Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Extraligu si zase budou řídit kluby, roli svazu převezme APK

Řízení hokejové extraligy by měla od příští sezony převzít od hokejového svazu po deseti letech zpátky Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH). Kluby to odsouhlasily na valné hromadě. Zakončí se tak dlouholetý proces předání vedení nejvyšší soutěže.

Český hokej (ČSLH) řídí soutěž od června 2012. Na pozici ředitele extraligy nastoupil tehdy bývalý obránce Josef Řezníček a ve funkci působí dodnes. APK LH chce převzít moc nad domácí nejvyšší soutěží už delší dobu a nyní k tomu směřuje.

"Kluby odsouhlasily, že ve smyslu uzavřeného memoranda mezi APK LH a ČSLH ze 7. června 2016 požádají ČSLH, aby se APK LH od sezony 2022/2023 stala řídícím orgánem extraligy. Současně kluby vzaly na vědomí výstupy z jednání mezi pracovní skupinou APK LH a zástupci ČSLH," uvedla asociace v tiskové zprávě.

U naprosté většiny otázek spojených s převzetím a řízením extraligy se podle vyjádření asociace obě strany shodly.

"Jsem rád, že jednání, která jsme před několika lety iniciovali, směřují ke zdárnému završení," uvedl prezident Českého hokeje Tomáš Král. "Jsem přesvědčen, že nejvyšší hokejová soutěž a vše, co souvisí s jejím řízením, jsou na takové úrovni, že může dojít k bezproblémovému předání pravomocí podle podmínek memoranda, které jsme se zástupci klubů uzavřeli," dodal Král.

"Jednání s ČSLH nebyla jednoduchá, přece jen se za deset let od doby, kdy APK LH ligu řídila, vyskytly záležitosti, které bylo třeba řešit. Obě strany zcela v souladu s uzavřeným memorandem našly společnou řeč o sporných bodech. Jednání probíhala intenzivně a korektně. Předpokládáme, že řízení extraligy prostřednictvím APK LH od další sezony nestojí v cestě zásadní problém," uvedl šéf vyjednávacího týmu za APK LH Aleš Kmoníček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články