn, i když trochu na hraně, vždy to s nimi bolí. Vrátil se jim Láďa Šmíd, jeden z nejlepších beků, mají kvalitní kádr. Bude to těžký zápas," řekl zkušený domácí útočník Radek Smoleňák.

Liberec hrál naposledy 18. ledna shodou okolností právě v Brně, kde si výhrou 4:1 připsal třetí vítězství za sebou, pokaždé navíc bral všechny body. Další duely si však Severočeši s ohledem na epidemiologickou situaci a nemocné hráče ve svém kádru odložili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání České Budějovice - Hradec Králové

Kometě bude chybět kapitán

Rovněž Kometa se vrací na extraligový led po deseti dnech, během nichž byla v karanténě. "Jsem rád, že se vracíme do zápasového tempa, většina hráčů je zdráva a měla by do utkání zasáhnout," řekl trenér Jiří Kalous. Do zápasu s Karlovými Vary však nezasáhne distancovaný kapitán Zaťovič.

Kalous samozřejmě zaregistroval vystoupení Západočechů ve Vítkovicích, kde smazali pětigólové manko a uhráli bod. "O síle Varů víme, mají šikovné hráče, rychlé a dobře bruslící, na to se musíme zaměřit. Věřím, že po týdenní pauze jsme plni sil a dokážeme vybojovat tři body," dodal kouč Komety.

Energie prožila v úterý bláznivý zápas. V Ostravě prohrávala 0:5 po první třetině, poté ještě 1:6, ale nakonec si připsala alespoň bod po porážce 6:7 v prodloužení. "První třetina byla tragická a ta nás stála body. Z toho startu se musíme poučit," řekl asistent trenéra Tomáš Mariška.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice - Karlovy Vary

Motor hostí vedoucí Oceláře

Jihočeši nejenže nesebrali obhájcům titulu z Třince za pět posledních vzájemných zápasů ani bod, ale čtyřikrát po sobě jim nedali ani gól. Před rokem nastříleli pod Javorovým sedm branek, ale stejně prohráli 7:9. Čekání na gólovou radost se domácím protáhlo už na více než 257 minut a v pátek budou mít poslední šanci v základní části sezony toto prokletí zlomit. Chybět bude kvůli zdravotním problémům obránce Piskáček.

Forma Třince znovu nabrala obrátky. Čtyřikrát v řadě vyhrál se skóre 18:7. "Věřím, že po pauze vynucené karanténami, nemocemi a vším možným se do toho znovu pomalu dostáváme. A snad v tom budeme i pokračovat," řekl útočník Ondřej Kovařčík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň – České Budějovice

Potrápí Rytíři znovu Vítkovice?

Vítkovice porazily Kladno v obou zápasech této sezony shodně po boji 2:1. "Kladno se prezentuje takovou urputnou hrou a mají sehrané přesilové hry. Bude záležet na naší disciplíně. Jejich klíčové postavy jsou gólman a Tomáš Plekanec. Na tyto osobnosti se musíme připravit a vůbec nic v hlavách nepodcenit, protože se to může krutě vymstít," uvedl trenér Miloš Holaň.

Kouč si uvědomuje, že Kladno šlo výkonnostně nahoru od jejich posledního duelu, který se hrál v říjnu. "Nehráli jsme s nimi dlouho. Co jsme viděli zápasy, tak se určitě zlepšili. Vyhráli na Spartě, což není jednoduché. To by nám mělo ty zadky sevřít, abychom podali zodpovědný výkon. Nesmíme se dívat na tabulku, na kterém místě soupeř je, protože umí být nepříjemný," podotkl Holaň, jehož svěřenci inkasovali v posledních dvou utkáních dvanáct branek.

Rytíři těsnou středeční porážkou s Třincem (1:2) přetrhli sérii pěti utkání, v nichž bodovali. "Všichni jsme rádi, že body konečně sbíráme. Musíme být ale pokorní, nesmíme být na hrušce. Pořád musíme poctivě makat. Tentokrát se to nepovedlo, ale musíme to zlepšit v dalším zápase," nabádal obránce Jiří Ticháček.

V dalších utkáních na sebe narazí Litvínov se Zlínem a Mladá Boleslav s Olomoucí. Litvínov tak bude mít jedinečnou příležitost vrátit se zpátky do první dvanáctky, která si zahraje vyřazovací boje o titul. Poslední Zlín odešel čtyřikrát za sebou z ledu bez bodu. Naposledy utrpěli Berani doma debakl 2:7 právě s Mladou Boleslaví. Hanáci jsou na tom podobně, ale během série čtyř porážek získali alespoň bod.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články